Pienoismallit.net

Stug40 1:6

Telapyörät

Seuraavaksi pitikin sitten keskittyä telapyöriin. Niitähän on melko paljon, yhteensä 12 kpl tuplapyöriä vaunun alla, sekä yhdet varasellaiset taistelutilan molemmin puolin. Jonkinlainen sarjavalmistus oli siis paikallaan.
Päätin turvautua taas vanhaan kunnon Necuroniin, josta valmistin valuaihiot ulko- ja sisäpuoliselle pyörälle. Niistä tehtiin sitten silikonikumimuotit, ja PU hartsista valettiin kaikki 28 pyörää. Näiden vahvikkeeksi liimattiin epoksilla 1,5 mm alumiinista leikatut laipat. Pyöriin tehtiin sopivat poraukset, sekä kasattiin valmiit yksiköt (sisä- ja ulkopuolen pyörä) epoksilla liimatuilla ohuilla messinkiputken pätkillä. Lopuksi molempiin pyöränpuoliskoihin tuli kuulalaakerit varmistamaan hyvän pyörimisen.
Telapyörien renkaita yritin ensin itse valaa elastisesta PU massasta, mutta jostain syystä tämä homma ei onnistunut. Massa ei koskaan kovettunut tarpeeksi, vaan jäi aina tuoretta lakritsia muistuttavaksi tahmeaksi mömmöksi. Vika ei ollut resiini/kovettaja suhteessa, koska se mitattiin tarkasti valmistajan ohjeiden mukaan.
Lopulta renkaat tuli sitten tilattua Saksasta, ja onnistuivat hyvin. Jouduin kylläkin luopumaan renkaan kylkien koko- ja valmistajamerkinnöistä, joita saksalainen toimittaja ei halunnut/osannut tehdä.

Kommentit

Ei vielä kommentteja tai kysymyksiä. Kysy tai jaa arvokas mielipiteesi ja kommentoi!