Pienoismallit.net

White M2A1

SA-2853

Ilmeisesti siksi, että en ole saanut todella pitkään aikaan malleja valmiiksi, teki mieli julkaista uusin tulokas heti kun sain sen kiinni alustaansa. Joitain yksityiskohtaosia puuttuu vielä ja "virhesilmätarkastus" on tekemättä, joten huomautuksia otan mielelläni vastaan - vielä ehtii korjaamaan…

Rakensin mallin Dragonin perushalftrackista poistamalla ensin lähes kaiken "korirakenteista", jonka jälkeen rakentelin Suomi-muutokset. Perusrakentamista tehostin pitkästä aikaa firuurilla, joka on itse skulptattu hieman modifioidun "tarvikepään" ja käsien perustalta.

Malli esittää Kevyen Prikaatin kuorma-autoa vuonna 1952.

Kommentit

Hyvältä näyttää auto ja ukko etenkin. Liekö koneessa tarpeeksi öljyä?
Kaunis. Ukkelin öljytikku ei liene kovin paksu oikeesti?. Lavalla olevat kamat on aivan aidon näköisiä ja kuorman sidontakin lähentelee jopa nykysäädöksiä. Siis lähentelee. Mutta hieno toteutus.
Himpun iskee silmään nuo etupyörien lumiketjut. Olipa vaikka viiskytluku, niin ei niitä kesäkeleillä käytetty.
Hyvältä näyttää ja mukava nähdä tälläinen harvinaisempi Suomi aihe tehtynä. Näin pikaisesti kesken töitten katsottuna värisävy vaikutti hivenen tummahkolta, mutta työn jälki kaikkineen hyvää ja siistiä. Figu ja tavarat lavalla antavat mukavasti lisää eloa mallille. Onko malli tulossa Hämeenlinnaan? Utelias näkemään mallin livenä.
Olli Ranta 11.11.2010 18:47 Vastaa lainauksella
Hieno malli. Kaipaa mielestäni peräänsä jonkun kenttä-, it- tai pst-tykin. Vaihtoehtoja on useita.
Iso käsi ekalle suomiwhitelle ja vielä isompi käsi omatekemälle figulle! Hiukan tummalta näyttää näissä kuvissa , Linnassa tämä nähtäneen live.
Pekka
PhantomII 14.11.2010 12:32 Vastaa lainauksella
Hienohan tuo ja varsin eksoottinen. Aina on mukava ihailla varsinkin Suomi-vehkeistä tehtyjä pienoismalleja. Eikä tämä ole ollenkaan vähiten kiinnostava konversio.

Oliko Whiteja armeijalla muissa tehtävissä, kuin tällaisina kuormureina? Siviilipuolella näitä oli Helsingin sähkölaitoksella, vai miten se oli?
Nordu 15.11.2010 09:50 Vastaa lainauksella
Moroo,
upeeta Suomi mallia pukkaa..
Kiitokset kommenteista, arvon kollegat!

Muutamia paluukommentteja, jos sallitte:
Tapio: Öljymäärän voi nähdä figuurin kädessä olevasta öljytikusta ;-)
Timo: 1/35 toteutuksessani tikku on halk. 0.2 mm. Lumiketjuja kyllä käytetään maastoajossa kesälläkin. Tässä tapauksessa ne ovat mallissani siksi, että ne tuli hankittua alkuperäisideani perusteella ja oli sääli jättää ne käyttämättä.
Heikki: Kyllä, ellei tule loppusuoralla ylläreitä.
Olli: Hinattava oli kyllä harkinnassa, mutta toiseen projektiin sellaista rakentavana voin todeta, että tykki on ajoasennossa, pressutettuna, sangen säälittävä esillepano. Tarkoitan, että tykin pienoismalli on aina parempi ampuma-asennossa. Artillerymen do it with a bigger bang!
Pekka: Sama kuin Heikin vastaus ;-)
Amerikkalaismallinen suihkari: Yhdestä SA-hinausversiosta on havaintoja. Siviilipuolella onkin sitten vaikka mitä variaatioita aina salaojakaivurista lähtien.
Nordu: Kiitos.

Kiitoksin, Jukka
Hieno SuomiWaitti, ja henkilökohtaiselta kantilta oikein sydäntä lämmittävä aihe.
Suomiwaitteja ei liiemmälti tule vastaan mallinäyttelyissä, Pienoismallilehdessä oli taannoin yksi Tamiyan sarjasta tehty. Toivottavasti Nordicissa pääsee näkemään livenä.
roope k 8.1.2011 21:05 Vastaa lainauksella
suomi muutokset on hienot täytyy sanoo