Pienoismallit.net

Tunturi Maxi -75

"Pappatunturi"

Pääosin scratchina rakennettu Pappatunturin malli. Renkaat on lelumoposta ja muutama kaupallinen aftermarket-osa on käytetty. Fotoetsiosat ja siirtokuvat on teetetty muualla itsepiirrettyjen kuvien perusteella. Muutama projektikuva löytyy FCMA:n foorumilta: www.fcma.fi/FCMABBS/viewtopic.php?f=6&t=9327

Kommentit

Kosander 6.11.2010 21:19 Vastaa lainauksella
Ka-Pow! Niin se pamahti alaleuka lattian ja betonikannen läpi kellarikerrokseen.

Lähden leukani perään, tässä pisteet:
Eero tekee aina tällaisia - nämä ovat ikäviä katsottavia, koska nämä näyttävät ihan oikeilta, eikä ollenkaan pienoismalleilta.

Olen kateellinen näin hienosta käsityöjäljestä - mutta kateudesta huolimatta pystyn antamaan tälle pirtsakalle mopomallille täydet 5 tähteä. Harmi ettei voi antaa kuutta. Taivaaltta. :-)
Tuota noin.. sanotaan nyt vaikka näin että otan hatun päästäni, panen käden sydämelleni ja kumarran syvään.

Lisäksi harkitsen vakavasti mallailutyökalujeni loppusijoittamista jätesäiliöön. Kiitos.
Jestas! Tämä on HIENO! Aivan mahtava, kyllä näin tunturimiehen sydäntä lämmittää. Tarkasti katsoin ja kritisoitavaa etsin.. En keksinyt mitään.
Alaleuka on täälläkin kipeänä :-) Noissa luontokuvissa näyttää erehdyttävästi oikealta peliltä! Kolikkokuva sitten paljastaa "jujun" joka tosiaan jysäyttää leuan kovaa lattiaan… Respektiä oikein isolla kauhalla Eerolle.
Halavatun papat !!! Vuoden 2010 malli.
Vaikka täällä niin kovasti kehutaankin niin pakko löytää moitittavaa, se onkin sitten varsin vakavaa moitittavaa.

Taka tarakalta puuttuu puinen kaljakori, joka tuntuu olevan näissä kuin vakio varuste, en muista nähneeni ikinä koskaan yhtään tälläistä mopedia ilman sitä koria. Yleensä se on ollut vielä jollain paperi tms narulla sidottuna kiinni. Siellä on kulkenut eväät ja muut tarpeelliset tavarat.

Ja asiaan, käsittämätön malli miten joku voi tehdä noin pientä ja noin hyvännäköistä. Jos tässä ei sitten olekkin jujuna tuo kolikon suurennos live mallin rinnalla? Pakko antaa pisteitäkin, tuo kaljakorin puuttuminen tosin kyllä näkyy niissä =D
Huoh, tulee muistot mieleen kun papan tarakalla istuin ja mentiin kylille, itse jäätelölle ja pappa sitten haki pitkäripaisesta muuta :) Tämä tuntsa oli ihan uusi kun se edeltävä alkoikin olla jo loppuunajettu. Kuoppaisella hiekkatiellä istuttiin kyydissä ja pelättiin putoamista. Kiitokset Eero muistojen herättämisestä :D
Tsiiisus kraist! 5 tähtee tuli että napsahti!
Ainoa "moite" tulee siisteydestä. Näkisin mallissa hieman pölyä tai rapaa. Muuten kyllä mykistyttää jälkeä.
Tsiisus! :0
Entisenä pappa-Tunturin omistajana pitää vain nostaa olematonta hattuaan. Tosin muistelen, että omassani olisi ollut jokin Logo tuon tekstin sijasta tankissa. Väri omassa oli sinivalkoinen, mutta se oli isän -70 luvulla maalaama, joten en sitten tiedä oliko alkuperäinen.
Kaunis malli. Museoon kuuluisi.
tuli tätä ihailtua fcma openissa ansaitusti sai parhaan mallin palkinnon.
Erinomaista käsityötä ja hyviä oivalluksia etsien käytössä.
Vuoden malli? Tuulilasissa on jotain eroa muistamaani, mutta en koskaan ajanut tuulilasillista versiota. Ja muistinikin on huono…
Nuoruuteni teinipoikien statussymboli täydellisenä miniatyyrinä! Vau!

t. Mikko
T.L. 7.11.2010 09:07 Vastaa lainauksella
Aivan mahtava. Ainut valittamisenaihe on, ettei ole minun hyllyssäni… ;)
Hei Eero, ei näistä oikeista kulkineista saa tänne laittaa kuvia!

Ei kun aivan loistavaa jälkeä, scratchina vääntäminen on kyllä hankalaa, tässä on onnistuttu kyllä täydellisesti. En ikinä ole "pappamopoista" tykännyt, mutta tämä pikkuinen kyllä mulle kelpaisi. Ei ihme, että tuli Best In Show Openissa. Tuo moottorikin on aivan uskomaton käsityön taidonnäyte, vai onko sulla joku 1:1 osien pienennyslaite…?

Loistavaa, eihän siinä voi antaa kuin täydet viisi tähteä, enemmänkin voisi kyllä antaa!
Tämä ei ole "viikon malli" ,vaan paremminkin "vuoden malli".

-paras esille tuotu malli täällä kautta aikojen…Eerolle nostan "neljän tuulen hattua" minäkin
Leuka meni sijoiltaan täälläkin. Periaatteeni mukaan en anna tähtiä, mutta yhdyn kyllä edellisiin puhujiin!

Pitääkin lähteä niksauttamaan leukaa takaisin paikoilleen…
kyllä vähintään vuoden malli, pitää linkoa omat rävellykset kaatopaikalle =) tai vähintään sulkea johonkin kaapin perälle. Ei kyllä aidosta erota millään, JA MITTAKAAVA!!! Ei ristus…
KA-ZHING!
Vaikken olekkaan mikään Pappatunturien suuri ihailija, niin tälle mallille täytyy nostaa hattua. Kerrassaan uskomaton malli! Jollain muulla kuin pienoismallisaitilla aloituskuva menisi täydestä.
Tämähän on aivan mahtavan hieno! Avasin ensimmäisen kuvan moposta ja ajattelin että mitäs tähän on laitettu kuva Tunturi-moposta jossain tienvarressa. Eikös täällä pitäisi olla vain pienoismallikuvia. Kesti hetken tajuta että sehän ON pienoismalli…!!! Ja skrätsinä tuollaiseen mittakaavaan! Upeaa työtä.
Heksa 7.11.2010 12:05 Vastaa lainauksella
On kyllä aivan näköinen verrattuna aitoon. Hyvin rakennettu ja kaiken puolin siisti ja aivan vain hieno.

Minulta 5 tähtee! ;)
*****

4,5 tähteä hienosti rakennetusta ja maalatusta mallista ja loput 0,5 tähteä aihevalinnasta. Täysi viiden tähden lopputulos.
Eopä erota esikuvastaan. Siis vitonen. Toiaankin vuoden malli.
Allekirjoitan yllämainitut kehut ja ylistykset, eipä muuta. :) 5 kpl. tähtiä onnitteluiden kera. Tajuton työ!
mikko 7.11.2010 14:19 Vastaa lainauksella
Kyllä on hiano!
Papiskan omistajana ei voi kun ihmetellä tätä mestariteosta! Tuli vahingossa yksi tähti liian vähän eli 4 :) tarkoitin laittaa 5 mutta lipsahti hiiri
PhantomII 7.11.2010 14:58 Vastaa lainauksella
Nyky-juniorien on varmaan vaikea käsittää, että me -70-luvun pojat päristelimme tällaisilla. Toki useimmiten ilman tuota visiiriä. Näyttää olevan vielä poljettava versiokin. Itselläni oli huippumuodikas, sininen 1975 Tunturi Sport, jossa ei enää pappamallisia polkimia ollut ja vaihtaminen hoidettiin jo vaihdepolkimella.

Käsittämättömän hieno malli. Tätä kutsun jo todelliseksi pienoismalliksi. Jos pisteyttäisin, niin enpä tiedä syytä, miksi en antaisi viittä tähteä.
iskä käveli ohi ja sano: oii, mulla on ollu tuollane. :D
…että hieno on
No - absolutely - no comments.
Niin, nykynuoriso ajelee skoottereilla, jotka mun mielestä on erittäin huvittavia (ei herneitä ;) )… Itse kun mopoikään tulen, niin ei ainakaan 80- lukulaista uudempaa mopoa hanki. Piste.

Joo mutta kuten sanoin niin malli on aivan uskomaton käsityön taidonnäyte!
Niko Lindström kirjoitti:
Niin, nykynuoriso ajelee skoottereilla, jotka mun mielestä on erittäin huvittavia (ei herneitä ;) )… Itse kun mopoikään tulen, niin ei ainakaan 80- lukulaista uudempaa mopoa hanki. Piste.

Joo mutta kuten sanoin niin malli on aivan uskomaton käsityön taidonnäyte!
Oikea periaate! Itse tullu nyt muutama vuosi ajeltua eri tuntureilla, joista uusin '84 tigeri. Ei ne nopeita ole, mutta lujia. Korjauskulut tällähetkellä jotain 30 euron luokkaa. Itseasiassa opettelin ajamaan juuri tällaisella automaattipapalla. Vielä juuri tällaisella poljinmallilla. Viisi tähteä tuntsalle, siis tälle mallille. Tai, no kyllä oikeallekkin ;)
Pienoismallisivut, eihän nyt vaan ole 1:1 kohteenn kuvia esillä:-P Hieno, erinomaininen jne
Onkohan siinä sitä työkalutilaa penkin alla? En ihmettelisi vaikka olisi…
Tuulisuojan punainen alaosa voisi ehkä kiiltää hieman vähemmän? Mutta muuten tämä uppoaa kuin puuro hulluun, itseasiassa mä tykkään puuroista joten kuulun kai niihin hulluihin ;-)
Kuutoskuvan perusteella mopo ei ole karannut käsistä.:) Todella hienoa työtä. Muuta en voi (enkä halua) kuin liittyä viiden tähden antaneitten poikkeuksellisen sankkaan joukkoon.
Mikko A 7.11.2010 22:01 Vastaa lainauksella
Kyllä osaakin olla komia! Toiset tekee mitä haluaa, minä vain mitä satun osaamaan.
Joo. Ei tästäkää herneitä mutta Vespa=skootteri? :D Ite opettelin ajamaan -74 Papalla. Valkoisella alkuperäiskunnossa edelleen. Keväällä tuli kuukauden verra ajeltua sen takia koska skodu oli edellisen omistajan "järjen" takia korjauksessa. Nyt skodu vaihtoon ja kunnon enska tilalle niin löytyy niitäkin kaksi kappaletta.
Mahtava malli, mittakaava tekee vielä vaikeamman toteuttaa.
Vau!Ei tosta löydy moitittavaa!Kovin pieni tosin 1:24 kokoiseksi.
Mahtava!
Seuraavaksi Tunturi Sport ja Supersport vielä tuolle kavereiksi ;)
Joni Vornanen kirjoitti:
Vau!Ei tosta löydy moitittavaa!Kovin pieni tosin 1:24 kokoiseksi.
Eero vois laittaa kuvan jossa Tunturi on jonkun 1:24 auton vieressä. En usko että tuo mittakaava paljoakaa heittää.
Ari Oksanen 10.11.2010 07:05 Vastaa lainauksella
Toni Redsven kirjoitti:
Taka tarakalta puuttuu puinen kaljakori, joka tuntuu olevan näissä kuin vakio varuste, en muista nähneeni ikinä koskaan yhtään tälläistä mopedia ilman sitä koria.
Niinkuin tässä pelissä tämänvuotisessa pystymettä ajossa: www.kolumbus.fi/esko.jousinen/images/P2.jpg

Mahtavuutta, todella upeaa työtä tämä malli. Nuoruusajan oma automaattivaihteinen Tuntsa nousee väistämättä mieleen.
ossaa kyllä olla komia, teeppä seuraavaksi scratchina suzuki "peevee". jos jonku mopon aiot tehä ;P
oskari rentola kirjoitti:
teeppä seuraavaksi scratchina suzuki "peevee". jos jonku mopon aiot tehä ;P
Hyllystä löytyy tuosta 1:12 rakennussarja, joten taidan jättää tyhjästä tekemisen PV:n osalta sikseen, tosin jonkin verran tuotakin pitää korjailla ja detaljoida.
Erinomaisen hieno! Detaljointi, maalaus, kaikki- viisi pistettä.
Kaikki superlatiivit on jo sanottu, joten en voi enempää kehua vaikka kuinka tahtoisin. Jos sellainen Vuoden malli on olemassa, niin kyllä se kieltämättä on tässä. Ei tuota oikeasta erota. Annoin viisi kun ei voi enempää antaa. Eero, seuraavaksi Solifer, suomalaisen mopomuotoilun palkittu legenda.
Viimeistään rakennuskertomusta katsomalla oikein täysin selviää kuinka kertakaikkisen upeaa työtä tämä onkaan. Todella ilahduttavaa nähdä näin hienoja malleja täällä!
-Sami- 20.11.2010 01:19 Vastaa lainauksella
Tuon parempaa toteutusta kyseisestä mallista on jo todella vaikea tehdä. Viisi tähteä sai, tietenkin - ansaittu "Viikon malli" - titteli!
Tiedustelisin, että kuka on valmistaja, olis itsellekkin hieno tollanen pienoismalli, kun on tullu noihin tuntureihin sekoiltua, oikeisiin veteraanimopoihin ;D
Uskaltanen vastata tekijän puolesta.
Malli lienee tekijänsä käsialaa, eli mistään kaupasta et tuollaista löytäne. Hieno mopo kyllä… ei voi kuin ihailla kädentaitoa.
Pariin edelliseen vastauksena, kyllä, mallia ei ole rakennettu valmiista rakennussarjasta vaan se on uniikki. Muutamat metallista syövytetyt osat on teetetty omien piirustusten perusteella. Myös siirtokuvat on teetetty omien kuvien mukaisesti. Mallissa on käytetty muutama aftermarket-osa, esimerkiksi muutamia valmiita muttereita ja pultinkantoja. Ainoat "valmiit" osat on renkaat, jotka adoptoin lelumoposta. Suurin osa osista on rakenneltu erilaisista muoveista, metallilangoista sekä polyuretaanilevystä.
Soosoo eikö äiti kieltäny laittamasta tänne kuvia oikeesta moposta??? Nyt oot ollu tuhma poika! XD En meinannu tunnistaa malliks ennen tuota kolikkokuvaa!
Keksin jotain valittamista!!! Noi pultit millä lasi on kiinni on liian pienet halkaisijaltaan mittakaavaan verrattuna… :P
On tämä Pappis aivan käsittämätön taidonnäyte, ei voi muuta sanoa…nostaa vapisevin käsin hattuaan!

Tämä pitäisi kyllä esittää niin, että nuo mittakaavan kertovat kuvat olisivat jossain piilossa ja viimeisenä tulisivat jostain esiin. On nuo kuvat niin aidon näköisiä ettei mistään voi oikeastaan päätellä että kyseessä on miniatyyri Pappis. Upeaa työtä!

Itse olen yhden aidon Pappiksen rakentanut museorekisteriin, niinpä tuo FCMA:n sivuilla oleva kuvasarja ja etenkin se missä valmiiksi maalatut osat ovat levällään antaa hyvän kuvan siitä minkälaista vastaavan aidonkin rakentaminen oli.