Pienoismallit.net

Gloster Gladiator II ( J8A )

Talvisodan alkaessa ei Oulussa tai sen pohjoispuolella ollut ainuttakaan suomalaista hävittäjäkonetta. Apuun saatiin Ruotsista vapaaehtoislaivue F19 jonka päätukikohta oli Kemin Veitsiluodossa. Eräs eteentyönnetyistä tukikohdista oli Rovaniemen Olkkajärvellä nimeltään Oskar. Sen yhtenä tehtävänä oli puolustaa Rovaniemeä neuvostopommittajia vastaan. Kauempaa ei hitailla hävittäjillä ennätetty hätiin. Laivueen hävittäjäkalustona oli 12 Gloster Gladiator II -konetta, ruotsalaisittain J8A. Neljän niistä mainitaan kuuluneen Oskar-tukikohdan vahvuuteen. Koneesta "K" sattuu löytymään useampia valokuvia joista selviää maalauskaavio. Kone oli laivueen päällikön Åke Söderbergin nimikko, ruotsalaiselta numeroltaan 285. Ilmavoittoja sillä ei saavutettu.
Kuvia ruotsikoneista löytyy runsaasti. Jokseenkin kaikki aiemmin vastaan tulleet ovat laadukkaasti painettuna tuoreessa ruotsalaisessa JForslundin F19-kirjassa jossa myös tarjotaan useampaakin maalauskaaviota.

Rodenin malli on hyvä lähtökohta joskin korjattavaa siitä löytyy. Suurin työ on ruotsalaismuutosten toteuttaminen. Kojetaulu on aivan erilainen jossa mittarit ovat yksiosaisella ruskealla levyllä. Onneksi ohjaamosta löytyi kuvia. Mittarit saavat käyttövoimaa rungon oikealla puolella olevasta venturiputkesta. Mittareiden yläpuolella oleva putkikehikko pitää uusia. Tähtäin on jotain vanhempaa Revi-mallia jossa ohjaamossa on möykky ja lasilevy ja aivan tuulilasin edessä ristikko. Näissä koneissa oli yläsiiven keskelläkin bensatankki josta tulee putki tuulilasin eteen hiukan vasemmalle. Kyljissä on toinen pienempi patti aseiden kohdalla. Kaasuttimen ilmanotto moottorin alla pitää tehdä itse. Ruotsalaisten 8 mm:n konekivääreiden piipuissa ei ole tötteröä. Vasemman siiven alle tulee ripustin neljälle pienelle pommille. Siitä ei löydetty kunnollista kuvaa ja se tehtiin osin mielikuvituksella. Suksissa olikin sitten puuhaa. Keskimöykyn yläpinnan pitäisi olla pyöreä ( kunnes huoltomiehet polkivat ne littuun ) ja möykyn takareunan terävä. Tätä hioessa menee muoviseinä puhki ja osan joutuu täyttämään kitillä. Suksen akselit tulivat kuparilangasta ja ne liittyvät sukseen nahkaisen (?) suojuksen läpi. Valmista mallia kuviin verratessa lopuksi selvisi että mallin sukset ovat selvästi liian isot edestä ja takaa ja keulan pitäisi olla tylpempi. Peräsuksikin on väärän muotoinen. Uudet voisi joskus tehdä jos joutilaat tulevat vastaan. Siipien keskituet ovat sarjassa ohuet tikut, oikean levyiset tehtiin itse. Tukivaijerit ovat siimaa. Paksuja litteitä vaijereita ei ryhdytty värkkäämään.
Apuna käytettiin Eduardin mainiota etsisarjaa ja Falconin vacukuomua josta käyttöön tuli etu- ja keskiosa. Siipien asettelussa auttoi K-kaupasta löytynyt Sramin jigi. Maalauksessa käytettiin Lifecolorin akryylimaaleja joista löytyvät valmiit ruotsisävyt ja Xtracolorin emaleja. Suksien oikea väritys on edelleen mysteeri, tässä on eräs ajatus asiasta. Hakaristejä saatiin Techmodin arkilta, takarungon pikkutekstit tehtiin itse ja pyrstön kirjain maalattiin.

Kommentit

Lyhyesti sanottuna siistiä rakennusjälkeä ja hienoa maalausta edustaa tämä malli.
MarkoT 31.10.2010 21:37 Vastaa lainauksella
Takilointi, kuomu ja moottorin detailit häikäisevät erityisesti. Jos jotain korjattavaa on, niin konekiväärien päät voisi rei'ittää. Mahtava malli!
Esko Rusi 1.11.2010 00:04 Vastaa lainauksella
Täytyy tunnustaa "pitkin hampain" että näyttää siistimmältä kuin oma A gelli samasta lentueesta. Suksien kanssa tuli itsekin pähkäiltyä monta iltaa mutta päädyin siihen missä aita on matalin. Ei tämä Rodenin malli mikään helppo ollut toteuttaa,joten siintä viellä extra pojot. Lyhyesti sanottuna Upea.
PhantomII 1.11.2010 16:53 Vastaa lainauksella
Hieno malli, eikä vähiten takiloinnin ansiosta. Nuo kaikki pienet vaijerit ja langat tekevät mallista kyllä aika oikean koneen tuntuisen.
Näyttävä malli! Hienosti olet tehty vaativaa lisätyötä oikeellistamiseksi. Siitä pojoja.

PS. Itsellänikin on samainen malli hyllys. Oottanut jo valmistumista 10 vuotta.
Hyvin kuvattu mestariteos.Vasta lähikuvasta paljastuu pienoismalli,muuten erittäin aidon oloinen.Selkeä viikon malli mielestäni,no jotenkin vaan nämä lentokoneet on hienoja.
Upea, kaunis - ja upea - ja kaunis malli. Ja kaunis ja upea. Gelli suksilla on mielestäni se kaikista ärhäkkäimmän näköinen versio tästä konetyypistä.
"Kyllä,tämä on kaunis hiihtolentokone" sanoi poikani kuvat nähdessään.Olen ehdottomasti samaa mieltä,hienosti maalattu ja rakennettu.Takiloinnista ja muutostöistä kaksi plussaa.
Onko tuo hopeaväri suoraan purkista vai taitoitko harmaalla?Näyttää aika alumiinilta.
antti s 2.11.2010 18:16 Vastaa lainauksella
Ennen Suomeen lähtöä maalattiin koneisiin kuhunkin erilainen hopeapronssijuovitus aiemman maalauksen päälle. Kuvissa väri näyttää hyvinkin kiiltävältä, jopa kirkkaammalta kuin tämä Xtran hopea, suoraan purkista X501. Mallissa sitä on paikoitellen sävytelty harmaalla pigmenttipölyllä.
Hieno malli ja erityis plussaa hyvin otetuista kuvista.
Heksa 2.11.2010 21:13 Vastaa lainauksella
Aloittelijana en pystyisi parempaan… On kyllä oikeen hieno! Paljonko tuolla F19:sta muuten oli kalustoa?
antti s 2.11.2010 21:48 Vastaa lainauksella
Kuvatekstissä mainitut 12 hävittäjää, 4 Hawker Hartia ( + myöhemmin yksi täydennyskone ), yhteyskoneina Junkers F13, Waco ja Raab-Katzenstein -koneet. Olisipa mainio projekti tehdä Hartti tämän rinnalle mutta mallia ei taida löytyä samassa mittakaavassa.
Heksa 3.11.2010 10:56 Vastaa lainauksella
Joo en ainakaan muistaisi, että 1/48 mittakaavassa on Harttia. AZ-modelssilla on kaksi 1/72 mittakaavaan olevaa Harttia, toisessa on tuon F19 tunnukset, toisessa taas Ruotsin ilmavoimien tunnukset.

Joo muuten kiitos tiedoista ;)
Heikki 3.11.2010 11:03 Vastaa lainauksella
Aeroclubilla oli aikanaan 1/48 Demon, josta saisi aihion Hart-projektiin. Tarkennukeksi vielä mainittakoon, että kyseessä oli vacu-sarja.
On niin loistavasti tehty, että kannattaa tulla noutamaan ykköspytty Kuopion Mallitapahtumasta 13.11. Kalakukko eväänä lähdet Kuopiosta pois.
(osittain mainos)…
F 19:n Gladiator "H" ja Hart "M" ovat muuten nähtävissä Flygvapenmuseumissa Lingköpingissä. Gladiator aitona sotakoneena ja Hart maalattuna talvisodan kaavioon.
antti s 6.11.2010 19:36 Vastaa lainauksella
Ruotsin museon J8A poikkeaa muutamassa kohdassa sodan aikaisesta. Etusuksen muotopelti on erilainen, takasuksi on aivan eri mallia. Pakoputket ja pommiripustin puuttuvat ( joskin viimeksi mainitun pulttien paikat näkyvät ). Maalaus on mielikuvituksella tehty eikä vastaa alkuperäistä, rungon hakaristitunnus on aivan liian iso ja pyrstön kirjain liian ohuella fontilla. Mutta itse masiina on aito. Hartin " oikeellisuudesta " en osaa sanoa.