Pienoismallit.net

Bedford "OLBD"

Brittipetteri

Eka EMHARin malli. OLBD on jotakuinkin O-sarjaa ja pitkä akseliväli, sekä kääntyvälaitainen lava.??= "O-series, long wheelbase, dropside"
No kääntyvälaitaisen olisi saanut. (kippi ja takalauta). mutta en niitä kuitenkaan tehnyt. Tein tällaisen kiinteän.

Sarjan osat sopii aikalailla hyvin toisiinsa. Pikku hiomista tietenkin tarvii. Alustan ja varsinkin lehtijousien valu ei ole aivan tarkkaa. Olen nähnyt parempaakin jälkeä ja jopa jossain itämaan mallissa. Siirtokuvia tulee pilvin pimein mukaan, jos haluttaa tehdä joku muu brittien malli. Googlettamallakin löytyy jo jonkun tekeleitä.

Omasta mallista:
Taas tuli liattua ja kurattua ja ruostutettua ehkä liikaakin. En tiedä mikä minussa oikein riivaa näiden likaisuuksien osalta.
Olen joskus päättänyt, että teen "puhtaan" mallin, mutta kun sitä puhdasta katselen, niin alan pian sotkea käytetyn jälkeä jonnekkin ja siitä sitten jatkan ja jatkan.
Aina lopputulosta ei saa edes korjattua, vaikka se ei itseäänikään miellyttäisi.
Tässä taas yksi sotku. Dioraamaanhan tämä täytyy laittaa, mutta idea siihen ei vielä ole kypsynyt.

Kommentit

Oskari Balk 29.10.2010 22:22 Vastaa lainauksella
"Itänaapurin autokalusto haisee oudolle ja ruostuu herkästi, ja lisäksi ne yrittää jyrätä meitin jos uskaltavat/kykenevät" puhuttiin marginaalisessa Euroopan maassa 1980- luvulle asti. Ihan perustellusti. No Irlantikin on päässyt ikeen alta pois ja muut Euroopan maat eivät onneksi moista ole kokeilleet?

Mukavan näköinen hyötyajoneuvo. Kalkkikivikuorma (?) on hauska yksityiskohta, etulokarin hitsaussauma on kyllä liiiiian leveä ja ruostunut.

Nimim. brittiautoilija tyhmyyttään?
Puhtaana olisikin hieman tylsä malli, kyllä kuormurissa pitää käytönjälkiä olla. Kulkikohan näitä pitkin meidän kotoisia teitä paljonkin? Monesti olen hypistellyt mallia, välillä pitkä ja välillä lyhyt lavaista, vaan vielä en ole ostanut kun ei ole kotimaista kiintopistettä tullut vastaan.
Kiitos. Unohdin tuon arviointi ruksin eilen. Saa antaa tähtiä. Tai olla antamatta.
Mukavan näköinen "symppis" kuormuri.Minä ainakaan en löydä moittitavaa tästä mallista,tuo likaisuuskin istu kokonaisuuteen kuin" nenä päähän".Dioraama ympärille?Jostain syystä tästä mallista tulee mieleen TV1:sen sydämen asialla sarja mikä lienee vain mallille eduksi.
Raimo Leino 30.10.2010 13:25 Vastaa lainauksella
Höh - apupojan ei tarvitse sateella nähdä hytistä eteensä? Noh, tuohan ei ole mallin rakentajan vika, vaan jotakin brittiläistä … jotakin.
Miellyttävän harmoninen kokonaisuus, etten sanoisi suorastaan Stunning Work - let´s have a nice cup of tea …
Aivan loisto peli. Sopivasti toi on sotkettu. kivat pienet ruosteet antaa kummasti ilmettä. Ainut mikä silmään pistää on että ainakin kuvissa katolla oleva kylti muuhun nähden loistaa puhtautaan.
JJ Hilska 30.10.2010 16:03 Vastaa lainauksella
Hieno "Petteri". Pointsit harvinaisemman esikuvan valinnasta. Tuosta saisi myös kotoisen Suomi-auton, sillä niitä kulki meilläkin ihan hyvä määrä. Ennen sotia niitä tuli maahan jo jonkin verran ja reilummin sitten sotien jälkeen. Akseliväli taisi olla meillä kaikissa pitempi. Saman näköistä kuormuria teki myös Austin ja Morris.
Kiitos poijaat. Tästä tosiaan saisi vaikka minkä tehtyä. Petterillä minäkin ajelin aikoinaan, mutta en sentään tällaisella. Tuo pitkä akseliväli on kutakuinkin historiaa. Ei noin lyhyttä taida saada edes tilaamalla.
Onpahan sellainen, että raskaalla kuormalla ei vanhan siltasäännön mukaan olisi asiaa ajella meikäläisten teillä…
Hieno nostalginen ja sympaattinen petteri. Vanhennukset onnistunut hyvin ja oot saanut semmoista työjuhta fiilistä tähän, runkoaon olisi voinut laittaa hieman kuraa niin vot. Muuten ei valittamista:)
Oikein hyvin tehty Petteri, eikä yhtään liian sontainen työjuhdaksi. Yksi kohta mistä toivoisi löytävänsä "nyöhää" on tuo pelti astinlaudan ja oven alareunan välistä. Siihenhän ne kengät kopistellaan hyttiin kiivetessä…