Pienoismallit.net

Paloasema ja paloautoja

Yksityiskohtia

Yksityiskohtia Paloaseman pienoismallista erillisine automalleineen. Valitettavasti 1990 -luvun alussa tehdystä mallista ei ole tällä hetkellä kokokuvaa. Malli on tehty hyllymäistä vitriiniä silmälläpitäen niin, että näkyviin tulee vain katto ja etuseinä. Varsinaista esikuvaa ei ole todellisuudessa.

Rakennuksen osina on käytetty seiniä, ikkunoita ja ovia Polan H0-korjaamorakennuksesta. Sisäseinät polystyreeniä.
Automalleista laitan kustakin aikanaan erillisiä kuvia, toisessa kuvassa keskellä oleva Volvo on jo kuvailtu omassa kansiossaan.

Kommentit

Hitto, että on aidon oloinen. Varsin näyttävää työtä, niinkuin jo tuo eka paloauto. Nuo avautuvien tallinovien lasit kun olisi ohuemmat. Ne paistaa vähän silmään, muuten niin hienossa mallissa.
Kauankohan tämän tekemiseen meni?
Ei hullumpi itseasiassa varsin näyttävä. Ja sinänsä ehkä eräs parhaista ideoista tehdä malli, koska ei tarvitse säistää. Ja näin ollen ei tule siitä kinaa. Vai oletteko nähneet likaisia paloasemia tai edes paloautoja? Tai että pihalla lojuisi tavaraa sikin sokin?
Erinomainen idea. Tuollaisen paloaseman voisi luontevasti sijoittaa vaikka ratadioraaman reunaan. Jos tulevaisuudessa ryhdyt rakentamaan paloaseman mallia, niin sinulle voidaan kyllä syövyttää ovet ja ikkunat samaan tapaan kuin 1:87-veturitallissa. Tallin ovi muodostuu kahdesta päällekäin juotetusta 0,3 mm:n pellistä, eli "kehyksisistä" ja taakse jäävästä "laudoituksesta". Oven kokonaispaksuus on siis vain 0,6 mm.

Edit. Poistin kuvakoodin.
VAU!Tosi upee paloasema!
J Pokki 27.10.2010 18:11 Vastaa lainauksella
Asema on hieno ja autot vielä hienompia varsinkin mittakaavan huomioon ottaen. Näistä toivoisin enemmänkin tarkempia esittelyjä tuon Volvon tapaan. 1/87 on siinä(kin) mielessä kiitollinen mittakaava, että lähtökohtia vanhemman Suomessakin nähdyn raskaan kaluston rakenteluun on hyvin tarjolla.
Petri Sallinen kirjoitti:
[IMG]http://img199.imageshack.us/img199/6079/talliscreen.jpg[/img]
EDIT. Mikäs tässä koodissa oikein mättää…
Petri, kommentointi ei tue kuvien liittämistä. Koodissa ei sinänsä mitään vikaa, paikka vain on väärä.
Leevi Halme 27.10.2010 21:45 Vastaa lainauksella
onko tuo yks opel blitz, (Valitettavasti 1990 -luvun alussa tehdystä mallista ei ole tällä hetkellä kokokuvaa: siis onko tää tehty -90 luvun alussa, vai onko tää valokuvasta tehty uus malli?) voisko nuista yksittäisistä autoista saaha lähikuvia
J Kivi 28.10.2010 02:03 Vastaa lainauksella
Kiitoksia kaikille mukavista kommenteista.
Veeli kirjoitti:
onko tuo yks opel blitz, (Valitettavasti 1990 -luvun alussa tehdystä mallista ei ole tällä hetkellä kokokuvaa: siis onko tää tehty -90 luvun alussa, vai onko tää valokuvasta tehty uus malli?) voisko nuista yksittäisistä autoista saaha lähikuvia
Paloasema on siis tehty 90-luvun alussa ja tällä hetkellä varastossa paketissa. Kun sopivan tilaisuuden tullessa otan esiin, niin sitten valokuvailen… Vasemmalla tallissa on tuunattu Opel Blitz, siitä on kyllä kuvia, laitan sivustolle jossain vaiheessa. Oikeassa reunassa on Garant, siis DDR-auto joita tosin on ollut muutama 50 -luvulla Suomessa paloautonakin . Ko. malli on valmiina ostettu resiinimalli, joka on kuvaushetkellä lähes valmistajan asussa, mutta myöhemmin päätynyt täydennettäväksi. Valokuva on reilun parin vuoden takaa, eli en ole ottanut näitä kuvia tänne sivustolle lisäämistä varten, vaan poiminut vanhoja kuvia esiin.

Mittakaavana H0 on tietyssä mielessä helppo ja toisaalta älyttömän hankala. Hyvää on mm. se, että kukaan ei pääse katsomaan näin pieniä automalleja luonnossa aivan nenä kiinni tuulilasissa. Eli mittakaava antaa jonkin verran anteeksi - tai siis jättää jotain tilaa myös mielikuvitukselle, jos työn jälki on muuten hyvää. Pienestä koosta syntyy tietty lumous. Toisaalta yksityiskohtien työstäminen on aika piperrystä. Jos siis juo liikaa kahvia niin jo kädet tärisee ja homma muuttuu tuskaiseksi. Ja kun sitten ottaa mallista makrolinssillä valokuvan, joka on aina aikamoinen suurennos, silloin sellaisetkin virheet ja skrubut joita ei ole silmällä juuri havainnut kasvavat samassa suhteessa. Lohduttavaa on kuitenkin, että jos H0-mallissa ei valokuvassa mikään pahemmin häiritse, niin luonnossa se näyttää todennäköisesti paremmalta - kiehtovammalta, ihmisen silmät kun eivät ole mitkään suurennuslasit.