Pienoismallit.net

Pak 35/36

Sain juuri valmiiksi esimmäisen diodraamani, joka on aloitettu jo aikoja sitten, nyt vihdoin ehdin tämän viimeistellä valmiiksi ja ajattelin laittaa tänne arvioitavaksi.

Malli on Tamiyan ja maaleina olen käyttänyt Tamiyan ja Vallejon akryylejä, ruoho on Gitadelin ja myös MIGin pigmenttejä olen tässä käyttänyt. Alusta on tehty Tomi Mynttisen ohjeita osittain seuraillen.

Kommentit

Jouni Koski 24.10.2010 20:44 Vastaa lainauksella
Siisti, ja ehkä vähän liiankin nätti dioraama.
Figuureihin enemmän valoa ja varjoa, ja alustaan hieman enemmän elävyyttä ja vaihtelua, niin yksi tähti lisää. Nyt jää vähän turhan hoidetun oloinen fiilis maastosta.
Maalaus ja rakentelu sinänsä on hyvin tehty, mutta elävyys puuttuu.
Pikku tuunauksella olisi tosi hyvä:)
Aika pitkälti samaa mieltä Jounin kanssa. Maaston hiekkaosa on ihan ok, mutta ruohikko on sen näköistä että asemat olisi kaivettu keskellä golfkenttää. Nurmiosan pohja olisi siis voinut olla epätasaisempi ja ruohon pituudessa vaihtelua. Ruohikon sekaan voisi laittaa myös esim. oksia yms. sälää jolloin saataisiin uskottavamman näköistä maastoa.

Kokonaisuus on kuitenkin onnistunut, ja mainio suoritus ensimmäiseksi dioraamaksi.
T.L. 24.10.2010 21:28 Vastaa lainauksella
Teemua komppaan, koska olin kirjoittamassa golfkentästä, mutta ajattelin sen olevan liian raskasta kritiikkiä.. Joten, odotin tätä "komjppausmahdollisuutta" ;)
Perusasiat kohdillaan… Tähti lisää tulisi edellisistä… ;)
Oskari Balk 24.10.2010 23:53 Vastaa lainauksella
Edellä tulikin mainittua oleelliset. Tuo Golf- kenttä tuli minullekin mieleen ensimmäisenä. Tai saksalaiseen makuun toteutettu kasarmin harjoitusalue, johon nuo siistit seinämien tuennatkin vihjaavat. Aikoinaan JSP:n teltalle moista tuli askarreltua 1:1:een ratapölkyistä… Alustan reunojen kanssa yhdensuuntainen tuliaseman kaivannon reuna lisää tuota liiallisen siisteyden vaikutelmaa, mikäli tarkoitus on kuvata taistelutilannetta. Puun alkukin kasvaa vastikään kaivetussa maassa?
Toivottavasti kommentti ei tunnu liian tylyltä sillä tykkäsin toteutuksen viimeistelystä. Ja dioraama on aina vaativuudessaan omassa lajissaan, itse en ole mokomia uskaltautunut yrittämään 20 vuoteen. Sellainen ajatus tulee mieleen, että kaivannon reunalla koppavana käppäilevä juuri rautaa kaulaan saanut Herr Leutnant tarkkailemassa tyhmien tykkimiesten touhuja voisi asettaa tarkastelunäkökulman juuri harjoitustilanteeseen, jolloin nuo "liian siisti" asiat saisivat oikeutuksen?
Tommi Tuuri 25.10.2010 09:29 Vastaa lainauksella
Siisti pieni dio. Ammuslaatikkoa raahaava kaveri pitää laatikosta sivusta kiinni, kun kahva on laatikon päässä. Oskarin ehdotus, että kapiainen olisi "penkan" päällä tölistelemässä sopisi kyllä tähän tilanteeseen hyvin.
Kiitos kaikille kommenteista,

nurmikko tosiaan kaipaisi lisää työtä, aivan tasainen se ei ole pinnan muodoltaan tuo ei välity kuvista mutta muuten kyllä on kovin hoidetun oloinen, voihan se olla että kaverit ovat ilta puhteeksi haravoineet aseman edustan kuntoon;), no joo, pitää metsästää jostain vaikka sopivaa heinä materiaalia ja sillä ainakin vähän elävöittää tuota ja itse asiassa tuon pajun ympärillekin voisi hieman kasvustoa laittaa.

Ammuslaatikosta mulla on ainakin yksi kuva josta tulkitsin kahvan olevan juurikin tuossa, nää on mulle sen verran uusia juttuja että tulkinta voi olla väärä.
Minä pidän tästä juuri tuon siisteyden vuoksi. Toki em.seikat varmasti toisivat eloa ja vaihtelua ja luonnollisuutta työhön, mutta jostain syystä minun silmään tämä on komea juuri näin. Pidän solttujen väristä, ja vaikka ehkä golf-kenttämäinen nurmi onkin, jotenkin tässä on hieno, selkeä rytmi.
Oikein onnistunut työ. =)
Malli on erittäin hyvin rakennettu ja maalattu, mutta minäkin antaisin hieman suuremmat pisteet ja muutenkin tykkäisin tästä enemmän jos tuo nurmikko ei olisi kuin golf-kentältä. Hieno malli jota tuo nurmikko nyt hieman sotkee.
Tämän kruunaisi nurmikolla seisova kouluttaja valvomassa harjoituksia. Tosi siistiä työtä!
PhantomII 5.11.2010 19:30 Vastaa lainauksella
Nätti pieni dio. Asetelmasta pidän. Tuosta nurmikosta; minusta aivan ok. Jotenkin tuollaisenaan korostaa tuota tykkiasemaa. Sodassakaan kaikkien nurmikoiden kaikki osat eivät olleet vaunujen tai tykistökeskityksen möyhentämiä, kuten kaikki sotakoneetkaan eivät olleet viimeisen päälle kärsineen näköisiä. Ehkä näin tämä dio ei ole niin kliseinen ja kuvaa pst-asemaa jonkun kaupungin vaikkapa puistossa?