Pienoismallit.net

BTR-70

GAZ-4905

Planet Modelsin resiinisarja lienee toistaiseksi ainoa saatavilla oleva tähän mittakaavaan. Tarkoituksenani olikin tutustua resiinisarjojen ihmeelliseen ja kiehtovaan maailmaan. Sarjan piti olla yksinkertainen ja hyvä, ja siksi tartuin Modunin (R.I.P.) tarjoukseen netistä lukemani arvostelun perusteella.

Osia oli peräti 11 kpl (kk, torni, runko ja 8 pyörää) ja lisäksi 19 etsiosaa, joista totesin 4 käyttökelpoisiksi, loput aivan liian litteiksi jopa tähän mittakaavaan. Ehkä hieman yllättäen rungon valukanava ei ollut pohjassa, vaan perässä. Pohjassa ei ole mitään yksityiskohtia, eikä valukanavan poiston jälkeen tietty perässäkään. Perä on oudon litistynyt, eikä mittatarkkuus muutenkaan vakuuta. Itse osien laatu on muuten hyvä.

Sarjan muut detaljit olivat ihan ok, joskin vähän lattean oloisia, eikä mitenkään liiaksi asti. Lisäsin suurimpia puuttuvia detaljeja messinkitangosta, styreenilevystä ja kauluspaitapaketista löytyneillä neuloilla (saman paketin muovikalvosta sai muuten mainion HUDin lasin ja onpa paitaakin käytetty jo kerran). Osa pyöristä ei sopinut akseleihinsa ja maahan samaan aikaan, joten käytin reilusti viilaa ja pikaliimaa asian korjaamiseksi. Ei näytä siistiltä, mutta eipä pohjassa olisi muutenkaan mitään nähtävää.

Maalasin sarjan Humbrolin emaleilla, vihreän ja mattalakan ruiskulla sekä Afganistan-camon, yksityiskohdat, lattiavahan ja säistyksen siveltimellä. Dekalit on rosvottu Acen T-72B:stä. Lopuksi pölytin mallia Tamiyan weathering master -settien hiekalla, noella ja ruosteella.

Vaunua oli kiva väsätä, enkä kokenut sarjan puutteita ja vikoja erityisen häiritseviksi. Saattaa olla, että rakennan toisenkin resiinisarjan joskus.

Kommentit

Jonne 18.10.2010 17:58 Vastaa lainauksella
Wau! Onpas hieno BTR ja vielä skaalassa 1/72. Kasaus ja maalaus onnistunut hyvin, kuten myös säistys. En kyllä keksi haukkumista…
Tämä se on hieno ja taitavasti tehty.Olet saanut näinkin pieneen malliin hyvin sitä "näköä" jota niin usein täällä haluttaisiin näkemän.
Kiitokset kommenteista. Kuten osien määrästä voi päätellä, malli oli varsin pehmeä lasku "pimeälle puolelle". Toisaalta tällaisia malleja saa joskus valmiiksikin…
Ma 21.10.2010 19:02 Vastaa lainauksella
Erittäin upeasti onnistunut malli.
Kokoonsa nähden näyttää isommalta kuin onkaan.
mtek 24.10.2010 21:05 Vastaa lainauksella
Arvioin alakanttiin kun uskoin näkeväni 1:35 mallin. Tämä on siis hyvä! PAhoittelen huolimattomuuttani.