Pienoismallit.net

F-4F Phantom II

Suomi-Phantom vihdoin valmis

”Historiaa”

Suomen ilmavoimien Hornet-hävittäjähankinta koki yllättäviä vastoinkäymisiä 1990-luvun puolivälissä.

Yhdysvaltojen kongressissa nousi uudelleen esille kysymys korkean asteen sotilasteknologian viennistä sotilasliitto NATOn ulkopuoliseen maahan. Samoin suomalaisten edellyttämien 100%:n vastakauppojen määrä ja laatu ei tyydyttänyt osapuolia.

Tärkein, joskin epävirallinen syy hävittäjäkauppojen jäätymiselle oli se, että amerikkalaisia huolestutti Suomessa Kuorevedellä kokoonpantavien Hornetien laatu – niistä uhkasi tulla liian hyviä St Louisissa valmistettuihin koneisiin verrattuna.

Yht'äkkiä Ilmavoimat oli hankalassa tilanteessa. Vanha kalusto, etenkin MiG-21bis-torjuntahävittäjät, oli tullut käyttöikänsä ääripäähän, eikä suunnitellussa aikataulussa ollut tiedossa korvaavaa materiaalia huolehtimaan maan ilmavalvonnasta ja -puolustuksesta.

Monia, mielikuvituksellisiakin vaihtoehtoja pohdittiin. Lopulta ratkaisu löytyi samalta ilmansuunnalta, kuin hieman myöhemmin Leopard 2A4 -taistelupanssarivaunujen osalta: Ilmavoimat sai valtioneuvoston päätöksellä luvan vuokrata Saksan liittotasavallan Luftwaffelta 24 kpl F-4F Phantom II -koneita.

Phantomien vuokrasopimus oli mallia 5+5 (sis. viiden vuoden option, mikäli Hornet-hankinta yhä viivästyisi). Rakenteeltaan se oli huoltoleasing-sopimus, sisältäen keskeisen ylläpidon ja huollon sekä myös ohjaajien tyyppikoulutuksen. Ensimmäinen viisivuotisjakso riitti kattamaan Ilmavoimien tarpeen.

Phantomit saapuivat Suomeen alkukesästä 1996. Kaksi koneista (PT-401 ja PT-402) sijoitettiin Koelentokeskukseen Kuoreveden Halliin ja loput 22 (PT-403 – PT-424) Karjalan Lennostoon Rissalaan.

Koneiden aseistuksena oli 20 mm M61 Vulcan -tykki sekä AIM-9 Sidewinder ja AIM-120 AMRAAM -ohjukset. Phantomeihin oli Saksassa tehty avioniikkapäivitys. Koneissa oli Luftwaffen harmaa low-viz-suojaväritys.

Keväällä 1998 yksi Phantomeista (PT-422) päätettiin Ilmavoimien 80-vuotisjuhlan kunniaksi maalata samaan asuun kuin kersantti, myöhemmin ilmailulegenda ja IPMS Finlandin perustajajäsen Börje ”Böke” Hjelmin maalaama kuuluisa ”Hainsuu-Messerschmitt” (MT-422) 50 vuotta aikaisemmin keväällä 1948.

Kone vieraili tässä maalauskaaviossa myös eri puolilla Eurooppaa keväällä ja kesällä 1998 järjestetyissä ilmailunäytöksissä, joissa juhlittin vuonna 1958 ensilennon tehneen konetyypin 40-vuotista taivalta.

Malli kuvaa koneyksilöä tuolta ajalta.

Mutta se rinnakkaistodellisuuden "historiasta".

Mallin valmistuminen

Lihashermosairauden aiheuttamien kremppojeni johdosta pitkään kesken ollut todellinen "terapiamalli" nytkähti kohti finaalia, kun viime keväänä pyysin forumilla apua mallin viimeistelyyn. Ilahduttavan moni ilmoittautui avuksi. Lopulta sovin projektin loppuunsaattamisesta mestarimallari Jari B. Miettisen kanssa.

Jari viimeisteli mallin tekemällä pyynnöstäni valmiiksi mm. laskutelineet, lentojarrut, ohjukset, lisäpolttoainesäiliöt, suihkuputket ja korkeusvakaajat maalauksineen ja siirtokuvineen, sekä tekemällä Phantomiin maltillisen vanhennuksen ja muun pintaviimeistelyn.

Sen lisäksi Jari lisäsi asiantuntemuksellaan koneeseen lukuisia aikakauden mainioita yksityiskohtia (mm. antenneja, navigointivaloja ja ohjaamokuomun kittauksen), joita itselleni ei edes olisi tullut mieleen. Jari myös otti hienot kuvat valmiista mallista.

Haluankin lausua suuret kiitokset Jarille visioni saattamisesta valmiiksi.

Vaikka kyseessä on yhteistyönä valmistunut malli, rohkenen laittaa mallille ja blogille tähditysmahdollisuuden. Tähtiä ei ole todellakaan pakko antaa, mutta kaikenlaiset kommentit ovat tervetulleita.

Edit. Vaihdoin kuvat pakkaamattomiin.

Kommentit

Onnittelut Klaus kun sait projektin päätökseen! Ja iso kunnioitus JBM:lle kun autoit mallaritoveria mäessä! Tällainen yhteistyö (apua pyydetään ja sitä annetaan) lämmittää tällaista vanhenevaa mallaria ja hoitsua…
Ja toivottavasti Klaus pärjäilet! Tsemppiä!!!!!
Poikkeukselllisesti laitan tähdityksen näkyviin…
*****
Kiitos, Petri hienosta kommentista ja tähdistä.

Toivon kuitenkin, että mikäli annatte tähtiä Phantomille hieman poikkeuksellisesta valmistumishistoriasta huolimatta, annatte niitä itse mallille/rakennusblogille - ei niinkään ympäröiville olosuhteille. :)
Hieno veto ja aivan nappiin! Ihaillin muhkeaa malliasi jo Snadissakin. Väritys kohdallaan, tavaraa siivenalla, hainhampaat (ja vielä Böke-special!), siisti hillitty toteutus. Hyvä stoori. Näitä olisi kyllä mielellään katsellut ja kuunnellut kotimaisin kokardein varustettuna sinitaivaallamme myös mittakaavassa 1:1. Kiitän.
Onnittelut projektin loppuun saattamisesta molemmille. Vihreä -musta Suomi-kaavio on mielestäni siitä erikoinen, etten ole törmännyt vielä yhteenkään laitteeseen, missä se ei näyttäisi hyvältä, olkoon sitten what-iffiä tai ei.
Klaus: pisteet tuli puhtaasti mallille (ainakin4/5)… Viimeisen lisäpisteen antoi sydämeni sille, että kaverin auttaminen ei ole vielä hävinnyt!
Jos sinun mielestä tuli väärin perustein, niin pahoittelen. Mutta arviointia enkä sen perusteita en poista tai muuta!
Ja anyway Phantom sotamaalauksessa suomalaisella hainkidalla varustettuna on ROCK!
Petri Jaakkonen kirjoitti:
Klaus: pisteet tuli puhtaasti mallille (ainakin4/5)… Viimeisen lisäpisteen antoi sydämeni sille, että kaverin auttaminen ei ole vielä hävinnyt!
Jos sinun mielestä tuli väärin perustein, niin pahoittelen. Mutta arviointia enkä sen perusteita en poista tai muuta!
Ja anyway Phantom sotamaalauksessa suomalaisella hainkidalla varustettuna on ROCK!
Olet oikeassa. Taisin vain vähän säikähtää tuota viitosta. :)

Jokainen meistä arvio, tähdittää ja kommentoi malleja omista lähtökohdistaan ja näkökulmistaan. Joku painottaa ideaa, joku aihetta, toinen yksityiskohtia, kolmas kokonaisuutta, neljäs tarinaa…

Jokainen perusteltu näkemys on tällä forumilla arvokas.
Hieno malli! Tykkään maalauksesta eikä rakennusjäljessä näy moittimista. Phantom on muutenkin mielestäni koneena todella kaunis. Mukavaa että olet saanut mallin valmiiksi ja että noin avuliaita ihmisiä löytyy!
Terve, hieno malli tosiaan! Mainitsit että vikalista mallin osalta sisältää n. 70 korjauskohdetta. Onko sinulla sitä listaa jossain olemassa? Itselläni tuo samainen malli varaston uumenissa odottelemassa :D

Niko
Niko Asposalo kirjoitti:
Mainitsit että vikalista mallin osalta sisältää n. 70 korjauskohdetta. Onko sinulla sitä listaa jossain olemassa?
Jep, ainakin tällainen löytyy:

Linkki

Kiitos kommentista,

t. Klaus
Klaus Pylkkänen kirjoitti:
Niko Asposalo kirjoitti:
Mainitsit että vikalista mallin osalta sisältää n. 70 korjauskohdetta. Onko sinulla sitä listaa jossain olemassa?
Jep, ainakin tällainen löytyy:

Linkki

Kiitos kommentista,

t. Klaus
Okei, kiitos! Myynnissä olisi Revellin F-4F kaikenlaisilla lisähärpäkkeillä, onko kukaan kiinnostunut?
Nojoo, pikkusen olisi hommaa tiedossa siis…
On kyllä hieno what if -malli, Nordic Challengessa tätä tuli katseltua lähempääkin. Arvostan kovasti Jaria joka auttoi mallin loppuun saattamisessa, ja toivotan Klausille mitä parhainta jatkoa!