Pienoismallit.net

SS LAH Grenadier

SS Mies Ardenneilla

Nythän näitä tuntuu valmistuvan :) Työn alla oli jälleen SS LAH figuuri. Edellinen SS-mies syntyi 2009 Euromilitairen innoittamana ja taas oli Euromilitairella innoittajan rooli. Figuuri on laadukasta Alpinen tuotantoa. Edellisten figuurien kohdalla olen saanut kommentteja mm. kasvojen väristyksestä. Nyt yritin lisätä punaista ihon sävyihin ja omasta mielestäni sain jopa jotain aikaiseksi. Mielestäni onnistuin maalaamaan jopa ilmeen kaverille :)

Väreinä on jälleen käytetty Andrean ja Vallejon akryyleja. Maastopuvun värityksen hain kirjasta "Camouflage uniforms of the Waffen-SS".

Kommentit

Hienon näköinen figuuri, maastopuvun kuvio on onnistunut hyvin. Vyöstä ja Y-henkseleistä mietin sitä että yleensähän ne olivat W-SS -joukoilla mustaa nahkaa, tietty tuossa sodan vaiheessa Y-henkseleitä tehtiin myös kankaasta (puimakoneen remmistä), mutta musta nahkavyö oli W-SS -joukoilla yleisempi kuin hyvin harvinainen kangasvyö, ruskeat nahkavarusteet olivat taas enemmän Luftwaffen varusesineistöä.
Kiitos Esko. Tuo ruskea nahka taitaa tulla liiasta Calvin Tanin esikuvan tuijottamisesta. Syytän siis Calvinia :) Häpeällistä myöntää, että itse naureskelin Calvinin maastopuvun väreille ja olin vahvasti sitä mieltä että ne olivat ihan pielessä… eipä tullut mieleen tarkistaa nahkavöiden väriä

/marko
Kyllä, ilmeikäs kaveri. Hihojen takasaumat tai taitokset näyttää joissain kuvissa aika massiivisilta. Maastokuvio on todella hyvin tehty ja vieläpä häivytetty/tasoitettu/taitettu onnistuneesti helposti liian kontrastiseksi jäävä kaavio. Myös alustasta pidin kovasti. Luulen myös että tämä figu on paremman näköinen luonnossa kuin kuvissa.
Tatu H 28.9.2010 18:28 Vastaa lainauksella
Jahas, selkeää kehitystä. :)

Housut (myös naamarätti) varjostuksineen ja väriltään rokkaa täysillä. Lahkeiden lian huippukohtiin mahdollisesti hieman huippukorostuksia? Voi tosin myös olla, että niitä selkeästi on, mutta kuva ne syö.

Maastotakista jää hieman ristiriitainen fiilis: kuviointi on onnistunut hyvin, mutta takki itsessään kaipaa hivenen korostuksia/varjoja huippukohtiin. Vaikea tosin toteuttaa, ettei hävitä maastokuviointia täysin. Detaljien maalaus näyttää olevan hanskassa: kadehdittava puukuviointi.

"Suurin" miinus kohdistuu mielestäni alustaan. Näin huipputason figuureissa kokonaisvaikutelmaa latistaa selkeästi maastoalueen reunat, joita ei ole skarpattu suorakaiteen muotoisen puualustan kanssa ja tehty yksiväriseksi/huomaamattomiksi. En oikein saanut kuvasta selvää, mitä materiaali pinnanmuodot ovat. Kivi? Alustan ammuslaatikot kaipaavat hieman korostamista: nyt uppoavat ikävästi maahan.

Kokonaisuudessaan loistavaa jälkeä: pieniä skarppauksia loppufiilaukseen (koskee eritoten myös allekirjoittaneen duuneja), niin Kovanen saa uuden haastajan.
Hieno soturi, naamataulu on mukavan eloisa ja ilmeikäs. Takki ja housut onnistuneet nätisti. Alusta kruunaa kokonaisuuden. Ainoastaan konekiväärin vyölaatikot voisivat olla ainakin toinen niin hieman läjässä ja kurtussa. Pieni yksityiskohta mutta mielestäni toisi hieman eloa. Laatikot kun saivat tiukissa taistelutilanteissa kolhuja ja kuhmuja.
Kaikki muu alkaa jo olla sanottu,mutta itseä miellyttää myös tuo Stg44. Tukki on aidon vaneritukin näköinen.
Noista vyölaatikoista vois sanoa, että maalinlohkeamia niissä kyllä oli, mutta koska ne oli aika ahtaita, ei niihin kummoista lommoa tarvinnut jotta vyö jumittui siihen kiinni.
Kokonaisuus on miehekäs mutta komia :-)