Pienoismallit.net

Taipaleenjoella Hyökkäys torjuttu

Talvisodan 70 v. muistelujen aikaan tehty dioraama. Työn jälki ehkä hieman kärsi, kun tavoittena oli saada työ valmiiksi ennen maaliskuuta 2010.
Työ on ollut siellä täällä livenä näytillä, mutta laitoin muutaman kuvan tännekkin, jos joku osaisi sanoa mikä dioraamassa tökkii.
Omien pähkäilyjen lopputulema on, että yleinen kaaos ja sotku ei vaan voi näyttää hyvältä ja selkeältä:) Figuureissakin löytyy tietysti parannettavaa.
Muita mielipiteitä, ja raakaa kritiikkiä saa antaa seuraavaa suomiaihetta varten.

Kommentit

KimmoR 23.9.2010 22:28 Vastaa lainauksella
Täytyy sanoa Jouni, että kuvat ei valitettavasti tee oikeutta työllesi. Tämä on nähtävä livenä, että näkee kaikki yksityiskohdat sekä kokonaisuuden koko komeudessaan. Jos nyt oikein haluaa nillittää, niin piikkilanka-aidan kaksiulotteisuus hieman pisti silmään mutta ilmeisesti deadlinen lähestyminen esti aidan tekemisen itse.
Mielenkiintoinen dioraama jonka esitteleminen pienillä kuvilla sula mahdottomuus. Itse olen myös nähnyt tämän livenä ja pidin maillin tunnelmasta kovasti eli tähän on onnistuttu luomaan taistelun sekasortoa kelvollisesti ja paras osa alue ehdottomasti on maasto.
Suurimmat puutteet tulee figuureista. Figuurien sijoittelu ja niiden asennot on ihan kunnossa, mutta niiden uniformujen pintakäsittely mättää. Tavallaan niistä näkee että ne on likaisia, mutta kuitenkin ne näyttää muoviukoilta esim. tankin päälle kuollut venäläinen.

Pisteytys aika vaikeaa tällä kertaa, mutta annetaan isosta työstä näin:
Kahdentoista arvostelun jälkeen pisteet 3,46, joka mielestäni kuullostaa 1 tähden verran liian pieneltä.
Tämä oli livenä nähtynä todella hyvä. Tuo taisteluhauta-sekamelska on varsin aidon tunnun antava. Ehkä suhauttaisin mattalakkaa spreynä noihin figuihin, mutta muuta en tekisi. Arvostan tämän työn varsin korkealle ja pojot sen mukaan.
Kantri 24.9.2010 15:26 Vastaa lainauksella
Muo hämää nimen omaan tuo "kaaos/sekamelska", eli liikaa äijiä tai tapahtumaa noin pienelle alueelle.
Toisaalta tää on kyllä todella hyvän näköinen, livenä kun näki, niin pysäytti automallarin ihastelemaan.
KimmoR kirjoitti:
Täytyy sanoa Jouni, että kuvat ei valitettavasti tee oikeutta työllesi. Tämä on nähtävä livenä, että näkee kaikki yksityiskohdat sekä kokonaisuuden koko komeudessaan.
jep, kuvat latistaa tuon mäkikohan josta alkaa juoksuhauta… täydellistä jälkeä muuten!!
En uskalla pisteyttää ennen kuin olen nähnyt luonnossa. Kuvissa oleva varsin raju kontrasti antaa sekavan vaikutelman. Odotellaan siis Openiin asti =)
olpi 4.10.2010 08:51 Vastaa lainauksella
Missäs näyttelyissä tämä on tarkoitus olla näytillä? Olisi kiva nähdä livenä.
Kiitoksia mielipiteistä. Eli sekavuus ei ole vain meikäläisen silmissä:)
Alustan rakenne ja muotoilu eivät myöskään hirveästi auttaneet valokuvausta. Melko hankala ottaa selkeitä kuvia, ilman voimakasta valoa, joka sitten taas korostaa kaikki virheet.
Jos tekeleen haluaa nähdä luonnossa, niin Openiin ja Nordic Callengen pöytien täytteeksi ajattelin mallin vielä tuoda.
Onpa aidon tuntuinen kaaos. Tuntuu kyllä enoni kertomuksistakin juuri tuollaiselta. Ehkä tummaa yleisväriä saisi olla näin valokuvien perusteella lisää. Siis savua kraanaattien räjähdyksistä esim. Mutta eikös ryss…sori venäläisillä sotilailla ollut piippolakit ja tummat manttelit?! Ei tämä nyt millään tavalla tekniustä toteutusta heikennä. Erittäin hieno joka tappauksessa!
Juuri sopivaa tunnelmaa torjutun hyökkäyksen jäljiltä. Aavistuksen näyttäisi kuin iivana olisi läpimurtoonkin päässyt joka on varsin nopeasti ja onnistuneesti kuitenkin paikattu. Helpompi olisi livenä arvioida, mutta teen tämän kohdalla poikkeuksen ja annan tähtiä. Kovin on nimittäin komeaa jälkeä, jopa pelottavan hyvän näköistä. Vaikka en onneksi sodista tiedäkkään mitään(muuta kuin mitä kirjoista yms on lukenut) niin voisi sanoa että on taas suomipojalla ollut kusiset paikat. Kiitokset siis heille siitä mitä he teki ja toisaalta kiitokset tämän tekijälle että onnistuu tuomaan tuon kokemuksen näin nätisti esille.
Onhan tämä niin hieno, että kestää katselussaa useammankin viikon.
On kyllä hieno dio! Minkä valmistajan figureja noi on ja mistä teit maan/mudan?
Kiitos:)
Venäläiset ovat trumpeterin tykkimiehistöä muokattuina. Suomalaiset ovat sekalaisia osia yhdistettynä Tamiyalta ja Dragonilta hieman myös muokattuina.
Alusta on styroksia, minkä päälle on muotoiltu pikasiloitteella muodot. Hiekka on kahvinpuruja ja tomua. Lumi on microballoons jauhetta. ja näitä molempia useampia kerroksia sekaisin.
roope k 8.1.2011 20:59 Vastaa lainauksella
hieno kyl mutta paranneettavaa on jonkin verran
Kiitos! Ainahan sitä on varaa parantaa;)
Ilkka K. 17.3.2012 20:12 Vastaa lainauksella
Kantri kirjoitti:
Muo hämää nimen omaan tuo "kaaos/sekamelska", eli liikaa äijiä tai tapahtumaa noin pienelle alueelle.
Toisaalta tää on kyllä todella hyvän näköinen, livenä kun näki, niin pysäytti automallarin ihastelemaan.
Noh, Taipaleella nyt vaan oli sellainen sekamelska noina päivinä, 50 m2 alueelle saattoi olla kaatuneena useampi kymmenen neuvostoliittolaista, joten mun silmiin dioraamaan tapahtumat ovat hyvin realistisia, olkootkin sitten kaoottisen näköistä.

Hienoa työtä mielenkiintoisesta aiheesta, 4,5*
Minun mielestä dioraama on hieno saa 10 pistettä. Olen lukenut kummatkin lehdet jossa olet tätä tehnyt ja en voi muuta kuin kehua
Kiitos Alvar :)
Hienoa jos lehtijutustakin on ollut iloa sinulle.
On kyllä hieno! Dioraamassa riittää yksityiskohtia ja noi hylsyt tossa sotilaan vieressä on tosi hyvä lisäys. Mistä muuten teit ne ? Tunnelmakin on sellainen Talvisota-elokuvamainen. Ei muuta voi sanoa kuin että ihan mahtavaa työtä!