Pienoismallit.net

Curtiss P-40 Collection

Tässä muutama Pee-nelikymppinen koossa 1:48.

Kanadan ilmavoimien P-40 E on Otakin vanha malli, jossa suurin "moka" on siiven aurauskulma, joka on paljon suurempi kuin oikean koneen (olikohan oikeassa 3 astetta?). Käytännössä siiven yhtä osaa oleva alapuoli täytyy leikata kolmeen osaan. Leikkaukset tehty samoilta kohdin kuin yläsiipi liittyy runkoon. Sitten vain osat on liimattava oikeaan kulmaan ja raot täytettävä muovilevyllä + kitillä. En tee toista kertaa. Toinen näkyvä muotovirhe on siiven kärjet, jotka tein osittain muovilevystä ja hioin oikeaan muotoon. Ja spinneri on tosiaan liian kartiomainen eli profiililtaan liian suora. Ohjaamo on superkaru ja potkurinlavat kannattaa myös korvata. Renkaat korvasin True details hartsiosilla. Muuten malli on OK. Ohjaamolasina käytin Squadronin vacuosaa.

Kokometalinen 49. FG:n P-40 N on Eduard profipacistä, eli käytännössä Mauven vanha sarja. Ohjaamo ja renkaat ovat True details hartsiosia.

RAF 112. laivueen aavikko-Curtiss on myös Mauven malli, M-alatyyppiä. Joitakin fotoetsejä ja hartsirenkaat lisäsin Eduard n-sarjasta.

23. FG:n P-40 K on AMT:n sarjasta rakennettu. Vanteiden kuvio mallissa on tiettävästi väärän värinen ja kuvio kulkee väärään suuntaan…

Onneksi Hasegawalta on tullut hyvä uusi mallisarja Curtisista, joten suurempiin kirurgisiin operaatioihin ei enään tarvitse ryhtyä (ja Mauven vanhasta saa aina pienellä fixauksella hyvän mallin).

Kommentit

Johan on komeita Curtisseja! Tyylikkäästi rakennettu ja vanhennukset kohdallaan, myös maalaus todella upeaa.
Todella silmää miellyttäviä malleja! Siistejä, mutta sopivasti kulahtaneeksi käsiteltyjä.
Itse kun en ole ensimmäistäkään lekoa rakentanut pariin vuosikymmeneen, niin pikku viat sarjoissa ei häiritse meikäläisen silmää.
Kiitos kommenteista. Vanhoihin tuskamalleihin ei kannata koskea, parempi sijoittaa uusiin malleihin, joissa ei juuri ole häiritseviä muotovirheitä tai muita "häiriötekijöitä". Aloittelijoiden kannattaa toki tehdä kaikki monster-mallit, jotta oppii arvostamaan vähän laadukkaampia sarjoja.
Käsittämättömän hienoja "pee nelikymppisiä"! Oletko "haalistanut" maaleja valkoisella, kun näyttäis siltä, että noissa näkyisi mittakaavaefekti?
Melko vaaleilla sävyillä olen maalannut, sillä helposti malleista tulee liian tummia suoraan purkista maalaamalla. Lähes aina täytyy maalin tummuusaste tarkastaa ja muuntaa. En tiedä voiko puhua "mittakaavaefektistä" kun en muutenkaan ole kovin orjallinen sävykarttojen ja värien sävynumeroiden suhteen. Täytyy vain silmällä arvioida mikä on sopiva kokonaisvaaleus, ja ennen kaikkea sopiva sävyjen ero esim. maastokuviossa.
Hienoja malleja.Varsinkin tuo aavikko maalauskaaviossa oleva sävähdytti.
OH 27.6.2007 18:39 Vastaa lainauksella
Todella näyttävän näköisiä malleja. Maalaus ja vanhennus hyvin onnistuneet. Varsinkin tuohon maalauksen "puhtaus" teki minuun vaikutuksen…kuvista ei ainakaan näy mitään ylimääräisiä roiskeita. Teitkö ruutivanat pastelleilla vai ruiskulla?
Jo on komea kokoelma…Mitenkäs sait noi antennilangat noin hyvin,varsinkin tuohon,missä
menee ne myös siipiin?
Ruiskupinnasta tulee todella siisti/puhdas jos maaliseos on oikeaa paksuutta ja ilmanpaine kohdallaan. piste. Jos maalaa hieman ohuemmalla seoksella kuin olisi tarvetta, niin roiskeita ei synny. Naamiokaaviot on tosiaan tehty paperimaskeilla, mikä tekee maalirajoista melko ongelmattomia. En muista mitä maaleja käytin malleissa, mutta Humbrolin maaleja ainakin, mitkä ovat toimineet hyvin. Jos maalaa hieman ohuemmalla seoksella kuin olisi tarvetta, niin roiskeita ei synny. Toisaalta käytän aina tärpättiä ohentimena, mikä ei kuivata maalisumua niin nopeasti kuin kovemmat ohentimet. Ainoa ongelmallinen maali noissa projekteissa oli tuo valkoinen Tamiyan maali peräsimessä.
Ruutijäljet on tehty pastelleilla, ja pakokaasujuovat ruiskulla. Antennilangat ovat aivan ohutta siimaa. Siimat on vain liimattu kireälle, mikä ei aina ole ihan helppoa.
Pahuksen siistiä jälkeä, muuta ei voi juuri sanoa!
Toivotaan että jotain jäisi mieleen tekijän kirjoittuksista itsellekin..
Täältähän löytyi lähes käsittämättömän hieno Curtiss P-40 kokoelma. Nämä pitäisi olla ehdottomasti kaikki erikseen pisteytettävänä, niin minulta ainakin niitä tulisi ropisemalla jokaiselle erikseen. Kokoelma on upea, mutta en halua sitä pisteytellä, vaan koneet erikseen. Kiitos.