Pienoismallit.net

Warrior monk 1250 AD

Soturimunkki on kuorrutettu lialla

Vaimokulta yllätti jouluna 2009 ja hankki minulle joululahjaksi Addrea miniaturesin 90mm valkometallifiguurin. Tammikuussa 2010 aloitin figuurin maalaamisen ja erinäisten vaiheiden jälkeen se on vihdoin valmis.

Tämä on elämäni ensimmäinen valkometallifiguuri. Osat olivat hyvin pakattuina pahvilaatikossa ja itse valu oli erittäin hienoa ja terävää. Hieman hymyilytti se, että figuuri oli valettu Kiinassa- kai se sitten on merkittävästi edullisempaa tehdä osat siellä. Osien yhteensopivuus oli kaukana hyvästä, en saanut kappaleita sopimaan mitenkään toisiinsa. Milliputin ja epoksin avulla figu saatiin jonkinlaiseen asentoon alustalleen. Jos nyt aloittaisin homman uudestaan, niin käyttäisin osien sovitteluun 4x määrän aikaa.

Osia oli yhteensä vajaat 20 kpl. Maalausohje on hyvin ylimalkainen, joten jotain referenssiä olisi itsellä syytä olla. Itselläni referenssinä oli Figure-lehden numero, jossa itse Julio Cabos maalaa samaisen figuurin. Päätin kunnioittaa idolia ja yritin matkia ja toistaa omassa figuurissani Julion käyttämiä tekniikoita, ihan noin niinkuin oppimismielessä :).

Valkometaliset osat maalasin ensi GW:n skull whitella, joka kuoriutui tosi herkästi pois. Tämän jälkeen kokeilin erilaisia akryyli- ja emalivariaatioita. Parhaiten (sekin tosi huonosti) pysyi kiinni Tamiyan XF-mattavalkoinen ohennettuna Tamiyan tinnerillä. Taitaa olla edessä matka Sallisen Petrin mainitsemaan maalikauppaan hakemaan kunnollista pohjamaalia. Raskaan figuurin käsittely on muutenkin hankalaa saatika sitten kun kokoajan pitää varoa pohjamaalin lohkeamista.

Figuuri on maalattu 95% Andrean omilla akryylimaaleilla ja siveltimellä. Jonkin verran kului myös GW:n boltgun metallia sekä Mithrill -silveriä. Vallejon model coloreita on käytetty jossain yksityiskohdissa. Migin pigmenteillä ja filttereillä on haettu kulunutta tekstiilipintaa kankaisiin sekä kilpeen.

Miekan terä on maalattu ensin kauttaaltaan Boltgun metallilla, jonka jälkeen pohjaväriin on lisätty ensin hyvin ohennettua Adrean sinistä inkkiä. Syvimpiin varjoihin on käytetty vielä lisänä mustaa inkkiä. Valokohtai on haettu GW:n Mithrill-silerin avulla ja aivan kovimmat huippuvalot on maalattu Andrean hopeamaalilla.

/marko

Kommentit

On kyllä komea malli,aika pieni ja silti näin hyvän näköiseksi maalattu.Aikaisempia figuureja katselleena voisi olla myös viikon malli.
Marko opetellut kuvankäsittelyä ;-)
Ei vaan, on todella hienosti toteutettu, kasvot erityisesti (pl. silmät). Vaimokin totesi, että toihan on melkein kuin valokuva oikeesta (mallista?)! Ihan yhdellä harjoittelulla en lähtis kilpasille.
Voi jestas kun on komeata työn jälkeä! Tervo tuossa edellä ei vissiin oikein tykännyt mallin silmistä, mutta minä tykkäsin nimenomaan niistä - en tiedä onko tuo "efekti" syntynyt vahingossa, mutta nyt ainakin minun mielestäni tämän iäkkään soturin katseessa on sopivasti outoa "sairaalloista" vinksahtaneisuutta - silmät voivat karsastaa vaikkapa taisteluissa syntyneiden vammojen takia - tai katse saatta olla kupan sumentama - tuo oli hyvin yleinen vaiva aikoinaan näillä sotureilla jotka väkisin veivät omaa uskoaan "musulmaaneille".

Harvoin annan täydet 5 tähteä, mutta nyt oli ihan pakko - systeemi toki valittaa, että olen arvioinut pahasti yläkanttiin - no enköhän minä tuossa edellä jo tämän kauhean rikokseni ole perustellut.
Vakuuttavan näköinen temppeliherra. Hienosti onnistunut figuuri.
Komppailen R.Leinoa noiden silmien osalta, minäkin pidän tuosta katseesta. Hienoa työtä kaikin puolin.
Kiitos kovasti palautteesta. Figuuri on ollut työn alla 8 kuukautta ja ihan kaikkeen en ole itsekään tyytyväinen.
Kun nyt syyskuussa palasin jälleen figun kimppuun, katsoin montaa eri juttua sillä silmällä, että hitto, nyt tekisin tuonkin eri tavalla.

Tässä hommassa tuntuu pääsevän aika nopeasti tietylle tasolle, mutta sen kaikkein parhaimman finessen saavuttamiseen taidetaan tarvita rutkasti lahjoja ja rutkasti harjoitusta. Minulta puuttuu molemmat :). Pitää kuitenkin yrittää piiskata itseään parempaan jälkeen joka mallissa, joten ei muuta kuin kapusta käteen ja hämmentämään :)
Kyllä sä aika kivasti paikkaat tuon lahjan puutteen työllä, onhan tämä taas upea figu. Nuo silmät tosiaan karsastaa hieman, mutta niinhän se tosiaan tekee ihmisilläkin joten en pitäisi sitä varsinaisena virheenä. Ei muuten muistuta Beduiinakaan enää ;-)
Tykkään kovasti, vaikea valkoinenkin on onnistunut hyvin varjojen osalta, kuten myös muutkin kankaat. Ainoastaan tuossa rinnan päälle tulevassa huivin osassa saisi mielestäni olla lisää kontrasteja, kuten ainakin kolmoskuvan perusteella myös kaavun takaosassa. Muutoin kontrastit ovat omaan silmääni hyvin realistisen oloisia (paitsi joidenkin mielestä realistiset kontrastit = liian vähän kontrastia :) Toki pyhän maan kirkkaan auringon alla hieman voimakkaammatkin kontrastit olisivat fiiliksen kannalta perusteltavissa, mutta oikein hyvä näinkin.

Itselläni nuo Games Workshopin sprayt ovat muuten pysyneet oikein hyvin kiinni valkometallissakin.

Ehdottomasti parhaiten onnistunut figuurisi, mutta uskallan väittää, ettei yhtä hyvä kuin seuraava. ;) Selkeästi paranee figu figulta, loistavaa.
Tuima on henkilö, mutta ilme on mielestäni luonnollinen. Pölyyntyneet töppöset pistivät silmään- positiivisesti. Oikein hienoa jälkeä.
Aivan mahtava! Mielestäni taitavimpien mallareiden figuurit ovat usein omasta mielestäni liian "sarjakuvamaisia". Tässä on varjot ja lika toteutettu todella uskottavasti. Ainoa silmiinpistävä seikka on ristin rukoushelmet, voisivatko ne olla erivärisiä kuin risti?
Hieno figuuri! Komppaan edellistä kommentoijaa, että tämä eroittuu edukseen juuri repaleisella ja pölyisellä realistisuudellaan. Me likes. Mielestäni tuo lievä kierosilmäisyys on puhdasta plussaa. Ei ne kaikki temppeliritarit oikeasti ihan Orlando Bloomilta näyttäneet.
Parempi kuin hyvä! Noissa yleiskuvissa todella hyvän näköinen. Ei vielä ihan pärjää

alkuperäiselle :) Näköjään panostus figujen maalaamisharjoituksiin kannattaa.
Julio Cabosin tasolle pitää yrittää pyrkiä :) ja sitten ohi ja uusiin sfääreihin…
Kalle kirjoitti:
Ei ne kaikki temppeliritarit oikeasti ihan Orlando Bloomilta näyttäneet.
Osa näytti Liam Neesonilta.
Aina vaan paranee :-) Tämä munkki täytyy käydä jossain vaiheessa kunnolla läpi ihan "kädestä pitäen"…

Tästä on niin paljon sanottavaa, että ikä ja terveys ei riitä tähän kirjoittamaan…
Otanko munkin perjantaina mukaan?
Marko Teerioja kirjoitti:
Otanko munkin perjantaina mukaan?
En pääse tulemaan :-( Töissä!
No IPMS Openissa sitten viimeistään. Kiitos palautteesta muuten, tavoitteena tosiaan on päästä ensin rinnalle ja sitten ohi :)