Pienoismallit.net

Parm 1

russian field repair truck

venäläinen korjausauto/pioneeriauto vuodelta -40 tai -41. harjotusmalli mudan tekoon. Sarja oli TODELLA huonosti tehty. mikään osa ei mennyt paikoilleen ennen kuin sen oli muotoillut uudelleen. (esim. keulamaski piti puolittaa ja hioa oikeaan muotoon. akselit puuttuivat joten tein ne rautalangasta (metallitikku) oranssi tai keltainen möykky auton katolla on kuvausvirhe. sitä ei oikeasti ole siinä…

Kommentit

Tuukka O. 15.9.2010 20:53 Vastaa lainauksella
Oikein mainio malli. Muta on onnistunut ihan hyvin, vielä olisit voinut sävyttää mutaa eri ruskeilla. Omasta mielestäni mattalakka parantaisi vielä mallin näyttävyyttä.
Aivan ok:ltahan tuo näyttääpi. Kun sanoit, että tämä oli harjoitusmalli mudan tekoon, niin voisitko kertoa miten teit tuon kuran/mudan auton kylkeen? Mutaan olisi hyvä saada enemmän eri värejä, esim. tummempia kohtia.
Suurimpia rakoja olisit voinut kittailla umpeen. Eniten niitä rakoja näkyy tuossa takaosassa.

Ps. Kannatta ottaa kuvat yksiväristä taustaa vasten. Kuvat näyttävät siten paljon paremmilta ja vievät vähemmän tilaa, joten saisit mallikansioosi enemmän kuvia.
Hyvä harjoittelumalli sinulta, jo tässä vaiheessa ihan hyvää jälkeäkin, tuohon kuraan voisi kokeilla pikkuisen sävyttää vaikka ruskeaa, kuivaharjata kevyesti myös mustalla (matta) jne, harjoitus tekee mestarin ja sinulla on lahjoja.
teppo: mitä on kuivaharjaus?
juho: tuputin superloonilla lähes "kuivaa" maalia auton kylkeen.
Veeli kirjoitti:
mitä on kuivaharjaus?
Sanastosta löydät vastauksen. Siellä se on nimellä kuivasively.
Tässä linkki YouTubeen. Siinä videossa esitellään hyvä tapa saada ohjaamoihin yksityiskohtia näkyviin. Tuota kuivaharjausta voi käyttää toki moniin juttuihin, eikä vain ohjaamoihin.
pittääpä kokkeilla
Tässä olisi myös linkki. Näin saat realistisempaa rapaa ja kuraa malleihisi.
jeps, mutta mitä tuo on mitä se tuputtaa mallin pintaan (möykkystä, näyttää pikkukiviltä ja hiekalta.)
Luulisin sinun tarkoittavan pigmentti jauhetta. Pigmentti jauheita saa pienoismalli-kaupoista. Kannattaa selata keskusteluja täältä Pienoismallit.netistä. Niistä on keskusteltu paljon ennemminkin.

Itse omistan vain kaksi pigmentti purkkia. (Toinen Vallejon ja toinen Migin.) Kun tein T-70:piä olen muuttanut Migin pigmentti jauhetta tummemmaksi tai vaaleammaksi tarpeen mukaan pastelliliitupölyllä, jota olen raaputtanut irti pastelliliiduista. Pastelliliitupöly käy pigmenttijauheen sijasta (ainakin itse olen aikoinani käyttänyt), mutta sen tarttuvuus mallin pintaan on ollut huonompi, kuin pigmenteillä.
okei, pittääpä kahtella jostaki pittääkö sen jälkeen lakata?
En ainakaan itse lakkaisi. Itsellä kävi niin, että pigmentti jutut imeytyivät lakkaan ja efektit menivät pilalle. Pitää vain sen jälkeen olla hiplaamatta mallia turhaan, kun pigmentit on saatu mallin pintaan.
elikkä maalaus, lakkaus ja sitten pigmentti
Leevi Halme 14.12.2010 19:05 Vastaa lainauksella
mil kirjoitti:
hyvä veeli! sun hienoin pienoismallion kyllä valitettavasti tämä!
kiva ku tykkäät! itestä oli tuo alba paras.