Pienoismallit.net

Dreamweaver

Paluu musiikkiaiheisiin

Aiheesta: 1980-luvun lopussa koki pienen tähdenlentonsa Brittiläinen metalliyhtye "Sabbat". Debyyttialbumilla "History of a time to come" ja sitä seuranneella, loistavalla, The way of Wyrd kirjaan perustuvalla konseptialbumilla "Dreamweaver" yhtye loi nopeasti uskollisen fanipohjan saaden myös kriitikoilta hyvää palautetta levyistään.
Kakkosalbumin jälkeen yhtye hajosi (mielestäni) kantavan voiman, vokalisti Martin Walkyierin siirtyessä Skyclad-yhtyeeseen. Yhtye julkaisi vielä kolmannen levyn, "mourning has broken" eri laulajalla, mutta taika oli poissa.

Olen pitänyt kahdesta ensimmäisestä levystä niiden julkaisuista asti, eritoten laulajan vimmainen äyskintä teki vaikutuksen jo nuorena kossina levyjä kuunnellessa. Myös levyjen kansitaide on ollut myyttisillä aiheillaan kovasti mieleeni.
Tämän työn inspiraationa ja mallina toimivat yhtyeen ensimmäisen ja toisen albumin kansikuvat, täällä ja täällä
EDIT: Kansikuvien taitelijat ovat ensimmäisellä albumilla John Blanche ja toisella Tim Beer.

Metallimusiikin ystävän on ehdottomasti tutustuttava tähän hienosti kelttimytologioita ammentavaan bändiin.

Rakentamisesta: Sekatekniikkaa pahim.. parhaimmillaan. :) Myyttinen hippi on muotoiltu ja veistelty Milliput-massasta, poislukien pää ja kämmenet, jotka tulivat Trumpeterin 1:16 Russian officer- figuurilta. Hahmon hiukset lampaantaljasta leikelty, sarvia kiertävä orjantappura letitettyä rautalankaa.
Kivi, jolla häiskä istuu Fimo-massasta, ruohikko valmistavaraa. Hahmon vaatteet muotoiltu Milliputista, jonka jälkeen lakalla kasteltua paperia tekstuuriksi. Sienet itsetehtyjä. Alustana valmis puualusta, Tiiliseinä Nochin profiilia, Kivirengas yhtyeen logon kanssa on tietokoneprintti, joka on liimattu styreenilevylle ja sen jälkeen leikattu muotoonsa. Kotelo styreenilevyä, taustakuva on tietokoneprintti styreenilevylle liimattuna.

Maalit vallejo, humbrol. Pölyjä sekä washeja Tamiyalta, Schmincken ja Talensin pigmenttejä. Pihalta kiviä, maisemakamaa valmistuotteina.

Tähän mennessä laajin scratch-pohjalta tekemäni työ, vaikka seassa hiukan valmisosia onkin. Nämä musiikkiaiheiden mallailut on hauskoja, maailmalla on paljon hienoja kansikuvia joista saa mallailuun kivasti vaihtelua.

Jotta sillä lailla.

Kommentit

Aikaska iskevä paketti, ei varmasti tule toista samanlaista vastaan. Pakkohan tästä on tykätä. Työhön on käytetty mielikuvitusta, aikaa ja vaivaa ja lopputulos on näyttävä, hyvää sekatyöskentelyä.
Ps. Milloin alat tehdä tilaustöitä ;)
Mielikuvituksen osalta pyrin jarrua painamaan mahdollisimman paljon, ja tuijotin noita malleina käytettyjä levynkansia silmät punaisina, jotta edes aavistuksen saisin samoja viboja aikaiseksi. =) Mahtaisi tulla hintaa tilaustyölle, sen verran työläs kasattava tämä(kin) oli.
Vaikka en ole Heavydiggari, diggaan todella taitavaa käsityötä! Kunpa tekisit joskus vaikka BB King-aiheisen dion, niin tilaisin sen varmaan. Joka tapauksessa loistava työtä!
Näyttävä, ja erilanen työ. :) Figun maalaus on hieman turhan yksinkertainen, mikä laskee kokonaisvaikutelmaa. Maisemointi kehyksineen on oikein onnistunut.
Tuon Sabbat-teksti kun olisi vielä kolmiulotteinen, se antaisi vielä enemmän syvyyttä.
Kiitoksia palautteesta. Olen samaa mieltä tuosta Sabbat-logosta Jouni, tuli tehdessä ahaa-elämys, että jos se olisi erillinen osa niin tulisi syvyysvaikutelmaa lisää.
Ja Seppo, kyllä blues-aiheeseen varmasti joskus tartun, J.J.Cale on sen verran lähellä sielua. =)
Jaska Rissanen kirjoitti:
J.J.Cale on sen verran lähellä sielua. =)
Tässä yksi vaihtoehto 4.bp.blogspot.com…wPiTWhis/SjEKJpI-V_I/AAAAAAAARA8/j-fsmB7RyeA/s400/JJ_Cale_Naturally-f.jpg :-)

Hieno ja erilainen tämä Dreamweaver!
Juuri tuo kansikuva on "Tee malliksi"-listalla Petri. =) Sympaattisen hieno ja erilainen kansikuva ja häikäisevän upea levy muutenkin.
Hieno!
Suurena John Blanche fanina ihmetytti se, että et maininnut alkuperäisteoksen tekijää=/!!!
Totta puhut Mikko. Pääsi unohtumaan kerrassaan tuo maestro Blanchen maininta. :/
Nyt kun tuo Blanche on mainittu, niin vähän itse työstä=)
Työssä on hieno tunnelma! minä tykkään!!
Kritiikkiä tulee vähän tuosta ukkelin skulptista…se on vähän turhan surpiirteinen. Varsinkin rintakehä on jotenkin littanan oloinen.
Mutta kaikenkaikkiaan ehdottomasti hieno työ!
Kiitos kritiikistä. Olen ottanut itselleni tuon figuurien kanssa touhuamisen sellaiseksi "tee koko ajan"-projektiksi. Ei kai sitä muulla lailla opi niitä paremmaksi saamaan, kuin vaan tekemällä. :) Tässä figussa panostin ehkä mielessäni liikaa tuon pään saamiseksi oikean laiseksi, hiukset olivat joltinenkin haaste, kunnes huomasin että lampaantaljan karvat ovat juuri oikein kierteellä. =) Rintalihakset kyllä tein äijälle, olisiko vaatteita laitellessa painuneet hiukan kasaan, mene tiedä.
Juu tekemällä oppii…itsekkin painiskelen noiden juttujen kanssa omissa projekteissa jatkuvasti=)
J Pokki 14.9.2010 16:29 Vastaa lainauksella
Kyseisen levyn + muiden Sabbatin ja monen Skycladin levyjen omistajana tykkään. Ja onhan se hieno!
Löytyihän se täältäkin yksi fani. =) Kiitos Pokille palautteesta.
Eero Eero 14.9.2010 17:40 Vastaa lainauksella
.
Kiitos Eero kommentista. Onhan se Eddie siellä pitkänhuiskealla "rakenna"-listalla. Se "Reincarnation of Benjamin Breeg"-maalaus kovasti kiehtoisi tehdä dioraamaksi.
Hieno ja erilainen malli, tässä sen näkee mallinrakennuksessa on vain mielikuvitus rajana. Itse pidän tästä työstä, ukkeli on komea ja tausta myös.