Pienoismallit.net

Untermenschen

Ensimmäinen suhteellisen järkevä työ, jonka olen aloittanut ja saanut valmiiksi tämän vuoden puolella. Tämän vinjetin on tarkoitus kuvata puna-armeijan vangiksi jääneitä saksalaisia wehrmachtin sotilaita. Ajankohta joskus keväällä / syksyllä 1944. Vinjetin nimi, Untermenschen tarkoittaa ali-ihmisiä. Keitä he ovat ja onko heitä, jää jokaisen oman tulkinnan ja tiedon varaan.

Panssariauto on aito Vision modelin BA-64B. Nykyisin mallin saa helpoiten käsiinsä Miniartin laatikosta, siinä tulee myös mukana joitain figuureja. Omani oli vailla mitään extroja. Rakennussarja on ihan OK, typerin moka on moottorin puuttuminen ja sen kyllä näkee, kun kurkkii auton keulan ja ala-akselin kohdilta moottoritilan suuntaan. Jostain syystä vaihdelaatikko on kyllä toimitettu mukana. Itse tein moottorinlohkon styreenilevystä ja lahjoituksena saamastani tuulettajan propellista ja hihnasta sain lohkon etuosaan lisädetaljia. Nyt konetila ei ole enää typerän autio.

Figuurit ovat Alpine miniaturesin, Dragonin ja Master Boxin valmisteita. Figuurit on lueteltu laatujärjstyksessä. Panssariautoon nojaileva upseeri on Alpinen tekele. Oikein kivoja mutta pärstät ovat hieman ilmeettömiä. Käytin Alpinen paketin mukana tulleet molemmat päät. Suikkalakkininen venäläinen on saanut MB:n kroppaan Alpinen pään ja käsiinsä Dragonin Gen2 kiväärin etsihihnoineen.

Saksalaisvangit on tuunattu Hornetin irtopäiden avulla. Niillä figuureihin sai kyllä huomattavan paljon ilmettä. Lisäksi Hornetin ja MB:n laatuero on… merkittävä. Panssariauton keulalla pupusotilaana istuva kaartin sotilas on Dragonin Gen2 figuuri, johon on vaihdettu myös Hornetin pää alkuperäisen tilalle. Kypärän istuvuuden kanssa oli pientä tekemistä, mutta loppujen lopuksi se asettui suhteellisen hyvin paikoilleen.

Hauska projekti, jossa sai ainakin maalata figuureja.

Kommentit

Tekninen toteutus kateutta aiheuttavaa, tunnelma suorastaan loistava. Ainoa joka vähän otti silmään oli tuo kypäräpäinen mies joka istuu auton päällä. Asento ei vielä ole aivan lepäävä, mutta se on vamasti kiinni vähän katselukulmastakin. Maasto on mielestäni todellakin luonnollisen näköinen ja koko työn värisävyt sointuvat yhteen.
Tämä työ saa kyllä katsomaan omia töitä taas pikkuisen kriittisemmin, mikä on hyvä juttu :)
Jonne 12.9.2010 09:39 Vastaa lainauksella
Vallan vaikuttava työ. Mikähän lie saksalaisia odottaa? Vuodet Siperiassa? Vai niskalaukaus? Se jää arvailtavaksi. Työssä värit ja valot onnistuneet mainiosti, sekä maasto on luonnollisennäköistä. Jos jostain on pakko urputtaa niin yhdyn Timon kommenteihin tuosta ukosta BA:n päällä. Se ei oikein ole luontaisesti siinä, näyttää jotenkin "leijuvan". Tiedän kyllä kuinka hankalaa on saada figuurit aina asettumaan luontaisesti ja muiden osalta homma onkin onnistunut. Figuurit maalattu hienosti sekä naamat "eläväisesti". Hienoa työtä!
Täysin samaa mieltä edellisten kanssa! Hienoa työtä!
Tosi hienosti rakennettu vinjetti, auton ja maaston lukuisat mukavat yksityiskohdat tuovat mukavasti aitoutta tähän. Tynnyri missä lommoja hieno yksityiskohta, sakun haavoittunut naamataulu jossa side upea. Sakuihin oot kyllä saanut luotua vankina olon fiilistä, veli venäläinenhän ei kohdellut silkkihansikkain sakuvankeja. Ainoastaan autoon nojaava upseeri on naamastaan ilmeetön niinkuin sanoit. Mutta hieno työ kaikinpuolin.
On komea työ, kerma kaikkiaan. Ali-ihmisten ilmeet toteutettu upeasti, tuosta tynnyristä pidän myös. Tuo vankien takana oleva heppu näyttää vitos-, ja kutoskuvissa vähän kankealta ja jotenkin tuo mieleen "Terminator":in. =)
Muusta en kyllä saa irti muuta kuin positiivista palautetta. Erittäin hieno vinjetti.
Kiitoksia kommenteista. Livenä keulalla istuja ei näytä ihan noin pahalta, jouduin jonkun verran tuunaamaan ukkelia, jotta sain sen sellaiseksi kun halusin. Yritin kuvata sitä, kuinka kaveri on vaihtamassa asentoa kun saksalaiset sotavangit tulevat taka-alalta eteen. Leveä virnistys figun kasvoilla on myös aika vaikea kuvattava. Ehkä yritin jotain "hieman" liian vaikeaa. Sinänsä jokainen ruumiinosa on kohtalaisen hyvin paikoillaan, pelkkä lähikuva kaverin "hanurista" voisi tietenkin selventää tilannetta, mutta jotenkin en vain viitsi moista kuvaa kansioon laittaa :)

Hirvittävästi harjoittelua nämä kyllä vaativat. Joten uutta vaan putkeen, jos seuraavaksi rakentaisi vaikka sellaisen harvinaisen Panzer IV:sen 8)
Näppärä tiivis kokonaisuus. Tyhjä tilakin sitten täyttyi hyvin. :) Nyt kuvissa vasta huomasin, että jonkinlaiset renkaanjäljet olisi hyvät vaunun alla. Tai sitten en vaan erota niitä.
Lapionkiinnike näyttäisi vielä kiiltelevän saman sävyisenä,metallisena, kuin lapiokin?
Tykkään tuosta kovasti, tynnyrikin on loistava figuista puhumattakaan. Tuon istuvan asentoa olisi tietysti voinut hieroa mutta pitäähän sitä jotain moitittavaakin jättää, onhan se tylsää jos ei mitään vikaa löydy. Kovaan maahan ei välttämättä jälkiä jää, joten sekin on hieman kaksipiippuinen juttu.
Marko Teerioja kirjoitti:
Yritin kuvata sitä, kuinka kaveri on vaihtamassa asentoa kun saksalaiset sotavangit tulevat taka-alalta eteen.
Aika fakiiri tuo istuja, työntää itseään ylös sormenpäillä :-D Ehkäpä ylitoverikomissaarin (etualan ups) käsky oli tarpeeksi napakka. Hieno kokonaisuus, ei muuta kuin uutta kehiin.
Hieno kompakti kokonaisuus. Turhaa tilaa ei ole ja figujen sommittelu toimii. Maasto on erinomainen.

Tuo istuva figu ei minua häiritse, mutta oikea käsi voisi tosiaan olla kokonaan kiinni ajoneuvossa eikä vain sormenpäät.

Figut kaipaavat vain pientä hienosäätöä. Kasvot esim. venäläisellä upseerilla ovat hiukan kelmeät. Kaipaan hiukan tummanpunaisia varjosävyjä kasvoihin.

Kyllä tämä silti on parasta näkemääni "markoa" ja parhaita vinjettejä näillä sivuilla. Harmi ettei lähde Euroon…

Minulle tästä tulee mieleen Ron Volstadin maalaukset…
Petri Kovanen kirjoitti:
Kyllä tämä silti on parasta näkemääni "markoa" ja parhaita vinjettejä näillä sivuilla. Harmi ettei lähde Euroon…

Minulle tästä tulee mieleen Ron Volstadin maalaukset…
Jouni kuskaa vinjetin proxyna Euroon :) Joten puntti tutisten odottelen ensi sunnuntain tuloksia :)