Pienoismallit.net

Aeroflot Boeing 767-300

VP-BWW

Toinen Zvezdan mallini.
Juhan tekemä arvostelu sarjasta löytyy täältä.

Sarja oli jälleen todella mukava rakentaa: osien sopivuus huippuluokkaa ja purseita hyvin vähän.
Ainoina ongelmina rakentamisessa oli uppoviivoitus, mikäli oli hieman heikohkoa (hionnan kanssa piti olla tarkkana) sekä rungon puolikkaiden käyryys, mikä tosin melkein kokonaan poistui kun piti rungonpuolikkaita teipattuna toisiinsa pidemmän aikaa ennen rakentelua; muovin pehmyys varmaan edesauttoi suoristumista. Liimausvaiheessa ei käyryydestä ollut enää suuremmin haittaa.
Lisämiinuksena voisin todeta tuon tuulilasin olevan hieman liian pieni. Se jää automaattisesti hieman "sisään". Tämä ongelma toki poistuu, mikäli tuon tuulilasin kittaisi ja maalaisi päälle (tosin siirtokuvia ei tuulilasille sarjassa ollut). Tapani mukaan halusin kirkkaan tuulilasin, joten jouduin tämän kanssa elämään. Nokan hiominen tuulilasin parempaan sovitukseen tuntui liian riskialttiilta.

Siirtokuvien keltaisuus ei hirveästi haitannut Aeroflotin värimaailmassa. Olisi kyllä hienoa, mikäli Zvezda korjaisi tuleviin malleihin tämän siirtokuva-asian. Olisivat silloin melkein täydellisiä sarjoja.

Malli on maalattu kokonaan pensselillä ja Revellin maaleilla.

Kommentit

Moi,

Laskutelineisiin ja telinekuiluihin sopisi käsittely jollakin litkulla, ei likaisuuden takia, vaan tuomaan kolmiulotteisuutta, varjoja yms. Telineissä on erilaisia metalli ja maalipintoja, joista löytyy hyviä kuvia(http://farm4.static.flickr.com/3266/2717107808_68729cfe7b.jpg?v=0).

Muuten malli on tasainen siisti kokonaisuus, mistä ei pistä mikään ikävästi silmään.
wade 9.9.2010 12:47 Vastaa lainauksella
Siistiä, erittäin siistiä! Tässä mallissa miellyttää erityisesti siirtokuvatyöskentelyn ohella nuo siivet, on ihan Boeingin näköistä jälkeä. Kokonaisuutena malli on hienosti esikuvan tunnelmaa uhkuva, mukava nähdä että arkilla epäilyttävän näköiset siirtokuvat istuu kuitenkin näin hyvin valmiissa mallissa.

Rungon hopeamaalaukseen olisi mahdollisesti sopinut joku muu kuin Revellin hopea paremmin, ei tämäkään huono ole ollenkaan missään tapauksessa, mutta esikuvan sävy on luonnossa ehkä hieman tummempi ja 3-ulotteisempi, melkein kuin candy-maali aika isolla hileellä. Voi johtua kyllä valaistuksestakin, tai sitten Revell vaatisi vielä paksumman kerroksen kirkaslakkaa päälle.

Tuo on kuitenkin pikku juttu, muuten ei sitten maalauksessa olekaan niin mitään huomauttamista. Sininen pohja on syvän sävyinen ja kiiltää kuin mikäkin! Kyllä pysyy sulla sivellin kädessä, ei voi muuta sanoa! Ei taida tulla omasta mallista edes ruiskun kanssa näin hyvää…
Kaunis. Siisti ja hyvin tehty noin pieneksi. Yhdyn edellisiin mm. pyöräkuiluista. Ja ehkä ihan pientä lentojenjälkeistä vanaa siipiin, moottoreiden taakse, ovien saumoihin.. tms. olisi paikallaan.

Mutta hyvä näinkin. Ajattelin kerran ko. lentoyhtiön koneella lentäneenä, että ei kyllä ollut noin puhdas.
Tosin kun lensin Aeroflotilla, niin niillä ei ollut kun Tupoleveja.
Sattu pojot tasan edellisten kanssa.
Hieno näyte pensselimaalauksesta.Kaunis malli ja ovat Venäläisetkin kansainvälistyneet enemmän uusilla konemalleilla.Jollain lailla renkaiden kiiltoa saisi vähentää,onnistuu jälkeenpäinkin.Komea malli.
Silloin kun lentoyhtiön nimestä löytyy Osuuspankin merkki, alkaa oletusarvoisesti etsiä konetyypistä kirjaimia Tu- tai Il-. Mukava nähdä vaihteeksi tätäkin Aeroflotin mielestäni tyylikästä värimaailmaa. Varsin komeasti onnistunut kone.
Henkka H 11.9.2010 16:20 Vastaa lainauksella
Osaavissa käsissä tämänkin kokoluokan malleista saa oikeita helmiä. Hienosti tehty malli, kerrassaan.
Tekisi mieli vähän udella, miten olet onnistunut tuon hopean saamaan noin tasasävyiseksi. Vaikeata uskoa
että se on siveltimellä maalattu.Niin ikään sininen sävy samoin. lmeisesti monta ohutta kerrosta ohennetulla
värillä.
tomijar 11.9.2010 22:57 Vastaa lainauksella
Kiitokset kommenteistanne!
Vanhennuslitkutukset yms ovat vielä meikäläiselle tuntematon tie. En niitä ole näihin lähtenyt tekemään, ihan jo siitä syystä etten osaa :)

Tuo rungon hopea ei ole hopeeta vaan re99 eli alumiini (ohjeissa rungon väriksi määriteltiin tuo alumiini). Revellin lakkaa tuossa on 2-3 kerrosta.

Heikki: Itse asiassa tuossa ei ole kuin kaksi maalikerrosta. Heikommin ohennettua kuin esim valkoinen yleensä.