Pienoismallit.net

Comet Mk.I Model B

Ps 252-19

Lehdistöstä tuttu Comettini. Rakennusselostusta tai muuta en ryhdy tähän yhteyteen kirjaamaan. Sitä löytyy Mallix 7/2007:stä.

Todetaan kuitenkin henkilöhistoriastani se, että kyseisen vaunun tutkiminen Immolan lentokentän reunalla sai kipinän panssarihistoriaan ja panssarimallailuun syttymään ja sillä tiellä on tullut oltua jo aikas pitkään…

Kommentit

Kuvia saisi olla mielellään lisää, arviointi näiden perusteella on vähän vaikeaa, eivätkä kaikki lue Mallixia. Tosin saattaa olla, että se ainoa ostamani Mallix-numero oli juurikin se, jossa tästä oli juttua. Vaikka hieno mallihan tuo on, se käy kyllä selväksi.
Laatua kolleega Purhosen toimesta. Hienoa, että olet malttanut ottaa kuvia, ennen maalausta.
Muutaman Broncon mallin tehneenä tiedän että pelkästään niiden kasaaminen tuo ihan omat haasteensa verrattuna monen muun valmistajan tuotteisiin. Oli siksi ihan mielenkiintoista nähdä nuo pari rakennuskuvaa mallista. Valmiista mallista tuo yksi kuva on hyvä, mutta sen perusteella vaikea sanoa tähtien muodossa asteikolla 3.5 - 5 mihin haarukkaan malli asettuu - joten no points.
Mitä tulee "malliks mainoxeen" minun henkilökohtainen mielipide on, että jos tuo tänne tavaraa nähtäväksi niin se myös pitää olla täällä nähtävissä mielellään mielenkiintoisen sepostuksen kera.
Minäkin oisin halunnut nähdä hienosta mallista useampiakin kuvia. Kyllä tuota kelpais esitellä enemmänkin. Kun mainitsit tuon Immolan Cometin, niin laitoin kuvapankkiini 2 kuvaa siitä nykyisessä kunnossaan…jos ketä kiinnostaa.
Uskon ettei Jukka pimitä kuvia missään, vaan on vaikea lisätä kun sivusto ei vielä sellaista mahdollista. eli uskon Jukan lisäävän kuvia kunhan vain saa lisää levytilaa =)

Nätti tuo malli edelleenkin on.
Kalle Rantanen kirjoitti:
Kuvia saisi olla mielellään lisää, arviointi näiden perusteella on vähän vaikeaa, eivätkä kaikki lue Mallixia.
Vastaan Kallea lainaten, vaikka asia on useammallakin mielessä - näköjään. Kuvatilani loppui kolmannen kuvan kohdalla, joten siksi näin…

Mallix:n mainostamiseen mulla ei ole tarvetta. Mikäli se mielipide on laajempaa laatua, poistan tekstin mielihyvin.

Kiitokset kaikille tähänastisesta kommentoinnista.
Eiköhän Tomi antaisi pyynnöstä tilaa enemmänkin käyttöön. Ei pitäisi olla ainakaan mallin tasosta kiinni.
Nelosen pärskäytin, vaikka nyt kauheasti tämä sotakalusto ei puhuttele. Komeaa rakennusjälkeä, ja upeasti maalattu. Alustan valinta erittäin onnistunut vaikkakin säistys ja vanhennus menny överiks. ;D
OH 7.9.2010 20:16 Vastaa lainauksella
Rakennuskertomuksen Mallixista lukeneena voin kertoa, että kuvista ei välity läheskään kaikkea sitä informaatiota, jonka itse soisin näkeväni. Kuvista ei myöskään välity kokonaisuudessa se valtava työmäärä sekä rakentamisen, että referenssien tutkimisen suhteen, jonka olet joutunut suorittamaan. Sama lyhyesti…rakennuskertomus olis aika kiva kuvien ohessa :).

Mallin lehdestä ja livenä nähneenä, en aio vuodattaa yli-sanojani, koska alkaisin nopeasti toistaa itseäni. Hienoa työtä.

Saisikohan Jukka niitä muitakin malleja tänne näytille (rakennuskertomuksen kanssa) :) ?
Nöyränä kiittelee hän kommenteistanne ja arvioinneistanne!

Ja Tomille kiitokset lisätilasta kuville. Katsotaan jatkossa kenties muita projektejakin esille. Pitänee vältää mainostamiseen viittaavia projekteja ;-)
Jani H 7.9.2010 23:04 Vastaa lainauksella
On se vaan komia! Itseä erityisesti miellyttää tuo elävännäköinen mutta hillitty vihreä maalipinta, ottaen huomioon että omasta mielestäni juurikin tuollainen syvän vihreä maali ei mikään kovin helppo maalattava ole.
Terve Jukka!

Teknisesti taiturimainen pienoismalli, perkuleesti olet töitä tehnyt tän kanssa. Omassani käytin mainittua artikkelia referenssinä. Viimeistely pikkusen tökkii, pölyiset kiiltävät fillarit ei istu kokonaisuuteen, samoin maalipinnan paikoittainen korkea kiilto on liian kova pienoismalliin( cupolan lisäpanssari, tornin viistoetureuna) Sinänsä hyvä tehokeino, mut jotenkin ei toimi.

Oman aikansa kuva, mutta edelleen kova suoritus. 4,5 kpl kuuluisia, paljon puhuttuja tähtiä.

Oletko muuten tekemässä uutta Cometia ilman cupolan lisäpanssaria?

Jari
Kyllähän tämä on täällä nähdyistä Cometeista comein:) Ehkä paikoin on liikaa kiiltoa mutta kokonaisuus kerrassaan mahtava.Tälläisten mallien jälkeen oman vastaavan saa poistaa galleriasta;)
kuvittelenko vain vai onko tää brittivaunu alunpitäin?
Ensimmäinen lisäämäsi malli ja suoraan viikon malliksi. Ei hullumpi suoritus!

Onnittelut!
No hupsista!
Nöyrimmin kumarran ja kiitän mallini saamasta arvostuksesta. Kiitokset erityisesti kaikille kommentteja kirjoittaneille.

Joitain paluukommentteja:
- Jari A. Hemilä ja Paavo Virolainen: Fillareissa olen samaa mieltä kiiltelystä eli moka/lipsaus. Mutta muutoin ylemmissä rakennelmissa maalipinta on osiltaan puolikiiltävää ihan tarkoituksella, sillä Comettien brittimaali oli sellaista. Ja ei, en ole tekemässä toisella periskooppikehämallilla olevaa vaunua - yksikin riitti.
- Veeli: Alkuperäisbritti

Ja vielä loppuunkin: KIITOS!
Manu. E 21.9.2010 08:58 Vastaa lainauksella
Upea on. Aidon näköinen, hieman rähjäinen, reissun jäljiltä? Ei niitä halliin viety tuossa kunnossa. Muuten tuttu kapistus Parolasta 60-luvulta, vaunun Ps-numeroa en tietenkään muista. Näissä oli hieno vaihteisto, Merritt & Brown, monta planeettapyörästöä, portaaton monisädeohjaus. Rollssin masiina. Jonka varvit (teho) oli rajoitettu virranjakajan pyörtimen keskipakokoskettimen avulla. Vähän kun polkaisi ylikierroksille, katkesi sytytys, bensaa meni kuumaan pakosarjaan, seuraus kuulosti kanuunan laukaukselta. Sillä sai monta hauskaa hetkeä. Vaihteiston suunnittelijoista on oma tarunsa.
mallaaja 9.3.2012 18:18 Vastaa lainauksella
mistä olet saanu ton telan palan. takapihalta kenties…vitsi vitsi. mennään suoraan asiaan.hyvän näköne!!aidolta näyttää! tuo on kyllä vailla "viikon malli" sanaa