Pienoismallit.net

Pirato Renegade "Captain Gaga"

Avaruuspiraatti

Tässä blogissa valmistan naispuolisen Pirato Renegaden
Pirato on Warhammer 40k universumiin sijoittuva hahmoluokka jonka lyhyen kuvauksen voi löytää ainakin John Blanchen mainiosta " The Inquisitor Sketchbook" -kirjasta
Skulptaan hahmon täysin käyttäen erillaisia rakennusaineita (Milliput,GS,Super Sculpey)
Mallista tulee 90mm korkea

Idea hahmoon ja koko tähän blogiin lähti ajatuksesta yhdistää Pop-kulttuuria Figuihin.
Tätähän on jo tehty jo monesti ennenkin, mutta ajattelin silti kokeilla lähestyä aihetta.
Pop-kulttuurista lainaaminen antaa figulle tarttumapintaa johon voivat tarrata myös sellaiset henkilöt jotka eivät ole perehtyneet esim. GW:n maailmaan, lisäksi se sitoo figuurin jotenkin tähän päivään.
Päätin valita Lady Gagan, koska hänen tyylinsä absurdisuus on visuaalisesti herkullista;).

Tein samasta aiheesta blogin myös sotavasara.nettiin joten aiheesta kiinnostuneet voivat seurata keskustelua myös siellä: www.sotavasara.net/keskustelu/viewtopic.php?f=4&t=94332

merkinnät

Vihdoinkin valmista! Tosin suunnitelmat muuttuivat matkanvarrella sen verran, että "rotta-veljeni" Kari Hernesniemi päätyi maalaamaan tämän ja vielä hienosti siinä onnistuen! Jos kiinnostuit enemmän ja haluat nähdä lisää kuvia, löydät niitä täält…
Vihdoinkin! Nyt se olisi sitten valmis! Tämän mallin kanssa koin uskomattomia onnistumisen tunteita, sekä synkimpiä epätoivon hetkiä=) Parantamisen varaa riittää, tietenkin, mutta pakko tähän on olla tyytyväinen… tällä hetkellä. Hommahan ei ole vielä edes ohi, Servomonkey "Alejandro" pitää vielä skulptata. Maalausvaiheesta puhumattakaan (Apua!)!!!
Malli alkaa nyt olemaan erittäin lähellä valmista! Ajattelin kuitenkin laittaa vähän kuvia, jotta tiedätte missä mennään=) Seuraavaksi sitten kuvia valmiista skulptista! Ohessa olevat kuvat ovat "tirkistelykuvia" joten en tarkoituksellakaan halua paljastaa liikaa vielä tässä vaiheessa;)
Nonniin! Tähän asti pääsin Super Sculpeyn kanssa. Seuraavaksi pitää ettiä se vihree mönjä ja jatkaa sillä=) Eli nyt rupeaa olemaan perusmuodot kasassa. Seuraavaksi sitten yksityiskohtien kimppuun.
Tervehdys pitkästä aikaa!! Paljon on taas aikaa vierähtänyt edellisestä merkinnästä ja niin vähän on edistystä tapahtunut…muta ei auta lannistua! Mitä onkaan sitten tapahtunut edellisestä kerrasta? Nooh…jossakin vaiheessa tajusin, että vaivalla skulptaamani hahmo ei vain yksinkertaisesti ollutkaan tarpeeksi hyvä Siitä oli tullut liian anorektinen, eikä asentokaan ollut parhaasta päästä. Sen perusteellinen korjaaminen olisi ollut aivan liian työlästä, joten totesin että olisi helpompaa alkaa homma vielä kerran alusta! Tällä kertaa (4. kerta!) yksinkertaistin asentoa simppeliin haara-asentoon ja lisäsin hieman naisellisia muotoja…
Pakkohan se on pitää tämäkin blogi hengissä ja vilauttaa vähän;) Hommahan on vielä pahasti vaiheessa, mutta ajattelin silti laittaa vähän kuvaa jakoon.
Tervehdys! Skulptausvaihe #1 aloitettu. Säädän tuon hahmon anatomian kanssa ja koska tämänkaltaisessa projektissa sen onnistuminen nappiin on vähintäänkin olennaista, ajattelin pyytää teidän apuanne: Kertokaa jos huomaatte oheisissa kuvissa jotain epäsuhtaisuuksia tai muuta ikävää. Tässä tilanteessa tulee helposti sokeaksi omalle työlleen, joten "tuoreet" silmäparit auttanevat virheiden spottailussa. (Muutama huomio kuitenkin. Jalkaterät ovat vielä pahasti väärän muotoiset, samoin pää.) Hahmo on Super Sculpeytä, jota en ole vielä kovettanut uunissa, joten virheiden korjaaminen tässävaiheessa on vielä helppoa.
Lähden aina suunnittelussa liikkeelle piirtämällä ja tietynlaisia "mood boardeja" käyttämällä. Kuvat ovat kronologisessa järjestyksessä, joten niistä voi seurata luonnoksien kehitystä. Visuaalisessa ilmeessä lähdin tutkimaan Lady Gagan tyyliä ja koetin löytää sieltä jotain minkä tunnistaisi hänen tyylikseen. Päädyin valtavaan hattuun sekä ylisuuriin rusetteihin.