Pienoismallit.net

Savoia Marchetti S.82 ”Marsupiale”

Regia Aeronautica, Libya, elokuu 1941

Savoia Marchetti S.82 ”Marsupiale” kehitettiin aiemmasta, v. 1937 kehitetystä S.75 mallista Italian ilmavoimille raskaaksi pommittajaksi ja kuljetuskoneeksi. Koneen rakenne on sama kuin S.75, mutta se on mitoiltaan suurempi.

Kehitystyö eteni nopeasti ja prototyyppi lensi vuonna 1939. Toimitukset Italian ilmavoimille alkoi v. 1940. Konetta valmistettin aika verkkaisesti, parina ensimmäisenä vuotena n. 100 kpl/vuosi ja tuotantomäärät nousi siten, että valmistuksen loppuessa vuonna 1944, oli rakennettujen koneiden kokonaismäärä n. 720 kpl. Italian lisäksi konetta käytti myös Luftwaffe.

Koneessa oli kolme Alfa Romeon valmistamaa 9 sylinteristä tähtimoottoria. Nämä olivat jonkinlaisia kehitysversioita lisenssillä rakennetuista Bristol Pegasus –moottoreista. Kone oli alitehoinen ja hidas, mutta se kykeni kuljettamaan raskaitakin kuormia. Konetta käytettiinkin pääasiassa kuljetuksiin ja jonkin verran yöpommituksiin.

Koneen aseistuksena oli 1 kpl 12,7 mm ja 3 kpl 7,7 mm konekivääriä. Pommikuormaa se pystyi ottaamaan 4000 kg.

Konetta käytettin vuoteen 1960 asti jolloin viimeinen kone poistettiin käytöstä. Sodan jälkeen pariinkymmeneen koneeseen asennettiin Pratt & Whitney R-1830 -moottorit. Italian ilmavoimien museossa Vigna di Vallessa on näytteillä ainut säilynyt yksilö.

Malli on rakennettu Italerin hyvälaatuisesta sarjasta. Osat sopivat nätisti paikoilleen ja kittiä ei tarvinnut suuremmin käyttää. Malli on rakennettu suoraan laatikosta. Ainoastaan potkurien lapoja ohensin, kun ne näytti mielestäni vähän tönköiltä. Lisäksi ohensin moottorin ilmaottoaukkoja ja porasin konekiväärien piiput auki.

Sitten maalauksesta. Tällä mallailu kokemuksella valitsin aika haastavan maalauskaavion. Ja kyllä sitä maalausta tulikin harjoiteltua. Maalaustyön edetessä sitä tällainen taiteellisesti lahjatonkin kehittyi, ja ensimmäisenä maalatut kuviot alkoi näyttämään todella tökeröiltä. Niinpä noin 25 tunnin maalaustyön jälkeen aloitin maalauskaavion maalauksen uudelleen. Sen jälkeen sattui vielä yksi kämmi ja tämä on nyt se kolmas versio. Näin jälkeenpäin olen kuitenkin tyytyväinen sattuneisiin vastoinkäymisiin, koska kuvio näyttää nyt mielestäni niin paljon paremmalta kuin alussa.

Malli on maalattu päältä Lifecolorin akryyleillä ja pohjassa on Alcladin dull aluminium. Muutkin metallisävyt ovat Alcladin maaleilla. Ennen siirtokuvia Johnson-vaha. Siirtokuvat asettui hyvin paikoilleen Microsolin avulla.

Esivarjostuksesta ei jäänyt kämmäilyjen takia mitään näkyviin. Vanhennus öljyvärillä litkuttamalla ja Tamian Weather mastereilla. Lopuksi pintaan Revellin himmeä lakka. Kaikki maalaustyöt on tehty ruiskulla.

Kaikista monista vastoinkäymisistä huolimatta tämä oli mielenkiintoinen projekti, ja itse olen lopputulokseen hyvin tyytyväinen

Kommentit

Hieno malli varsin erikoisesta koneesta! Näitä on kiva katsoa. Taitaa olla suhteellisen iso tämä jopa 1/72:een? Hienosti onnistunut maalaus!
Upea marsupilami, uudelleenmaalaukset kannatti totisesti.
Italialaiset osasivat tehdä tällaisenkin möhkäleen tyylikkään näköiseksi.
Voi herrajumala miten kaunista jälkeä! Missä on se näppäin, jolla pystyisi antamaan tälle mallille vähintään SEITSEMÄN tähteä!

BELLISSIMO!
Erittäin hyvä. Ehdotonta huippua, minkä jo pisteiden keskiarvokin kertoo. Kivä nähdä että joku tekee tätä suurta mallia, eikä ne jää kaupan hyllylle pölyttymään. Itse en ole vielä halunnut uhrata lompakon sisältöä ostaakseni tämän suomen kaupoissa kalliin mallin.

Maastokuvio on onnistunut nappiin ja kuvastaa hyvin tyypillistä italialaista taiteelista maalausta. Sen verran täytyy "urputtaa", että Squadriglia-604 on kuljetuskoneyksikkö ja kuitenkin mukana on pommit. ;)
Tämä S.M 82 on ehdottomasti pussieläinten aatelia.Italialainen "täplä kaavio " on onnistunut todella hienosti eikä mallista löydy muutenkaan ainakaan meikäläisen silmin moitteen sijaa.Lisää tämmöisiä! Miten tuon maalaus kaavion saisi onnistumaan siveltimellä?Kas,siinäpä miettimistä ja varmaankin monta piloille maalattua koe kappaletta luvassa.Kerrassaan hieno malli.
Minä en näitä lentovehkeitä paljoa arvostele ja vielä vähemmän kommentoin, koska en juuri tajua niistä mitään. Tämä on kuitenkin niin perhanan upea, että kehaisen tässä 5 tähden verran. Todella upea.
Häkellyttävää käden jälkeä! Olen kuin Jaska ja en ymmärrä näitten päälle, mutta tämä on merkityksellisen upea lentohärveli. Tähtöset kertokoon mitä mieltä olen.

Ja RL säestääkseni:

MERAFIGLIOSO!
Aivan uskomattoman mahtavaa jälkeä!
Täplä kaavio on onnistunut mahtavasti ja säitämiset ovat onnistuneet todella hyvin!

Teeppä enemmän näitä Italialaisia koneita, kun osaat tuon täplä kaavion noin hyvin! :)
Mikä pintakäsittely. Nostan kyllä hattua.
Mitäpä uutta tässä voi edellisiin lisätä? Perinteisesti maltilla rakennettu, maalattu ja sotkettu malli mielenkiintoisesta aiheesta, eipä voi muuta kuin kehua. Ainoastaan hieman riipaisivat silmään entistä alfistia nuo öljyvuodot… No ehkä sota-ajan paineet selittävät moisen?

Vasen rengas näyttää tyhjemmältä, hauska yksityiskohta vai valehteleeko kuva? Mikä on muuten tuo pommien väri, hapuilin jo oman pilamin lähemmäs työpöytääni.
Hienoa jälkeä kertakaikkiaan! Ja eipä ole kamerassa tai sen käsittelyssäkään paljon puutteita; Upeita kuvia.
Oskari Balk kirjoitti:
Vasen rengas näyttää tyhjemmältä, hauska yksityiskohta vai valehteleeko kuva? Mikä on muuten tuo pommien väri, hapuilin jo oman pilamin lähemmäs työpöytääni.
Ei valehtele kuva, vaan kuvaajalta ei ole osunut oikean renkaan littana kohta maata kohti.

Pommien oikeasta väristä ei minulla ole tarkkaa tietoa. Maalasin ne jollain ruskehtavalla värillä.
Completo, migliore, fantastico, incredibile, modello, artistico…bellobelloooo.
Siinä ne italian vähät positiiiset adjektiivit, joita osaan.
Negatiivisia tälle mallislle ei voi laittaa.
Tämähän on aivan uskomaton. Tuollaine maalaus ja mikä tarkkuus kaikessa.
Jos joku keksii negatiivistä, niin se suurentaa tämän ja alkaa luuppi silmällä katella.
VAU.
Upea Malli ei-niin-upeasta koneesta! Kyllä tällä saa vähintään sen viisi tähteä. Mitenkäs iso masiina tämä oikein on?
Kuvien perusteella voisi mittakaavaa hyvin luulla 1:48:ksi. Täplämaalaus on kyllä ollut kaiken vaivan väärti. Pakokaasun kerääjärenkaat ovat pinnaltaan myös harvinaisen realistisen näköiset.
Hieno malli, jota tuli ihasteltua Lahdessa. Galleriakuvien perusteella kehitystä on tapahtunut paljon!
Onpa kyllä nätti Marsu ja kaunista jälkeä,kerrassaan loistelias.Eipä uskoisi rumasta koneesta rakennetun näin upea.Mykistävää.
Ari A Honkonen kirjoitti:
Pommien oikeasta väristä ei minulla ole tarkkaa tietoa. Maalasin ne jollain ruskehtavalla värillä.
Tuttu tunne, saman ratkaisun olen tehnyt usein. Isojen ilmavoimien 2. ms pommien väreistä löytyy kyllä tarkat määritykset ja kertomukset mutta eivät ne aina oikein kuvia kuitenkaan vastaa. Kai niitä maalattiin sillä mitä kaapista löytyi?
Teppo Toiviainen kirjoitti:
rumasta koneesta
? :)
Pauli Pippola kirjoitti:
ei-niin-upeasta koneesta!
? :)
Pauli Pippola kirjoitti:
Mitenkäs iso masiina tämä oikein on?
Pituutta on n. 31 cm ja kärkiväli n. 41 cm; ei siis kovin iso kuitenkaan.
Oskari Balk kirjoitti:
Pauli Pippola kirjoitti:
ei-niin-upeasta koneesta!
? :)
Minun mielestäni nämä italialaiset koneet ovat ulkomuodoltaan kauniita. Näissä on sitä jotain! :)
Komppaan Nurmisen Samia kuvien suhteen, vaikka on neutraali tausta ilman mitään detaljeja niin "lentokenttäfiilis" pukkaa silti päälle kun varsinkin nokan lähikuvissa on niin hyvät kuvakulmat. Hyvää kameratyötä hienosta mallista!
Maalauskaavio erittäin hyvin toteutettu ja muutenkin on koottu huolella. Hieno malli! Oletuskuvan kuvakulma on loistava.
Oskari Balk kirjoitti:
Teppo Toiviainen kirjoitti:
rumasta koneesta
? :)
Muistuttaa enemmän uivaa kalaa muotoilultaan,kuin ilmassa etenevää lentokonetta, makuasioita kaikki, mutta loistelias rakentelu,maalaus ja viimeistely luo tunnelmasta erittäin hienon kokonaisuuden. ? :)
Oli hieno livenä, mutta kestää myös lähikuvat, jotka nekin on laadukkaat. = silmä lepää:) Hieno ja onnistunut malli
Teppo Toiviainen kirjoitti:
[makuasioita kaikki
Näinhän se on. Nämä italialaiset vehkeet aina kokemukseni mukaan jakavat mielipiteet ääripäihin ja hyvä niin. Itsekään en osaa selittää näiden kolmimoottoristen esteettistä vetovoimaa. Onhan kone kuitenkin aerodynaamisesti "sileämpi" kuin vaikkapa Ju-52. Tosin itse en sinänsä pidä hyvää aerodynamiikkaa edellytyksenä koneen hyvälle estetiikalle.
Aniharvoin annan viitosta. Nyt täytyi antaa. Mallin rakennusta parhainmillaan.
Kauko Suntioinen kirjoitti:
Aniharvoin annan viitosta. Nyt täytyi antaa. Mallin rakennusta parhainmillaan.
Minä annan aniharvoin pisteitä ylipäätään, koska pidän sanallista arviointia kuitenkin oleellisempana. Nyt annoin pisteitä tyystin taktisista syistä. Haluan varmistaa, että tämä kaunokainen nähdään viikon mallina!

t. Mikko
Ma 6.9.2010 18:20 Vastaa lainauksella
Hitsi kuin on hieno.

Taidan lopettaa mallailun kun itse ei saa mitää aikaiseksi ja toiset ne vaan väkertää upeita malleja.
Oskari Balk kirjoitti:
Teppo Toiviainen kirjoitti:
[makuasioita kaikki
Näinhän se on. Nämä italialaiset vehkeet aina kokemukseni mukaan jakavat mielipiteet ääripäihin ja hyvä niin. Tosin itse en sinänsä pidä hyvää aerodynamiikkaa edellytyksenä koneen hyvälle estetiikalle.
Vanha sananparsi aerodynamiikassa menee suunnilleen näin ; " Se mikä näyttää hyvälle tai kauniille on myös paremmin toimivaa" ja hyvänä esimerkkinä, Spitfire tai ääripäästä vaikkapa Su-37 ja lukuisia muita esimerkkejä,tosin pommarit ovat hieman eri asiakin,mutta kuitenkin lentolaitteita.
Frankp kirjoitti:
Hitsi kuin on hieno.

Taidan lopettaa mallailun kun itse ei saa mitää aikaiseksi ja toiset ne vaan väkertää upeita malleja.
Älä lopeta, ainakin itse näen paljon hyvää sellaisissakin malleissa,jotka eivät ole "muodin mukaisia".Myös on kivaa nähdä joskus uusia ja erillaisia malleja.Ei pidä masentua jos joku saa nappisuorituksen,eipä niitä joka päivä näekkään.Tsemppiä sinulle ja rakentamaan vaan.
Tally-ho 6.9.2010 23:27 Vastaa lainauksella
BELLISIMO!!!!
Edellä onkin sanottu jo kaikki tarvittava. Viimeisen päälle upea malli. Edestäpäin otetussa kuvassa renkaiden "paine-ero" näyttää todella hyvältä.
Upea malli - onneksi olkoon!
Taavi Hiltunen kirjoitti:
Upea malli - onneksi olkoon!
Kiitoksia vaan, Taavi ja kiitokset kaikille muillekin, jotka ovat kommentoineet. Näin ylistävät kommentit tuli minulle vähän yllätyksenä, mutta on kiva, että kollegat ovat tykänneet tällaisesta vähän harvinaisemmastakin mallista.

Ari
Vaikea keksiä mitään lisättävää edellisiin. En nyt muista nähneeni hienonpaa täällä ja vielä harvinainen malli! Multo bene!! Belissimo, fantastico tico, nikotteli seppo!! Pahoittelen pisteytysnuljahdustani. Piti olla 5, mutta sössin sen 4.5:een. Sorry
Onnittelut viikon mallille, mukavaa nähdä titteli joskus 1:72 lentokonemallillakin!
Petri Ola 13.9.2010 21:44 Vastaa lainauksella
Onnittelut - sekä viikon mallista, että hienosta Marsupialesta. Maalaus on onnistunut todella hyvin, ja rakennusjälki on upeaa.

Itseäni viehettää tämä kone erityisesti LATI:n siviiliväreissä - kun vain saisi dekaalit jostain :)

Petri
Non è stata qualche tempo contro lo stesso tipo di macchina, cioè, che funziona grazie al suo marchio. In questo modello non si lamenta. Si può essere davvero orgogliosi di questo modello. 5 / 5 punti!

Ja sama Suomeksi:

Eipä ole nyt ihan vähään aikaan tullut vastaan samanlaista konetta, nimittäin tuon rakennusjälkensä ansiosta. Tässä mallissa ei ole mitään moitittavaa. Voit olla todella ylpeä tästä mallista. 5/5 pistettä!
todella kaunista, onneksi olkoon!!! :)