Pienoismallit.net

zis-5

Tämmöinen pikkuinen 3 tonnin yleiskuorma auto puna armeijasta. Malli on alanin valmistama sarja hienosta kuormurista. Osia sai sovitella ja viilailla huolellisesti ennen liimausta, rakennus ohjeet oli paikoin epäselvät. Päätin rakentaa tämän mallin kun meinasin tehdä dion tän ympärille kunhan sopiva idea löytyy, maalattu ruiskulla ja vem emalimaalilla(russian army green) Litkuttelut öljyvärein säistys öljyt ja tamiyan sääsetit, yritin tehdä tästä semmoisen sopivasti kauhtuneen sota juhdan ja omasta mielestä jollai lailla onnistuiki. Sävyttelin maalipintaa eri vihreillä kuvaamaan haalistunutta ja säitten armoilla olevaa maalia. Muutama pikkuvika löytyy esim lammpujen teline oli hieman vino joka näkyy kuvista liimasin osat paikoilleen ja sit lopussa vasta huomasin;( Kaikin puolin mukava ja haastellinen rakennettava.

Kommentit

Auto vaikuttaisi olevan ihan siisti. Kuvat ovat liian tummat eli ei niistä oikein tolkkua ota.
Vinkki: Vie tuo taustakangas metrin päähän kohteesta kun kuvaat, sitten se ei enää hallitse kuvaa.
Kiitos esa vinkistä. Täytyy kokeilla, yritin lamppujen valossa ottaa kuvia mut ei oikein onnistunut. Nämä on otettu luonnon valossa, täytyy vaihtaa muutama kuva.
Noin tumma tausta kyllä imee valon ja kun katsoo ulos niin ei tuolta taivaalta paljon apuja tule
Vaihdoin muutaman kuvan, nämä on otettu suoraan ulkona kun on kirkas ilma. Parempia en saanut, täytyy opiskella nuita kameran säätöjä, toivottavasti nyt tulee nuo säistykset ja sävyvaihtelut paremmin esille:)
Moitteita noitten renkaitten valusaumoista. Ikään kuin hyppää silmille muuten paljon ajetussa mallissa.
Markku Virta kirjoitti:
Moitteita noitten renkaitten valusaumoista. Ikään kuin hyppää silmille muuten paljon ajetussa mallissa.
Juuri kun koitin hifistellä kaiken niin huomasin noi renkaat kun laittelin nuita kuvia. Ne kyllä hieman latistaa mallia kieltämättä mutta saapi nyt olla. Täytyy sitten duunata noi kun alan tekemään dioa tän ympärille.
Heh, noista ulkona otetuista kuvista tulee sellainen fiilis, että kuvat on napattu Parolan panssarimuseon rinteessä - ja sehän sopii hyvin tällaiseen kalustomalliin. Tykkään kyllä tämän mallin säistyksestä.

Vinkki siihen dioon: pistä lavalta poishyppimään venäläisiä figuureja - mielellään sellaisia figuja, joiden asennot huokuvat vauhtia ja etenkin paniikkia. Auton voisi sijoittaa soratien reunaan ja siihen tien pintaan/reunaan voisi yrittää kynäruiskulla taiteilla matalalta ylilentävän hävittäjäkoneen ison, uhkaavan varjon - tietenkin se varjo sitten osuisi ainakin osittain myös tuohon auton päälle.

Tämä ei ole minun oma ideani, mutta sehän voisi olla ihan toimiva juttu!
Kiitos raimo, Pyrin saaman malliin semmoista kauhtunutta mutta ei silti kovin likasta asua. Kattelin tuossa vanhoja mobilisti lehtiä ja siinä pisti silmään tämmöinen kantti auto joten käytin hieman säistys mallina sitä, maskin kehikkoon yritin tehdä sellaista ruoste hapettumaa. Tuohan on loistava dioraama idea täytyy laittaa harkintaan kun vielä ei oikein kunnolla hallitse tuota figujen maalausta ja alustan tekoa.
Tällaisista minä tykkään. Säistys on huippua. Ei liikaa, eikä liian vähän. Dioraamaa vaan ympärille.
Nuo renkaiden saumat kyllä pistää simmuun.
Mistä sait tämän mallin? Tekisi mieli…
Kiitos timo, kyllä tuo säistys ihan mukavasti onnistui mutta vielä löytyy reenattavaa. Dioraamaa olen tuossa mietiskellyt täytyy tutkailla vielä. Tämän mallin ostin yhdeltä sivuston käyttäjältä mutta kaitpa tämä jostain liikkeestä löytyy. Ittelläki haluttaapi rakentaa ainakin vielä yksi tämmöinen zis. Renkaan saumat hieman latistaa mallia mutta täytyy sitten kun dioa alkaa tekemään niin poistaa nuo saumat.
Tää on mielestäni parhaita Jarnon malleja jos ei paras. Tykkään tuosta säistämisestä. Jos tuo ois hiekalla tuota taustaa vasten niin menis lähes oikeesta;)
Kiitos paavo, ihan mukavasti tuo säistys onnistui vaikka välillä meinasi usko loppua. Muutamaa kohtaa olisi voinut hioa vielä, mutta tuli siitä suurinpiirtein sellainen kuin halusin. Kauhtunut ja kulunut sotajuhta, Nyt lekon kimppuun:)
Combat Modelsin listoilla näkyy olevan kyseinen malli, kyselepä sieltä.
Hyvä malli ja kuvien hämäryys tuo sitä oikeaa fiilistä tähän. Ilmeisesti mallissa on alkuperäiset kumirenkaat?
Omaan malliini tein epoksikopiot sarjan renkaista.
Kiitos mika, jeps orkkis kumitassut tässä on alla. Kuvat oli aika hämyjä mut vaihdoin osan niin näkyy nuo säistykset sun muut paremmin. Miten muuten onnistui renkaat ja miten tuo menetelmä toimii?
Hyvältä näyttää Stalinille nimetyn autosavotan tuote. Säistys osunut mielestäni nappiin ja vino lampputeline häiritsisi, mikäli katiskan valmistusmaa olisi jossain lännempänä. Nyt menee karkean toleranssin piikkiin…:)
A Lappalainen kirjoitti:
Hyvältä näyttää Stalinille nimetyn autosavotan tuote. Säistys osunut mielestäni nappiin ja vino lampputeline häiritsisi, mikäli katiskan valmistusmaa olisi jossain lännempänä. Nyt menee karkean toleranssin piikkiin…:)
Kiitos. Suuri maa ja suuret toleranssit, vaikka neuvosto vehkeet ei aina ole niin viimisen päälle tehtyjä. Niin karun komeita ne ainakin on:)
Yksi hienoimmista malleistasi, pidän erityisesti värisävyistä ja säistämisestä, ehkä ihan aavistuksen hillitympänä sais olla vielä,mut on ok näinkin.Renkaita kuivaharjaisin mieluummin enempi ja tuolla kuran ruskealla.Lentokoneita,panssareita,autoja, mitähän vielä jatkossa näemme Jarnon linjalta ?
Kiitos teppo, värisävyjä koitin maalata sillai et näyttäis patinoituneelta ja jollain lailla onnistuiki. Ehkä aavistuksen vaaleampi kura nuissa renkaissa saisi olla, seuraava malli onkin pitkästä aikaa leko:)
Jälleen kerran osoitus siitä, että rumakin voi olla kaunista. Erinomaisen näköinen malli tästä neuvosto-työjuhdasta. Olet onnistunut luomaan aidon näköisen yleisilmeen malliisi. Pääsisipä joskus kokeilemaan "ajonautintoa" tällaisella normaalikokoisella härvelillä, olisi siinä varmaan muistelemista pitkäksi aikaa.
Kiitos kauko, joskus tuntuu jollain lailla onnistuvan ja joskus ei. Nyt onnistui ihan kivasti tosin olisin halunnut himpun verran enemmän sävyvaihteluita mutta saapi olla. Se olisi kyllä ikimuistoinen kokemus jos joskus saisi ajaa tälläistä, nämä neuvosto kulkimet näyttää hyvältä vaikkei ehkä parhaita olekkaan mut joku siinä on oon aina tykännyt venäläisten sota vehkeistä varsinkin näistä kuormureista erittäin hienoja ja karun komeita.
Eino Salo 30.8.2010 12:52 Vastaa lainauksella
Tyyliä ajokissa piisaa, säistäminen on ensiluokkaista. Tästä mallistasi hain insipiraatiota viimeistellessäni tuota Fordiani. Joku jossain on sanonutkin, että apinat oppii matkimalla ja ehkä jonain päivänä pystyn itsekkin samaan.

Harmaassa massassani heiluu heijastus lapsuudesta, muistelisin tämän kaltaisen ajokin kyydissä saaneeni istua joskus ´80 luvun puolivälissä. Harmiksi en muista, että oliko se täällä kainuussa vai keskisavossa..
Kiitos toni, karun komeita nämä vanhat neuvosto kulkimet kyllä on. Säistyksessä pyrin kuluneeseen ja hieman kauhtuneeseen ulkoasuun, hienoa jos mallistani on hyötyä muillekkin. Täytyy vielä harjoitella tuota säistämistä ja ruosteutusta, siinä on mulla vielä petrattavaa. Kun joskus pääsis ottaan tyypit tämmöisellä:)
On niin ryss…sory venäläisen näköinen niin venäläisen näköinen, että. Säistys kyllä on huippua. Ilman noita valusaumoja renkaissa… Toisaalta, kyllä niissä venäläisissä robusteissa valmisteissa varmaan saumat näkyivät jonnii aikaa. Mahtava. Tässä todistuu sanonta: vähän on paljon!
Kiitos seppo, onnistui tämä kasauksen ja säistyksen puolesta ihan hyvin vaikka välistä meinasi usko loppua. Hillitty kauhtunut ulkoasu sopii omasta mielestä hyvin tähän autoon, nyt täytyis vaan ruveta dioa rakentamaan tän ympärille.
mallaaja kirjoitti:
No johan kuvan löysit!
Piti mennä oitis omia tuotoksia katselemaan, josko pienen vinjetin tekisi.
Mulla on Gaz 1:72 ja tietenkin mersuja, mutta ei mittasuhteet käy. Gaz on kyllä telipyörilläkin ja pienemmällä hytillä, mutta ei mersusta sinne mahdu juuri spinneriä enempää.
Zis löytyy myös 1:35 dioraamasta, mutta antaa senkin olla.
Molemmat kuorma-autot on minulla telillä varustettuja. Tässä upeassa mallissa on vain yksi taka-akseli. No tehtiinhän siellä autoja jos jonkinlaisia ja monia vuosia.

Vielä lisään tästä kuvasta sen, että Neuvostoliitossa kyllä tuo logistiikka toimi tuohon aikaan ihmeteltävällä tavalla.
Jos puolimiljoonaa ukkoa siirrettiin parissa kuukaudessa vaikkapa Ukrainasta Karjalaan aseineen, yms. tavaroineen. Huolehdittiin matkalla muonitus, majoitus ja kaikki muut tarpeet, niin homma oli oltava himputin hyvin suunniteltua.

Tässä kuvassa logistiikka pikkaisen pettää, mutta jos autonkuljettajalle on annettu käsky mahduttaa mersu autonsa lavale, niin minkäs teet.

Kiitti kuvasta "mallaaja".
T.T
mallaaja kirjoitti:
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
Tuossa minun Zis:
www.pienoismallit.net/galleria/malli_7558/
Ja Gaz:
www.pienoismallit.net/galleria/malli_8882/
jarno törmänen kirjoitti:
Dioraamaa olen tuossa mietiskellyt täytyy tutkailla vielä. Tämän mallin ostin yhdeltä sivuston käyttäjältä mutta kaitpa tämä jostain liikkeestä löytyy. Ittelläki haluttaapi rakentaa ainakin vielä yksi tämmöinen zis.
Nyt olisi dioraaman paikka. Kts. "mallaajan" kuva.
T.T