Pienoismallit.net

Kirjastontäti

Terry Pratchettin Kiekkomaailma-kirjoista tuttu ihmisapina

Micro Art Studion valmistama 30mm "heroic" skaalan Näkymättömän Yliopiston Kirjastonhoitaja Terry Pratchettin "Kiekkomaailma"-kirjasarjasta.

Eli.

Figuuri itsessään oli hyvälaatuista metallivalua, vasta maalausvaiheessa löysin yhden havaittavissa olevan sauman (joka ei sekään häirinnyt työskentelyä tahi lopputulosta vaikka jätinkin, työvaiheesta johtuen, poistamatta), ja tuo toinen seikka joka myöhemmin tekstistä selviää.

Maalattu valkoisella mastonin matta-spraylla, väripesty ruskealla vallejon inkillä. Sen jälkeen kerrosmaalattu sekä GWn että Vallejon vesiohenteisilla, pääsääntöisesti vähintään kolme väriä per pinta (poikkeuksena kirja ja alusta, jotka jätin korostamatta). Jälleen kerran (vaikka kamera huomattavasti parempi olikin) hukkuivat vähemmän äärimmäiset korostukset johonkin, ja ne vähän äärimmäisemmät muistuttavat lähinnä maalausvirhettä. Ei taida tästä pojasta ammattikuvaajaa tulla..

Turkki on maalattu alustavasti vähän tummennetulla vermin brownilla, päälle kostealla kuivaharjauksella vermin brown, tämän päälle vähemmän kostea vermin brown & blazing orange mix ja viimeistely kuivaharjaus blazing orangella.

Ihoalueet maalasin aluksi tummennetulla Vallejon Tan-sävyllä, tämän jälkeen korostusefektiin pyrkivä ohennettu tuplakerros Vallejon Tania. Tämän jälkeen aloitin varsinaisen korostusprosessin, mutta en älynnyt kirjoittaa jokaisen ihokerroksen kaavaa muistiin. Kalpeimmassa käytin muistaakseni sekoitusta Vallejon Tanista ja Elf Fleshista.

Sulka on maalattu pohjavärin päälle harmaalla (korostamalla jo alusta asti), sitten vaaleanharmaalla ja lopuksi valkoisella jossa pieni määrä harmaata. Pergamenttikäärö on jätetty alun inkkauksen antamaan sävyyn joka miellytti silmää, kirja taas sai nahkaosilleen kaksi kerrosta inkkiä, kirjan kansien kulmaraudat on maalattu kuivuneesta GWn pronssista liuotetuilla hiukkasilla, jotka lopuksi on maalattu päälle ohennetulla inkillä. Kirjan sivut olivat murheenkryyni, se oli kohta minkä unohdin aiemmin mainita. Oli meinaan melkoista rouhetta, ja epätoivoisessa taistelussa sileältä alunperin näyttänyttä sivua vastaan ei syntynyt paras mahdollinen maalikerros + kuva paljastaa vasemmalle sivulle levinnyttä ruskeaa kuivaharjausta.

Mustepurkki on pesty useaan otteeseen sekä GWn että Vallejon tummansinisellä, muste itsessään on erikeeperiä johon on sekoitettu lähes mustaksi tummennettua samaa sinistä.

Alustan kivetys on rakennettu muovilevyn palasista, alunperin piti syntyä lankkulattia, mutta leikkaus meni puihin > korvasin laatoituksella. En lähtenyt sen kummemmin kikkailemaan, heitin pienen tekstuurin pintaan sulattamalla muovilevyä muoviliimalla ja painelemalla hiekkapaperilla. Päälle flatti kerros harmaata, käytin muistaakseni kolmea tai neljää eri sekoitettua sävyä saadakseni jonkinlaisten vaihtelevuutta. Lisäksi vaaleanharmaasta tummaan loikkiva tikkutäkki istui mielestäni figuurin yleisvärikkääseen tunnelmaan.

Kommentit

Hyvältähän tuo näyttää, etenkin kokoonsa nähden, mutta näyttäisi vielä paremmalta jos kuvissa olisi enemmän valoa ja todennäköisesti myös valkotasapaino kaipaa säätämistä.
Kalle Rantanen kirjoitti:
Hyvältähän tuo näyttää, etenkin kokoonsa nähden, mutta näyttäisi vielä paremmalta jos kuvissa olisi enemmän valoa ja todennäköisesti myös valkotasapaino kaipaa säätämistä.
Jep. Valoa on kahden päivänvalo työlampun (!) verran, mutta ilmeisesti valkotasapaino kaipaa säätöä :/ Perhana. Nyt kun sai kunnon kameran käyttöönsä, niin eihän tätä osaa käyttääkkään :D
Noniin, uudet kuvat vaihdettu, valitettavasti jälkikäsittelyllä ei saanut ongittua niin hyvin alkuperäistä sävymaailmaa enään esiin :/
Kirjaston setä. Näkymättömän yliopiston kirjastonhoitaja oli alkujaan velho ja velhoiksihan ko opinahjo kouluttaa vain miehiä. The Discworld Companion -hakuteos kuvaa häntä näin: "Punakarvaisen, vedellä täyetetyn säkin näköinen hyvin kasvanut (150 kg) uros, vaikka hänellä ei olekaan ylisuureksi kasvaneita poskipusseja, jotka ovat tyypillisiä dominoiville orankiuroksille" :-)

Minusta tämä on hieno! Niin aiheen kuin toteutuksenkin puolesta. Tuleeko sulta kiekkomaailmahahmoja lisää?

Mikko
Heh,kirjastontäti oli ihan vitsillä laitettu, lähinnä referenssinä kummelin kirjastontätiä koijaaviin varis-sketseihin :P

Kyllä tuossa työpöydällä on odottamassa Kuolema moottoripyörällä ja sama tummasävyinen herrasmies kitaran kanssa, lisäksi olen jo aiemmin maalaillut Kuoleman (siis ihan perus Kuoleman med viikate ja tiimalasi :D), meni kaverilla syntymäpäivälahjaksi pari vuotta sitten, katson josko saisin junailtua sen kuvattavaksi :)