Pienoismallit.net

T-62

Malli 1962

Taistelupanssarivaunu T-62 on edelleenkehitelty versio toimivaksi todetusta T-55-vaunusta. 40-tonnia painavassa vaunussa on pidempi runko ja isompi 115mm tykki, joka kehitettiin Amerikkalaisten Patton- ja Brittien Centurion-taisteluvaunuja vastaan. Vaunua valmistettiin vuodesta 1961 lähtien ainakin 22,700 kappaletta vuoteen 1975 mennessä, jolloin vaunun tuotanto Varsovan liitossa lakkasi.

Trumpeterin malli on erittäin hyvälaatuinen verrattuna vanhempaan Tamiyan tekeleeseen. Pakkauksen mukana tulee etsisetti, kuparikaapelia ja alumiinistä sorvattu tykinputki. Kittausta tässä ei kovinkaan paljon tarvittu, vaikkakin sovitusongelmia tuli eteen erityisesti komentajan luukun ja lokasuojien kanssa. Lisäksi mallin mukana tulleet ketjut aiheuttivat päänvaivaa kokoamisen kanssa. Omia muokkauksia on muunmuassa polttoainetankkien bensansyötön putket ja valojen johdotukset (Tässä auttoi suuresti OH:n T-55 Rakennusblogi ). etuviistopanssarin hitsaussauman jatkaminen, sekä vasemmanpuoleisen lisäpolttoainetynnyritelineen muokkaaminen.

Pohjamaalina purkista paukuteltuna GW:n Army greeniä. Tähän päälle Revellin olive greeniä siveltimellä, reunoja ja luukkuja korostin samalla värillä lisäten joukkoon keltaista. Kiiltolakat päälle, dekaalit ja litkuttelua tummemmilla väreillä. Tomutusta ja kuraroiskeita pastelleilla ja siveltimestä roiskutellen, tähän päälle satiini/mattalakka. Lopuksi kokeilin tehdä vesivalumia telapyöriin ja lokasuojiin jäänyttä vettä Johnsonin lakalla.

Figuuri on Tamiyan vanhan T-62:n mukana tullut, jota muokkasin lisäämällä johdot mikrofonille ja vaihtamalla vasemman käden.

Mielestäni malli onnistui varsin hyvin. Ainoat itseä häiritsemään jääneet seikat ovat telaketjujen istuvuus (korjattavissa kalliilla aftermarket-ketjuilla) ja telapyörien puhtaus/vesijäämät, joita taisin vähän ylimitoittaa.

Kommentit

Nordu 23.8.2010 19:00 Vastaa lainauksella
Moroo,
komiaa neukku rautaa. Todella onnitunut toi tankkien nafta sotkut.
On siinä taas hyvin tehty malli. Katselin läpi ekana kaikki mallisi ja kyllä se koko ajan paranee. Tuo työn jälki.
Tosiaan, jos figuuri olisi "mattaisempi", niin sittenpä ei moittimista.
Pikkuisen taitaa joissain telapyörissä näkyä valua?? Tai ne on likaa ajetulta pellolta.
Hyvä malli. Lisää tällaisia. Nelkku.
AKK 23.8.2010 19:58 Vastaa lainauksella
Onnistunut neuvostorauta Jani. Hyvin olet onnistunut valumajäljissä ja maalauksessa. Pientä kritiikkiä tornin hantaakeista, autentisemmat olisit saanut korvaamalla ne rautalangasta. Nyt vähän turhan ronskit skaalavahvuuteen, kuten myös etupanssarin valojen suojakehikko.
Todella hienosti rakennettu tankki, plussaa itse lisäillyistä osista. maalaus säistys ja kuraus onnistunut todella hienosti. Aidonoloinen kampe, ainoastaan teloihin olis voinut hieman lisätä metallista kulumaa. Häijy peli josta huokuu mukavasti tuo raskas neuvosto teräs:)
Todella upee vaunu! Hienosti vanhennettu. Hieman nuo telat on tosiaan sivuilta vähän kuminauhamaiset ja Friulin telat korjais ongelman. Miellyttävä tunnelma tulee mallista.
Jani H 24.8.2010 09:46 Vastaa lainauksella
Kiitoksia kaikille arvioinneista ja kommenteista!
Todellakin, noihin teloihin olisi toki voinut käyttää enempi lyijykynää kun ovat vähän monotonisen puoleiset, täytyy katsoa jos tässä sen joskus korjaisi, mutta nyt kyllä täytyy pitää vähän tästä ainakin taukoa.
Tornin kaiteisiin kyllä kävi monestikin mielessä käyttää rauta/kuparilankaa, mutta ajatus neljästä itse taiteltavasta kaiteesta, joiden pitää olla vielä identtisiä sai hirvittämään joten tyydyin vain yrittämään ohuemmaksi kaivertelua askarteluveitsellä.
Jonne 24.8.2010 09:53 Vastaa lainauksella
Todella hieno! Neukku vihreä on onnistunut täysin ja nuo valumajäljet polttoainesäiliöissä ovat kyllä puhdasta silmäkarkkia. Olen itsekin pohtinu josko tekisi uuden T-62 ja tämä sen ratkaisi TEEN.
No hei, tässä taitaa olla seuraava tekijämies! Aika mukavasti onnistunut malli. Kiinnitin huomiota tuohon pölyyn. Olet onnistunut siinä tosi mukavasti, kun et ole vetänyt sitä liian tukkoon. Hienoa säistystä! Odotan jo seuraavaa malliasi!
Käytitkö alu-putken vai muovisen?
Jani H 24.8.2010 23:33 Vastaa lainauksella
Mika Haalahti kirjoitti:
Käytitkö alu-putken vai muovisen?
Alu-putkihan siihen meni, vaikkakin tuntuu olevan mitoitettu osittain vähän hassusti, sillä putken loppupää tuntuu olevan vähän liian paksuhko (tätä tietenkin vähän yritin korjata viilailemalla mutta eipä oikeen apua ollut)
Lisäksi putken alkupään ympärille tuleva Infrapunavalaisimen tuen kiinnitysrengas on luultavasti mitoitettu muoviputkelle, sillä se oli niin ahdas, ettei se mahtunut ilman pientä muokkausta.
Nasta 62:n! Tuhon kun rakennat Lähi-Idän dion niin vot! Tyylikäs!!