Pienoismallit.net

JS-2

Berliinissä 1945

Oma panokseni ryhmärakenteluun, JS-2(tai tarkemmin JS-2m…) Berliinissä 1945. Rakennettu Zvezdan ihan ok sarjasta höystettynä Eduardin etseillä, Friulin teloilla, Voyagerin aluputkella(siitä kiitokset Kasimirille) ja muilla korvaavilla osilla.
Rakentelu siis ihan perus kamaa, osat istuivat kohtuu hyvin ja valujälki oli yllättävän hyvää, ainoat ongelmat tuli putken kanssa, joka oli tarkoitettu Tamiyan sarjalle, ja sarjan omien muoviklönttiverkkojen poistamisessa etsiverkkojen tieltä.
Maalaus pensselillä ja humbrolin maaleilla. Vanhennukset öljyillä, kuivapensselöiden, litkuttaen, filtteröiden ja päälle pigmentit. Ei tämä nyt mikään maailmaa mullistava malli ole, mutta ei mikään epäonnistunutkaan. Kommenttia ja kritiikkiä otan mielelläni vastaan.

Kommentit

Hienosti onnistunut tankki. Friulit ja etsiosat antaa sitä jotain, vanhennukset onnistunut hyvin eikä rakennusjäljessäkään moitittavaa löydy. Ehkä telapyöriä voisi vielä hieman liata tai sitten kuvissa ei näy. Häijyn näköinen tankki.
Kyllä on hieno malli! Mielestäni juuri sopivasti säistetty.
Justiinsa sellainen, kuin voi referenssikuvista päätellä. Hienosti onnistunut, hyvin säistetty malli!
Tosi hyvin onnistunut maalaus ja säistäminen. Näyttää juuri sellaiselta kuin itämaisen sotaraudan Berliinissä 1945 odottaakin näyttävän.
Ainut kritiikki mikä pistää hieman silmään on se, että runkopuolikkaiden sauma keulassa vähän irvistää. Muuten oikein Bueno ja räyhäkkään näköinen IS-2:n.
Hyvin onnistuneen oloinen vaunu, lisä plussaa hyvistä kuvista. Heh ei sen mallin aina tarvitse olkla Drakon tai Tamya muistakin saa ihan onnistuneita malleja.
AJ 17.8.2010 10:51 Vastaa lainauksella
Moi Otso,

Kuten edellä, onnistunut vaunu ja onnistuneet kuvat.
Kiitokset kaikille kommenteista! Tuo rako on tosiaan aika harmillinen, varsinkin kun luulin laittaneeni siihen jo liikaakin kittiä. On muuten tosi vaikea kuvattava, koska tuo putki on niin iso että muutenkin iso vaunu on vaikea saada kuvaan kokonaan ja kun kuvaa kaukaa niin yksityiskohdat ei näy… Hankalaa. ;)
Komeaa työtä!
Pasi Kiiski kirjoitti:
Tosi hyvin onnistunut maalaus ja säistäminen.
Ainut kritiikki mikä pistää hieman silmään on se, että runkopuolikkaiden sauma keulassa vähän irvistää.
Niinpä!
Oikein harmittaa, miten on hyvin onnistunut maalaus "mennyt hukkaan" huonon perusrakentamisen vuoksi. Maalaustaitosi puolesta pystyt vaikka mihin, joten kannattaisi keskittyä myös hyvien maalauspohjien rakentamiseen.
Siis hei ei kai tuo nyt maailmanloppu ole jos yksi sauma irvistää! Tuohan nyt on vielä verrattain helppo korjata jälkikäteenkin jos haluaa. Mallihan on tosi hieno kaikilta osin. Realistisen oloinen.
Paavo Virolainen kirjoitti:
Siis hei ei kai tuo nyt maailmanloppu ole jos yksi sauma irvistää! Tuohan nyt on vielä verrattain helppo korjata jälkikäteenkin jos haluaa. Mallihan on tosi hieno kaikilta osin. Realistisen oloinen.
Siis heippa vaan, ei ole maailmanloppu - ei.
Mutta:
Malli ei ole juuri noiden sauma-asioiden vuoksi kaikilta osin hieno.
Ei myöskään realistinen juuri tuon saman seikan vuoksi.

Ja rakentajalle itselleen tarkennuksena: Upeaa jälkeä kaikilta muilta osin.
Jonne 21.10.2010 14:02 Vastaa lainauksella
Moi Otso. Vaunu näyttää hyvältä, tuo putki on vaan pikkusen väärin laitettu, eli näätsen itsekkin kun katsot miten suujarru on. Eli suujarrun aukkojen kuuluisi olla sivuille eli näin : www.battlefield.ru/tanks/is2/is2_24.jpg ,eikä tuonne alaviistoon kuten sinulla nyt on mennyt. Muuten tosiaan hieno vaunu. ittellä odottelee myös kaapissa tämä Zvezdan tekele, joten kunhan se on valmis niin saat haukkua sitä vuorostasi:)