Pienoismallit.net

EE Canberra B.2

Pelkistettyjä injektio-osia ja hienoja resiniosia sisältävä multimediaeepos. Ohjaamon sisärakenteita kootessa pitää tehdä huolelliset kuivakasaukset, jotta varmasti liimaa resiniosat oikeaan järjestykseen ja kohtaan. Tässä alatyypissä oli kolme heittoistuinta, mutta sarjassa on vain kaksi. Nekin edustavat liian uutta tyyppiä. Ennen rungon kokoamista painoa pitää lisätä noin 250 grammaa! Kyllä, neljänneskilo! Valmista mallia ei siis kannata kauheasti liikutella turhan päiten.
Pahimmat kuprut olivat nokan sivuprofiili ja kuomu. Nokan alapinta oli liian suora, mutta siitä selvittiin hiomalla. Kuomu oli täysin pyöreä kupla, jollainen Canberran kuomu ei todellakaan ole. Onneksi ainevahvuus mahdollisti hiomisen oikeaan muotoon. Rungon puolikkaissa olisi voinut olla hieman enemmän pituutta, jolloin PR alatyyppien teko olisi onnistunut.
Siiven V-kulmaa en saanut tyydyttäväksi. Ulkosiiven osalta se on liian suuri, eli siipi olisi pitänyt katkaista moottorikehtojen ulkoreunalta ja liimata jälleen sovituksen jälkeen paikoilleen.
Siirtokuvat olivat erinomaisen hyvät, joskin 1950- luvulla Canberroissa oli ohjetekstit. Ei nykyisen NATO- standardin mukaisia symboleja.
Suurenmoista kuitenkin, että tästä klassikkokoneesta saatiin sarja! Uskon näkemättä, että tämä päihittää Airfixin myöhemmin ilmestyneen B.2:n.

Kommentit

hieno malli.
mutta kuvia olisi saanut olla enemmän.
Komiasti rakennettu malli. Maalikaavio siististi toteutettu, siirtokuvatki on menneet kivasti paikoilleen. Kaikinpuolin hieno ja tyylikäs kone, ehkä pari lisä kuvaa olisi poikaa.
PhantomII 15.8.2010 22:03 Vastaa lainauksella
No oikein on näyttävä peli, mielestäni hienoimmasta -jos niin voi sanoa- Canberran alatyypistä. Itselläni on vanha Airfixin Canberra kokoamatta (sekin) ja Modeldecalin tunnarit saman laivueen koneeseen, myös Suezin kriisin ajalta. Myös Modeldecalin ohjeissa annetaan samat värisävyt. Aiemmin tosin kuvittelin koneiden olleen harmaa-vihreä-kaaviossa. Vaikka aika vihreältä tuo harmaa kuvassa näyttää.
Tattista vaan kaikille :) Light Slate Grey on itseasiassa vihreä. Hyllystäni löytyy sekä FS- että BS- värikartat ja Light Slate Grey on käytännössä sama sävy, kuin amerikkalaisten FS 34159. Näiden avulla sitten sekoittelin värin Humbrollin maaleista.
PRU Blue oli itselleni yllätys. Se on Land Roverin maali! Ja autonkin pintaan se suihkutetaan PRU Blue nimisenä. Ainakin BS- värikartan mukaan sitä vastaa Humbrollin 144 suoraan. IPMS USA:n vanha pikkujättiläinen värisävyjen vastaavuuksista antaa kyllä pari muutakin koodia…
PhantomII 22.8.2010 13:41 Vastaa lainauksella
No jees, pitää paneutua noihin britti-väreihin, ennenkuin alan itse moista vekotinta rakentaa.