Pienoismallit.net

Dm 4 moottorivaunu+ vaunut

Vaunujen kattokalut

Puukoriset matkustajavaunut olivat varustetut joko kaasu- tai sähkövalaistuksella. Lämmityksenä oli vaunun oma kamiina tai höyryveturiaikana veturista tuleva höyrylämmitys.Vaunun katolla sijaitsevien kaasulampunkantojen, torpedotuulettimien ja kamiinanpiippujen määrä riippuu vaunun mallista, rakennusajankohdasta jne. Kattokalujen lukumäärässä esiintyy huomattavia eroja.
Hiekkamassoituksen jälkeen katot varustettiin kaasulampunkannoilla, kaasuputkilla, torpedotuulettimilla ja kamiinanpiipulla.
Kaikki samaan aikaan rakentamani vaunut ovat kaasuvalaistuja ja kamiinalämmitteisiä.
Kaasulampunkannat ja osa torpedotuulettimista on valettu hartsista, Ei-vaunun tuulettimet ovat pronssivaluja. Ennen paikalleen asettamista osat pohja- ja pintamaalattiin kynäruiskulla. Pintavärinä käytettiin Floquilin Grimy Blackia, joka käy hyvin hieman haalistuneesta mustasta.
Ensimmäisenä laitettiin kaasulampunkannat, sitten kaasuputket ja viimeiseksi tuulettimet. Osat painettiin niille porattuihin reikiin ja tipautettiin pisara pikaliimaa reikään katon alapuolelta. Näin saa tahrattoman lopputuloksen.
Kaasuputket pujotettiin niille limattuihin kuparilangasta kietaistuihin lenkkeihin. Kaasuputket ovat 0,3 mm messinkilankaa. Messinkilanka kiinnitettiin päistään kaasulampunkantaan porattuun reikään. Lopuksi kaasuputket maalattiin ohuella siveltimellä mustiksi. Aivan viimeiseksi asennettiin kamiinanpiiput.

Kommentit

Ei vielä kommentteja tai kysymyksiä. Kysy tai jaa arvokas mielipiteesi ja kommentoi!