Pienoismallit.net

Dm 4 moottorivaunu+ vaunut

Pienoismalli valmis

Dm4-moottorivaunu + Ei + F ovat nyt valmiit. Moottorivaunun telien ja pohjan asennuksen jälkeen tehtiin siihen pieniä viimeistelytöitä. Korin sisäpuolelle liimattiin vaaleanbeiget verhot, jotka saatiin kuorimalla lautasliinasta yksi läpikuultava kerros. Lautasliinasta leikattiin kapeita suikaleita, jotka liimattiin koriin pienellä pikaliimatipalla.
Määräasemakyltteihin tulostettiin siirtokuvat Heinola-teksteineen, jotka laitettiin paikalleen siirtokuvapehmentimen avustuksella. Lopuksi määräasemakyltti lakattiin.
Tämä junakokonaisuus on tilaustyö, johon kuulu myös vitriini. Vitriinin kotelo on valmistettu 4 mm akryylilevystä. Kotelo teetettiin ulkopuolisella. Vitriinissä on vaaleanharmaaksi maalattu mdf-alusta, johon on jyrsitty huullokset vitriinin kotelolle. Alustan päihin upotettiin messinkiputket, johon tehtiin kierteet 3 mm kuusiokoloruuville. Kuusiokoloruuvit toimivat sormiruuvin tavoin ja ruuvit ehkäisevät alustan irtoamisen itse kotelosta.
Alustaan naulattiin metrikiskon pätkä, joka sorastettiin seulotulla hiekalla.
Junaa ei tarkoituksella säistetty lainkaan.
Tällainen junakokoonpano oli tyypillinen 1960- luvun hiljaisilla radoilla kuten juuri Lahden ja Heinolan välillä.

Kommentit

Jouni Koski 30.11.2011 19:56 Vastaa lainauksella
Hirveästi en pienoisrautateistä mitään tiedä, mutta bloki työvaiheineen ja lopputulos ovat melko lähellä täydellistä. Enää video puuttuu :)
Ykkös ja kakkos kuvat ovat aivan loistavia. Vielä kun olisi saanut vähän säistää, tuo suorastaan huutaa likaa itseensä radalla ollessaan, vitriinissä taas ymmärrettävästi erittäin näyttävä puhtaana.

Onko tietoa tuleeko tämä olemaan esillä jossain vitriinissään ja käy sitten mahdollisesti joissain tapahtumissa radallakin? Vai jääkö tämä helmi pimentoon ja vain harvojen silmien iloksi?
Toni Redsven kirjoitti:
…jääkö tämä helmi pimentoon ja vain harvojen silmien iloksi?
Tämähän ei ole ongelma, koska Dm4:stä on tulossa rakennussarja ensi vuonna. Kun rakennat mallin ohjeiden mukaan, niin sen jälkeen sinulla on aivan yhtä komea malli, jota voit ihailla vaikka joka päivä.
Sallisen töissä on kaksi vikaa…

1. ei jää mitään parannus ehdotuksia kommentoitavaksi
2. se kateus jota hänen työnsä herättää…kun vaan itsekkin osaisi.

Joten ei muuta kuin aivan loistava veturi vaunuineen.
Jos mä yritän näillä nakkisormilla vääntää jotain tälläistä, tälläisella tarkkuudella niin ei tule mitään. Ainut millä saisin yhtä hienoa jälkeä olisi maksaa teille omaisuus ja pyytää malli valmiiksi kasattuna, sama koskee järestään teidän tuotantoa.
Tämä on kyllä todella hieno juna, vaikka en näistä juuri mitään ymmärräkään, niin ei siitä parannettavaa vaan löydy. Todella hieno maalaus, realistisen näköinen ja kiiltoaste sopiva. Mahtavaa jälkeä, todella kiva oli lukea tämän etenemisestä.