Pienoismallit.net

Dm 4 moottorivaunu+ vaunut

Korin loppusilaus

Dm4 moottorivaunun kori on nyt valmis. Sitten viime merkinnän on taas aikaa vierähtänyt ja puistakin jo lehdet varisseet…
Veturinkori on saanut pintaansa satiinilakan. Lakka on automaalaajien (Deco-väri) käyttämä kaksikomponenttilakka, johon erikseen lisätään kovetin. Käytin tätä lakkaa siksi, koska sitä saa irtotavarana ja haluamallaan kiiltoisuusasteella. Lisäksi lakattu pinta on siistimpi kuin esim. Humbrollin ja Revellin lakoissa ja se tuntuu tulevan jouhevammin kynäruiskun läpi. Veturi siis lakattiin kauttaaltaan kyseisellä lakalla.
Aikaisemmassa merkinnässä moottorivaunusta puuttui vielä joitain yksityiskohtia: pienet pillit, portaat, peilit, tuulilasinpyyhkijät, määräasemakyltit, lyhtyjen lasit… Veturin portaat ovat 0,3 mm uushopeapeltiä; porras muodostuu kahdesta osasta, joista toinen taivutetaan U:n malliseksi ja siihen juotetaan yksi väliaskelma. Myös tuulilasinpyyhkijät ja peilit ovat uushopeapeltiä. Uushopea sopii hyvin pieniin ja hennohkoihin osiin, jotka messingistä toteutettuna taipuisi Lisäksi liimatahrojavat helpommin mutkalle. Pyyhkijöihin ja peileihin on juotettu uushopealangasta varret, jotta niiden kiinnittäminen koriin olisi helpompaa. Lyhtyjen lasit on lyöty meistimellä 0,13 mm kirkkaasta polystyreenimuovista. Määräasemakyltit ovat puolestaan 0,3 mm messinkipeltiä.
Tästä veturista tulee Mestarimallien tuottama rakennussarja , joten siihen kuuluu valmiina myös ikkunat. Ikkunat ovat injektiovaletut. Ikkunat on liimattu Micro-Markista hankitulla Liquid PSA-liimalla. Liima on hyvä siksi, että kuivuttuaan se on kirkasta ja liimausvaiheessa se antaa aikaa ikkunoiden asettelulle. Se toimii kontaktiliimaperiaatteella, tosin levitin liimaa ainoastaan ikkuna-aukon reunaan, jotta säästyisin ikäviltä liimatahroilta. Tuntuu toimivan näinkin. Liima sai ensin hieman kuivahtaa, jonka jälkeen painoin ikkunan aukkoonsa. Tämäkin vaatii hieman sovittelua, mutta lopputulos on kyllä aivan hyvä. Lisäksi mahdollisia liimatahroja voi poistaa veden avulla. Lopuksi ikkunat kiillotetaan PolyWatch-aineella, jolla kiillotetaan naarmuuntuneita muovisia kellonlaseja. Merkinnän kuvissa tätä käsittelyä ei ole vielä tehty.
Ikkunalasien asentamisen jälkeen laitettiin paikoillensa peilit, tuulilasinpyyhkijät sekä lyhtyjen lasit. Lyhtyjen lasit liimattiin samalla liimalla kuin ikkunat.

Kommentit

HannuL 29.10.2011 19:28 Vastaa lainauksella
Kertakaikkisen mahtava kiitojuna tulollaan! Harmi että en itse ehtinyt ko. junalla matkustamaan eikä niitä ole säilynyt edes museoihin.