Pienoismallit.net

`58 Cadillac Eldorado Biarritz

Tää on mun ensimmäinen Cadillac ja sen takia oli tarkoitus koittaa parastaan(ihan kun muka muulloin ei olis). Kun jostai syystä oon näihin Caddyihin tykästynyt ja aattelin että lähetään tästä, kun tätä vielä muutama kappale jäi laatikoihinsa.
No varmaan jokainen tietää, että tässä hommassa kun laittaa riman korkeelle, tuloksena saattaa olla Iisakinkirkko, eli valmistuminen kestää,kestäää ja kestäääää. Näin kävi tämänkin kansssa, aloitin vuoden vaihteessa ja valmista oli viimeviikonloppuna eli reilu 7kk meni et hups. Ikuna ennen ei oo näin kauaa vieny aikaa yks malli, tosin hermojen takia piti tuossa keväällä ottaa pöydälle 69 Vettekin, joka sekin on jo melkein valmis, mut siitä myöhemmin.
Joka tapauksessa sain aikaiseksi mallin johon olen itse suht tyytyväinen. Opin uusia asioita, kokeilin uusia asioita, toiset onnistu paremmin kuin toiset ja välillä yrityksiä oli useita.

Maalina Alcladin kirkas musta tai sillä siis aloitin. Korin muovi oli valkoista. Kelasin että tuohon tuo musta, sit foilit ja lakka. No eihän se toiminut.
Tuon Alcladin mustan päälle kun rupee foilaamaan niin se murenee alle kun leikkaa veitsellä niitä foileja. Eli sit hioskeltiin ja laitetiin päälle Revelin kiiltävää mustaa, joka päälle sit foilattiin. Tuota foilii menikin ihan kiitettävästi, kaiken näköisiä kaaria ja mutkia (mm.lokasuojien reunat, venttiilikannet,öljypohja,pensatankki,logot,eldoradoteksti taka pellissä..).

Tätä samaa sarjaa on valmistanut ainakin Heller ja Lee vielä tämän lisäksi. Hyllyssäni on kumpaakin, mutta en ole niihin vielä koskenut eli laadusta en voi sanoa muuta kuin että mitä olen muitten kirjoituksia lukenut moni pitää tätä Arii/Imex mallia laadukkaimpana.

Tässä konepelti oli irtonainen vaikka ohjeitten mukaan pitäisi sahata irti. Kurkkasin hyllyyni toisessakin Ariissani on konepelti valmiina irti, noissa toisissa taitaa olla kiinni.
Tässä tuo konepelti oli liian kapea, eli sellaisenaan olisi jäänyt kunnon raot kummallekkin puolelle. Kaupasta styreenilevyä 0,3mm ja siitä lisää reunoille. näin sain konepeltiä lähemmäksi oikeaa kokoa.
Maskin mustaväri on vesiväriä, tämä siitä syystä että kun on pyyhkinyt noita emaleja pois liuottimeen kastetulla rätillä niin yleensä lähtee kromitkin ja sehän ei ole tarkoitus. Nyt uusin kokeilu öljyväri (Vette) näyttäis toimivan paremmin.
Rekkarin olis voinu maalata mut nyt näin.

Sisustaa, kojetaulu,tuolien selkänojia,ovia,tuhkakupit takana, foilattu. Lattia flokattu neljä kertaa.Toki välissä poistin pieleen menneet, neljäs kerta sit onnistui hyvin. Tää oli kanssa asia mitä ekaa kertaa kokeilin, vaikka tuolta FCMA;aan rakennus osiosta huolelliseti ohjeet luin ja muualtakin, niin ei ollutkaan niin helppo homma kuin luuli. Oikean sävyn sekoitus kyllä onnistui kahdesta eri flokista, vaikka aluksi olin epäileväinen(tuli ostettua tee sihviläkin). On muuten sotkusta hommaa, tai kai tossakin tekeminen opettaa.

Mallin ainoot siirtokuvat ovat vanteiden keskellä olevat Caddy logot. Siirtokuvia ei ollut lainkaan mukana, nuo tein sillain että kopioin 59 Caddyn siirtokuvista paperille ja liimasin kristal Klearilla. Aika kärpäsen jätöksen kokoiset ei niitä juuri huomaa mut tulipahan tehtyä.
Ensi kertaa kanssa, Tamiyan tahnat ja vaha kokeilussa, tulos näkyvissä. Vaarana on tosiaan puhki kiilloitus, kiitos neuvojen teippailin pahimmat kohdat/kulmat.
Suht tyytyväinen olen tähän ja ennen kaikkea että sain tän valmiiksi. Vaikeeta oli välillä, mut mites se menikään, jotenkin näin , lopussa … seisoo
Täällä muutama kuva lisää.
picasaweb.google.com/puhuvapensas/58Cadillac#

Kommentit

Hieno caddy. Rakentelujälki siistiä ja osat istuu hienosti, sisusta komea ja henkiipi arvokkuutta. Maalipinta ja kromit ja foilaus tuovat autoon sitä fiilistä:) Komea peli kyllä cadillaceissa on sitä jotain.
Timo J. 23.7.2010 10:30 Vastaa lainauksella
Ei voi kuin ihailla - hienon caddyn olet rakentanut.
PhantomII 23.7.2010 12:15 Vastaa lainauksella
Siisti Cädi. Foilaukset näyttävät siisteiltä ja tuo maskin ja pölykapselien varjostaminen tai nykykielellä litkuttaminen on kyllä automallailussa myös tärkeä pointti. Juniorit: ottakaatten oppia. Flokkaus tosiaan ei välttämättä ole niin helppoa kuin kuvittelisi, mutta tulos palkitsee.

Kuten sanoit työlästä, mutta ilman noita työvaiheita tuskin jälki olisi tämän näköistä?
Kantri 23.7.2010 13:02 Vastaa lainauksella
PhantomII kirjoitti:
Siisti Cädi. Foilaukset näyttävät siisteiltä ja tuo maskin ja pölykapselien varjostaminen tai nykykielellä litkuttaminen on kyllä automallailussa myös tärkeä pointti. Juniorit: ottakaatten oppia. Flokkaus tosiaan ei välttämättä ole niin helppoa kuin kuvittelisi, mutta tulos palkitsee.

Kuten sanoit työlästä, mutta ilman noita työvaiheita tuskin jälki olisi tämän näköistä?
Kiitos, kiitos myös Jarnolle ja Timolle.
Ei olisi jälki tämän näköistä, niinkuin kerroin joitakin työ vaiheita sai yrittää uudestaan ja uudestaan ennenkuin onnistui. Onhan se välillä turhauttavaa kun ei onnistu, toisaalta tuo, tuo sitä kokemusta ja oppia miten homma tehdään.
Välillä kyllä sit taas pitää osata päättää et tämmöinen tällä kertaa, muuten mikään ei valmistu ikinä.
Tällä kertaa tämmöinen ja luulen että ens kerralla vielä parempi , toivottavasti 8)
Hieno Cadillac. Näkee että aiheeseen on paneuduttu, maalipinta hieno, sisustus hieno alkuperäinen. Muutama vinkki seuraaviin '58 Cadeihin; pölykapselin (se pieni kiekko keskellä, muu näkyvä osa on alumiinivannetta) keskiö on '58:ssa punainen eikä valkoinen kuten 59:ssä. Ovipahvin valkoinen raita jatkuu takapahvissa jossa olisi foilattavaa (aina vaan lisää) samat listat kuin ovessa. Konepellin etulista ei istu muiden listojen kanssa (sarjan vika). Alkuperöiset pakoputkenpäät olivat näkymättömissä auton alla. Yleisesti Cadillac pienoismalleista; kirkkaat ikkunat näyttävät oudoilta, oikeasti ne olivat aina värilliset (vihreä, sini/vihreä). Sitten vielä henkilökohtainen mielipide, ei pidä ottaa liian vakavasti; Cadillac on CADILLAC, se ei tarvitse kromattuja venttiilikopankansia tai alustan osia ollakseen hieno.
paavo p. 23.7.2010 16:47 Vastaa lainauksella
Komea on ja hienoa että joku jaksaa puurtaa näinkin pienen mallin kanssa noinkin kauan :-)
T.L. 23.7.2010 17:07 Vastaa lainauksella
Bueno! Ainut mitä jäin uusavuttomana kaipaamaan, on selitys flokkaamiselle. :)
Nelos kuva, (keula), onko foili todella parempi vaihtoehto orkkis kromiseen osaan?
Kantri 23.7.2010 21:04 Vastaa lainauksella
Tero Lammimetsä kirjoitti:
Bueno! Ainut mitä jäin uusavuttomana kaipaamaan, on selitys flokkaamiselle. :)
Nelos kuva, (keula), onko foili todella parempi vaihtoehto orkkis kromiseen osaan?
Kiitos ja kitos kanssa Pavollekkin.

Flokkaus ja foilaus kaksi eri asiaa. Flokkattu tässä on matkustamon lattia punainenkarva, vähän niinkuin kokolattiamatto.

Tuossa nelos kuvassa osa on orkkis kromiosia osa taas foilia. Ei ole foili parempi (makuasia), enkä tässä ole kromi osia foililla korvannutkaan.
Foilia nelos kuvassa ovat, konepellin logo, konepellin sivussa etulokasuojien päällä olevat listat, jotka jatkuu melkein tuulilasiin asti, niissä isommat kohoumat keulassa, vielä tuo etulamppujen alla oleva lista joka on ikään kuin samaa listaa mikä jatkuu etulokasuojien alareuna (1 kuva).

Luulen että puskureiden foilaus ei näyttäis kovin hyvälle, pyöreitämuotoja ja sillain. Toinen vaihtoehtohan olisi Alcladin kromi, mutta siinä tulisi eteen taas nuo listat ,koristeet jotka nyt on foilattu olisi hankalaa teippailla.Tai jos ne sitten taas foilais olisi edessä kuitenkin kaksi eri sävyä.Siveltimellä levitettävät kromimaalit, ei semmoisia ole minun tietääkseni, siis jotka pääsisivät lähellekkään foilin tasoa. Vaihtoehtoja on mutta, no minun tapani oli nyt näin, osa on orkkis kromi osia, mutta paljon on foilattukkin.

Toivottavasti tää nyt jotenkin aukes 8)
maalipinta on hieno, musta on pahin virheiden näyttäjä malleissa, ja oikeissakin autoissa.
(sen karvaasti huomasin omassa opel projektissa, siksi se onkin nykyään mattamusta)

pitäsköhän itsekkin innostua taas autojen mallailuun kun nykyään olen vain rakennellut noita scifi vehkeitä.
Tosi hieno!En löydä moitittavaa!Minäkin pidän Cadillaceistä,koska isäni on omistanut niitä monta:)Olen myös rakentanut sen hellerin mallin tosta.
Kantri 26.7.2010 14:48 Vastaa lainauksella
Joni Vornanen kirjoitti:
Tosi hieno!En löydä moitittavaa!Minäkin pidän Cadillaceistä,koska isäni on omistanut niitä monta:)Olen myös rakentanut sen hellerin mallin tosta.
Kiitos 8)
Jope L 29.7.2010 11:13 Vastaa lainauksella
Erittäin siisti lopputulos. Itse olen myös sillä kannalla että tälläinen malli ei välttämättä tarvitsisi kromattuja alustan osia, mutta ei niistä nyt haittaakaan ole. Erityis kiitoksen ansaitsee hyvä rakennus selostus aika harvinaista ainakin näissä auto esittelyissä.