Pienoismallit.net

M4A1 (76mm)W

Puolalainen Sherman

Toinen mallini PM.nettiin. Jostain palstalta olin lukevinani, ettei Shermaneita ole koskaan liikaa.

Paketin päällä lukee, että Operation Cobra. Paketti tarjosi myös puolalaiset siirtokuvat, ja käytin ne, eivätkä puolalaiset ymmärtääkseni tuohon operaatioon osallistuneet. Tämännäköisen tankin on ollut määrä pyöriä Hollannissa 1944.

Nyt ymmärrän puheet Dragonin miljoonalaatikoista. Osia jäi käyttämättä silmämääräisesti yli puolet (varsinkin kun hommasin Friulin telat). Valurankoja on Dragonilla ilmeisesti kerätty useista eri versioista. Osassa rangoista on jopa sama kirjaintunnus, jotta tarkkana saa olla.

Paketin kylkitekstit lupaavat, että tornia ja ylärunkoa on paranneltu joistain aiemmista versioista, ja minun silmääni valurautamainen jälki on mallinnettu hyvin. Paremmuudesta en tiedä, kun oli lajissaan ensimmäinen minulle.

Sen minkä Dragon oli parantanut minä sitten sössin maalausvaiheessa, kun nyt sitä valurautamaisuutta ei enää erota.

Maalattu Lifecolorin Olive Drab -paketista napatuilla sävyillä. Vallejon litkutinta ja Tamiyan puutereita.

Sarjassa tuli mukana aluputkea ja etsiarkkia. Etseistä moottorin ilmanoton ritilät tuli käytettyä, samoin ajajan ja kk-ampujan periskooppien suojana olevat metallihäkkyrät (joista toinen häipyi maalausvaiheessa jonnekin). Oletan, että oikeastakin Shermanista semmoiset karisivat aika helposti.

Mallin puolalaisuus ilmenee parhaiten kansallisuustunnuksesta takapaksissa. Ensimmäisen puolalaisen panssaroidun rykmentin tunnus on vasemmassa etu- ja oikeassa takakulmassa, mutta Dragonin näkemys tunnuksesta on melko suurpiirteinen. Tosin se on niin pieni piperrys, että olkoot. Lisäksi puolalaiset merkkasivat kalustoihinsa punaiselle neliölle valkoisen numeron.

Maskotin kuvan lättäsin vain toiselle kyljelle. Dragon tarjosi samassa asennossa olevaa maskottia molemmille kyljille, ja toisella puolella se olisi ikään kuin katsonut väärään suuntaan. Lentokonekeskusteluista olen ymmärtänyt, että usein tuollaiset koristelut olivatkin vain yhdellä kyljellä.

Kommentit

Googlautin ja siellä sanottiin että nämä olivat Cobrassa mukana: 1st Polish Armoured Division under Maczek
Itse tankki hyvännäköinen ja kyllähän nuista kuvista tornin valujälki vielä näkyy.
Petri Lyy 22.7.2010 12:32 Vastaa lainauksella
Esa Heikonen kirjoitti:
Googlautin ja siellä sanottiin että nämä olivat Cobrassa mukana
Jep joo, korjataan tämä heti alkuunsa. Olet oikeassa.

Itse oli googlannut vain, että Cobraan osallistuivat sen ja sen numeroiset amerikkalaiset sekä ensimmäinen kanadalainen armeija(kunta). Polakit olikin sitten liitetty tähän kanadalaiseen porukkaan.
T.L. 22.7.2010 17:08 Vastaa lainauksella
Yhtä ja toista osuu silmiin, mutta suurin kysymyksen aihe lienee kakkoskuvan optiikasta, tai oikean puolen telojen auraamisesta. Tajusin tuota lausetta kirjoittaessani, ettei ole tarkoitus etsiä puutteita ja fiboja, vaan kannustaa jatkamaan tällä jalolla harrastusalalla… ;)
ArskaV 22.7.2010 17:26 Vastaa lainauksella
Tuo keula muistuttaa minusta aina vaan niin paljon Somua S-35:ttä että tulee mieleen kärsiköhän Sherman myös tankin halkeamisesta kahtia osumista suoraan tuohon niitityksen kohdalle.
Petri Lyy 22.7.2010 17:54 Vastaa lainauksella
Tero Lammimetsä kirjoitti:
Yhtä ja toista osuu silmiin, mutta suurin kysymyksen aihe lienee kakkoskuvan optiikasta, tai oikean puolen telojen auraamisesta.
No juu, kyse ei ole optisesta harhasta vaan siitä, että johtopyörä on irti ja on tuohon kuvaustilanteeseen asetellessa sitten näköjään lonksunut paikaltaan ja oikea telaketju tosiaan auraa kuvassa. Luonnossa vika on huomaamatta korjaantunutkin jo. En saanut telaketjuja päälle muuten kuin jättämällä johtopyörän ja idlerin (mikä se taas suomeksi onkaan) irtonaisiksi.

Ja juu, ampujan optiikka sai vähän liikaa puuteria päälleen.

Ja muusta optiikasta, että kamera on Olympus m:juu 500. Käytössä oli makroasetus ja kokeilemalla haettu lyhin mahdollinen kuvausmatka johon vehjes osaa tarkentaa, mistä toki voi aiheutua optista vääristymää.
Hieno "ronsoni", maalipinta on hyvin tehty mallista ei silmäilyillä löyry muuta sanottavaa kuin että tornin 50cal kk minusta piippu näyttää vähän vääntyneeltä tai sitten minulla kierot silmät.
Pikku vipoista huolimatta siisti shermanni. Maalpinta on mukavasti patinoitunut, ainoastaan telastoa ja teloja olis voinut säistää hieman enemmän. Mutta ainahan sitä voipi seuraavaan malliin petrata:)
AJ 6.8.2010 11:26 Vastaa lainauksella
Moi Petri,

Hyvännäköinen M4A1, kaikinpuolin siisti. Diggaan tuota alustaasi.