Pienoismallit.net

FD.10 yawl

Työkiireiden takia 6-7 vuotta runkovalmiina varastossa, nyt sain vihdoin rakennettua valmiiksi syyskuu 2009 - tammikuu 2010. mainittakoon että sarjassa mukana olleet muoviosat mallasin suurimmaksi osaksi puusta.

Kommentit

Hyvä maalaus ja hieno, timmi takila. Purjeet siistit, joku häiritsee minua purjeiden värissä, en vaan osaa kertoa mikä. :) Lienee omien korvanlehtien välissä se. Näenkö väärin, vai tuleeko kokkapuomi ulos laivan oikeasta laidasta, ikäänkuin se ei olisi keskellä alusta?
hmmm…totta jaska puhuu, paketin mukana tulevissa purjeissa, jotka siis piti leikellä ja ommella, oli tämmöiset valkoiset viivat, purjeet kun oli "valkoisena" ommeltu ja kun värjäsin ne niin ne raidathan pölähti sitten silmille.
Näyttävät vaarin vanhoista liituraitahousuista lainatuilta. Eräs keino olisi taas häiritä sitä ompelutaitoista ja
vetäistä tummalla langalla viivoja pitkin. Purjeissa tuo värikin ehkä turhan puhdas.
Kokkapuomi kulkee piirustusten mukaan oikeassa paikassa.
Ehkä se on juuri tuo liituraita-efekti, joka vähän tulee silmille. :) Asennutyötäsi en toki epäillytkään tuon kokkapuomin osalta, kiinnostaa vain tuo , että tuleeko se tosiaan sivusta läpi. En ole ennen sellaiseen törmännyt.
jep. hieman itsekkin hieraisin silmiä kun rakentelin kyseistä kokkapuomia, ehkä ne färsaarilla kun laivoja aikoinaan värkkäsivät, päättivät ettei sen aina tarvitse olla keskellä, saarella kun asuvat.
J Akke 17.7.2010 16:33 Vastaa lainauksella
Komea alus, omasta mielestäni nuo liituraita purjeet sopii aika hyvin tuohon rungon väriin ja jotenkin isontaa alusta enemmän kuin valkoiset purjeet. Onko toi runko muuten muovia? Takilointi onnistunut hyvin ja työjälki näyttää hyvältä.
Runko on perinteinen köleineen, kaarineen ja laudotuksineen.