Pienoismallit.net

RMS Titanic

1/350 mittakaavainen Titanic tuli tehtyä vuonna 1992. Mallia on ryyditetty Loren Perryn fotoetseillä. Pieniä täydennys- ja muutostöitä laiva kaipaisi vielä, esim. noita etsejä saisi nykyään paljon enemmän tähän alukseen. Saatankin vielä palata mallin pariin ja tehdä siitä "täydellisen". Jäävuori tosin saa jäädä…

Kommentit

Melkoinen taidon näyte, veti ihan hiljaiseksi.
Kyllä on komiaa katseltavaa. Thumbs up!
Minulla oli sama ikuisuusprojektina kunnes kissa pudotti sen hyllyltä ja runko keskeltä kahtia - pikkuosista en viitsi edes puhua. Vieläkin tekee pahaa katsoa tuota mallia, mutta komeasti tehty.
Timo, jos keskeltä meni hotisonttaalisesti niin ei muutakun aitoa dioraamaa tekemään =). Merenpohjaa ja makaavaa hylkyä.
Rane 21.6.2007 22:57 Vastaa lainauksella
Tämä on itsellenikin jo toinen kappale samaa mallia. Sitä ekaa kohtasi kans jonkinlainen haaksirikko, ei kovin paha mutta kuitenkin hommasin uuden aihion tilalle.

Ehkä tosiaan hommaan vielä joko Loren Perryn tai Tom`s Modellin lisäetsejä (mm. penkit, rappuset ja paljon muuta). Mieli tekisi tehdä myös kannen sävytystä enemmän puumaiseksi. Malli on pensselillä maalattu ja TUUBILIIMALLA kasattu.

Hieman ihmetyttää kun Titanicista on markkinoille tullut myös 1/400 sarja. Miksiköhän kaksi noin lähellä toistaan olevaa skaalaa?
herby…
Ikävä kyllä katkesi väärän savupiipun takaa. Mielessä meinaan kävi tuo ajatus.
Rane, en ole ihan varma onko minulla saman valmistaja sarja koska sarjani on ikivanha ja en ole kaivanut esille ohjeita varmistaakseni, mutta minun mallissani muovi oli aivan karmeaa. Lohkeili eikä mikään liima oikein meinanut pitää.
Komea alus siitä silti olisi tullut. Kissat vain päättivät toisin, eikä ollut eka laiva minkä ne hajoittivat. USS Constellation pudotettiin hyllyltä tunti sen jälkeen kun olin saanut köydet paikoilleen…
Miksi ihminen pitää lemmikkejä??????
Kannattaisi hommata noille malleille joku lasivitriini minne kissat ei pääse niin pysyvätpähän paremmin ehjänä. Tai liimata laivat hyllyyn kiinni. ;)

Hieno laiva.
Rane 22.6.2007 13:15 Vastaa lainauksella
Rasimukselle:
Tuota samaa sarjaa on ollut ainakin Revellin laatikossa, mutta ihan alkuperäinen lienee Entexin sarja. Tuntuu kyllä aika oudolta jos se runko putoamisesta menee poikki. Omani olen suojannut lasivitriinillä.
Revellin joo…
Minulla ei ole vitriinejä eikä oikein tilaakaan niille. Kissoja on ollut koko elämän, laivoja on tuhoutunut nuo kaksi, toisaalta olen pelastanut vanhempieni luokse muutamia rakennettuja kokemuksesta viisastuneena.
Tarttis kai ottaa kuva niistä romuista. Se runkohan siinä mallissa oli yhtä kappaletta ja se tosiaan oli katkennut kuin näkkileipä, mikä muutenkin kuvaa mallin muovitavaraa hyvin.
-SM- 18.9.2007 18:27 Vastaa lainauksella
No on hieno. Mistä saa noita Titanicceja? Mistä kaupasta ostit?? Tein 1 kerta s.s.oriana laivaan ja sitäkin uhkasi haaksirikko¨minä¨ ja aion ostaa uuden. Se oli 50 cm pitkä. Tommonen olis kiva saada. Oliko helppo tehä? Mun mielest et mitä pienenpi sitä vaikeenpi ja mitä isonpi sitä helpompi. Riippuu mallista. :D
Rane 18.9.2007 21:54 Vastaa lainauksella
Ainakin 1/400 mittakaavaisia saa kai esim. Tietonikkarilta ja Kuivalaiselta. Tämän 1/350 skaalaisen tämän hetkisestä saatavuudesta en tiedä. Kantsii kysellä vaikka em. myymälöistä. Omani löysin v. 1991 ihan täkäläisestä sekatavarakaupasta ! ! !

Tekemisen helppoudesta tai vaikeudesta sen verran että huolellinen ja pitkäjännitteinen pitää olla. Muistaakseni tein tuota viitisen kuukautta ja vieläkin olisi sitä tarkoitus jatkaa noiden fotoetsiosien ja muutamien pikku korjauksien osalta. Osia sarjassa oli lähes viisisataa.
-SM- 19.9.2007 18:25 Vastaa lainauksella
Ok. Orianan laivan ostin tockmannilta. Makso 17.90. Oli suht halpa…
Hienoin näkemäni muovimalli kyseisetä laivasta. Jos useampia aluksia valmiina niin laita ihmeessä kuvia. Hienoja laivoja ei koskaan näe liikaa.
Rane 13.1.2008 23:18 Vastaa lainauksella
Kiitos kehuista! Kaikki tämän hetkiset mallini ja projektini ovat täällä näytillä. Olen äärettömän hidas mallari.
Pasi 20.2.2008 01:10 Vastaa lainauksella
Komea malli! Mistä meinasit hankkia lisää etsejä? minuakin kiinnostaisi sillä itseltäni löytyy sama malli! tosin jo kasattuna, mutta pystyyhän noita etsejä jälkikäteenkin lisäämään. :)
Rane 24.2.2008 20:06 Vastaa lainauksella
TM Hobbyn kautta pitäisi saada (olen kysynyt) White Ensign Modelsin Loren Perryn Gold medal tuotteita.
Komee on Titanic. Olen pyöritellyt ajatusta Titanicin hylky-mallista. Puoliks vaan ja merenpohjaan makaamaan.
ti ta nic muovi kuori ;) . Tosi hieno ja huolella tehty
Aku Saari 9.12.2009 07:21 Vastaa lainauksella
on hieno! minullakin on titanic mut se on aika huono ku oon tehnyt sen joskus 7- vuotiaana ja en tajunnu oikeen mitään. Ajattelin tehdä siitä uponneen version ja siksi kysynkin että onko jollain ideoita siihen?
Rane 12.12.2009 12:05 Vastaa lainauksella
Aku S kirjoitti:
on hieno! minullakin on titanic mut se on aika huono ku oon tehnyt sen joskus 7- vuotiaana ja en tajunnu oikeen mitään. Ajattelin tehdä siitä uponneen version ja siksi kysynkin että onko jollain ideoita siihen?
No jaa… hieno ja hieno.
Uponnutta versiota varten mallia pitääkin alkaa tuhoamaan oikein kunnolla, sen verran pirstalena se siellä pohjassa on, runkokin kahtena kappaleena. Nyt kun sulla on jo Titanic joka tuntuu "huonolta" niin sehän olisi mitä mainiointa raaka-ainetta uponneeseen.

Netistä kyllä löytyy näitäkin malleja ja varmaan myös rakentelutekniikoista jotakin.

Lycka till!
Iiro 26.3.2012 17:50 Vastaa lainauksella
Ihan hieno.
Tämän kokoluokan mallissa (ja tässä nimenomaisessa laivassa) työtä aiheuttaa jo pelkästään osien ja detaljien runsaus, normaalin ison skaalan lisäksi. Ei voi kuin hiljaisena kumartaa syvään ja antaa muiden tehdä se minkä osaavat…

Tämä on mielestäni se mihin mallien teossa tulisi pyrkiä. En löydä virheitä oikeastaan edes hakemalla.
Tämä on tosi hieno. Erityisesti takilointi on hyvän näköistä. Miten vaikeaksi koit marconi aerialsin asentamisen ? Se on omassa laivassa vielä tekemättä..
Rane 8.7.2015 18:37 Vastaa lainauksella
Lennätinlangat oli selvästi takiloinnin hankalin osa. Ne myös veti etumaston hieman kaarelle taaksepäin. Masto olisikin pitänyt korvat muulla materiaalilla. Kannelta ylöspäin kohoavat langat ovat avopuoliskon hiuksia!!! Muuten kaikki takila on 0.1 mm siimaa.
Ai niin, sehän se suomenkielinen nimi olikin. Miellän itseni "titanic nörtiksi" ja tutkin paljon k.o laivan tekniikkaa, mutta asioin pelkästään ulkomaisilla sivustoilla niin unohdan suomenkieliset nimet laivan osille. Juu pelkään itsekin sitä lennätinlankojen asennusta ja saatan nekin korvata rautalangalla. Huomasin, että et ole tehnyt pelastusvene takilointia kokonaan. Oliko tämä tietoinen valinta ? Ei mitenkään kuitenkaan pilaa mallia, mutta ihan uteliaisuudesta kysyn.
Rane 9.7.2015 21:06 Vastaa lainauksella
Kysymys pelastusveneiden takiloinnista on hyvä. Jostakin ihmeen syystä väsyin vähälle ja taaveteista toiseen kulkevat "narut" puuttuvat edelleen. Silkkaa laiskuutta siis. Pieni juttuhan nuo olisi lisätä ja aina kun mallia katson niin asia pistää silmään.
Ymmärrän hyvin. Yleensäkin koko pelastusveneiden laitto tuntui melko puuduttavalta. Ehkä taavetista toiseen menevät langat on "liian helppo" laittaa nii siksi saattaa helposti jäädä laittamatta. Itsellä meinasi myös jäädä laittamatta, mutta otin itseä niskasta kiinni.
Tämä mallisi antoi innostuksen sittenkin laittaa nosturehin "vaijerit"
Rane 10.7.2015 19:52 Vastaa lainauksella
Tämän sivuston paras Titanic-malli on tässä:
www.pienoismallit.net/galleria/malli_11291/

Harmi, että mallista on vain kolme kuvaa.