Pienoismallit.net

57 Chevy

Kolmessa päivässä rakennettu pikaprojekti. Vaihdoin sarjaan matalammat renkaat ja 426 Max Wedgen amt:n 49 Mercuryn sarjasta, koska sarjan oma 283 pikkulohkosta olisi imusarjaa joutunut kaventamaan reilusti. Muutaman merkin poistin.

Kommentit

Tosi hieno mutta pakoputket hopeiksi ja pohja mustaksi.PS.Voitko lisätä kuvia?
Harkitsin pohjan maalamista mustaksikin, mutta maalasin sen korinvärillä. Putkia en ruvennut maalaamaan koska kyseessä oli pikainen projekti. Kuvia voin lisäillä jossain vaiheessa.
Sen kummemmin puuttumatta 3 päivän projektiin sanoisin jotain väreistä. Tämä mallihan ei kuvaa mitään tehtaan jäljiltä olevaa autoa joten pohjan värikin voi olla aivan mitä tahansa mitä kuvitteellinen rakentaja on väreiksi valinnut. -57 Chevyssä on erillinen runko. Tehtaalta tullessaan runko on ollut puolihimmeä musta, samoin kuin sisälokasuojat molemmin puolin. Kori, siis myös pohja, on maalattu erillään rungosta joten kori + pohja + tulipelti ovat samaa korin väriä. Konepelti korin värinen myös sisältä. Erilliset tukiraudat ja moottoritilan suojapellit puolihimmeä musta. Mutta tämä kaikki muuttuu taas jos yritetään mallintaa mahdollista ruostesuojausta. Joten musta pohja ei ole todellakaan minkäänlainen sääntö.
Onko kromiosat valmiina, vai maalasitko? Vähän tuosta ulkokuoresta kaipaisi kuvia.
mutta eikös tuon mallin pohja pidäkin maalata siniseksi? muistelisin niin, jos siis muistan oikein niin minkä takia arvostellaan erilaisesta pohjasta…
Mut sitä en ymmärrä että miksi pitää rakentaa noin nopeasti, koska ei tuossa ajassa kunnollista tulosta saa??? Edelleenkään ei ole nopeushomma!
No nyt tää sivusto herjaa kirjallista kommenttia… No sanotaan nyt vaikka, että ihan siisti malli, ja sanoisin, että pohjan musta väri on melkeimpä sääntö kuin poikkeus. Kyllähän tuolla on alustamassaa yleensä… Ja niinhän tuo konehuone on tässä, että tulipelti on korin värinen, mutta sisälokarit on puolikiiltävät mustat. Ja Mikko, kai näitä saa rakentaa vaikka tunnissa, jos haluaa…?;)
Timo: Kromiosat olivat valmiiksi kromatut, en tehnyt niille mitään. Mikko: Mallin nopea valmistumistahti johtui siitä että rakensin kaverin kanssa 57 Chevyt tuonne old timer runiin viikossa, minä aikana piti keretä tehdä muutakin. Niko: Nuo likasuojat ovat kiiltävät mustat, ja muistin ne vasta työpöydän ääressä enkä jaksanut lähteä maalaamaan enää niitä korin väriseksi.
no asian pointti mulla oli vaan siinä, että miksi pitää "mainostaa" että kattokaa nyt kaverit mä tein tämmösen 8,5 minuutissa ;)
Eli en itse vaan ymmärrä että miksi pitää tehdä nopeasti näitä hommia, kun tää pienoismallien tekeminen on vähän kun hyttysen p********, että ku millinkin menee vinoon ni osuu silmään :)
En tarkoita etteikö saa tehdä nopeasti, mutta toimpa oman mielipiteeni asiasta.
Halusin aiemmalla kommentillani selittää ettei ole ainoaa oikeaa väriä. Musta väri pohjassa voi hyvinkin olla sääntö eikä poikkeus pienoismalleissa muttei oikeassa elämässä. Täytyy ajatella millaista mallia tekee; tehtaan jäljiltä olevaa vaiko käytön patinoimaa, "näyttelyautoa" vai jotain muuta. Tässä mallissa on kromatut akselistot, jousitus, vetoakseli, voimme päätellä että kuvitteellisen esikuva-auton rakentaja on panostanut enemmän näyttävyyteen kuin käytännöllisyyteen. Voimme siis aiheelisesti olettaa että sama logiikka toimii myös pohjan suhteen eli ulkonäkö ennen käytännöllisyyttä. Voidaan myös käyttää ylimaalattavia alustamassoja jos halutaan sekä näyttävyyttä että kestävyyttä. Eli: maalaa mustaksi jos siltä tuntuu, se ei kuitenkaan ole sääntö.
paavo p. 8.7.2010 19:11 Vastaa lainauksella
Ihan siisti servoletti :-)