Pienoismallit.net

Last One Standing

Berliini 1948

Figuuri sijoittuu vuoden 1948 vaihtoehtohistorian Saksaan, jossa sota jatkui aina vuoden 1946 totaaliseen ydintuhoon asti. Tämän aiheuttaman valtaisan ydinlaskeuman jälkeen liittoutuneet eristivät koko Keski-Euroopan, jolloin alueelle jäi taistelemaan selviytymisestä pieniä sissiryhmiä "last man standing" asenteella. Tosin käytännön elämä muodostui alueella melko hankalaksi, sillä ulkona liikkumiseen tarvittiin paksua lyijyvuorausta ja hengityslaitteistoa.

Siinäpä hieman hätäisesti keksittyä tarinan poikasta :) Itse figuuri oli ilmeisesti Wulfin saksalainen resiinisotilas, jota on muokattu lopunajan meiningin mukaiseksi mm. omatekoisilla hengityslaitteistolla ja STG-44:n pimeänäkölaitteella ja äänenvaimentimella. Muut varusteet ovat pääosin Dragonin tuotantoa. Maalaus perinteisesti Vallejon väreillä. Mantteliin kokeilin maalailla monia kerroksia valo ja varjo kohtia välillä jopa rajoja häivyttäenkin, harmi vain, että ne eivät oikein hyvin näy kuvista, pitää siis jatkaa harjoittelua. Chippailuja, ruostetta ja kurausta tein oikein runsaammalla kädellä rähjääntyneen ulkoasun aikaansaamiseksi, onhan kyse kuitenkin monia vuosia taisteluita nähneestä kaverista.

Kommentit

Pa 29.6.2010 08:27 Vastaa lainauksella
Komea figuuri, happipullojen chippaukset on onnistuneet ihan hyvin ja tuo itse tekemäsi hengityslaite on onnistunut hyvin, STG näyttää että maali olisi peittänyt kaikki yksityiskohdat, mutta voi olla kuvien luomaa harhaakin. Hyvä figu ;)
Jani H 29.6.2010 09:56 Vastaa lainauksella
Loistavasti onnistunut figuuri! Tuli heti ensimmäisenä mieleen Falloutit ja Stalkerit. Ainoat asiat mitkä ehkä itseä jäi eniten häiritsemään on luultavastikin tuo StG:n valonvahvistimen johtohässäkkä, vaikuttaa jotenkin räikeän värisiltä verrattuna muuhun figuuriin. Lisäksi tuo kiväärin tukki olisi ehkä voinut olla enemmän puunvärinen, mutta kyllä tuokin on aika hyvä ottaen kuinka kärsineen näköinen tuo ase muutenkin on.
MRB 29.6.2010 12:39 Vastaa lainauksella
Tervehdys ja kiitokset hyvistä kommenteista. STG:n detaljit eivät olleet kovin hyviä aluneperin, joten yritin tehdä aseesta mahdollisimman kuluneen eli oikein kunnolla ruostuneen ja perästäkin rähjääntyneen näköisen. Tuo ase näyttää muuten jostain syystä luonnossa ihan eri näköiseltä eli paljon tummemalta ja realistisemmalta kuin mitä kuvissa, jännä juttu. Johdot ja nuo käsivarsinauhat jätin tahallaan räikeiksi antamaan hieman väriä ja piristystä muutoin kovin synkkään ulkoasuun. Mutta ehkäpä pienet litkuttelut olisvat ihan hyvä asia myös noille johdoille :)
MRB 29.6.2010 12:59 Vastaa lainauksella
Lisäsin yhden uuden kuvan, jonka otin eri valossa, tästä näkyy hieman paremmin tuon STG:n värisävyt :)
Ukkelihan on komia ko joulukuusi loppiaisena;) Hyvin onnistunut figu varusteet ja ase hienosti kulutettu/vanhennettu. Ittellä tullee mieleen castle folwesnsteinin vihulaiset. Happinaamari onnistunut hyvin, hienoa työtä jokapaikasta.
Hienosti onnistunut konffaus ja maalaus. Johdot tosiaan kaipaisi vähän tummaa litkua… Ruostetahrat ja vanhennus toimii kybällä.

Jalopuualusta olisi poikaa tuon pienen napin sijaan ja maasto saisi olla hiukan suurempi…

Figuurissa on todella hyvä tunnelma! Tykkään :-)
MRB 29.6.2010 22:51 Vastaa lainauksella
Kiitokset Jarno ja erityisesti Petri, mahtavaa saada figualan ehdottomalta gurulta kehuja ;)

Tuo alustan nappi on vain Warhammereiden mukana tullut pieni alusta, joita olen käyttänyt paremman puutteessa ja rehellisesti sanoen ne alkavat kyllä juuri pienen kokonsa takia kyllästyttämään melkoisesti. Olenkin jokaisen figuurin kohdalla mitä olen tehnyt pitkään haikaillut kunnon jalopuualustan perään, sillä ne tuovat mielestäni "sen jonkin" figuureihin ja muutenkin malleihin. Pitää siis ottaa itseään niskasta kiinni ja tilata kerralla oikein kunnon alustat tulevaa varten :)

Tätä ukkelia oli kyllä sen verta hauska tehdä, että taidan palata aihemaailmaan jatkossakin, sillä mahdollisuudethan ovat aivan rajattomat. Kenties jopa jonkinlainen isompi dioraama kokonaisuus E-sarjalaisen panssarivaunun kanssa voisi olla hupaisa viritelmä…
Tuli "kauhea" olo vähäksi aikaa. Siis figu täytti tehtävänsä. Aidonnäköinen what if-juttu!! Yksityiskohdissa voi olla huomautettavaa, mutta yleisilme ratkasoo minun antamani pisteet! No, aluata olisi voinut olla isompi ja niinkuin mainittiin, jalopuinen. Joka tapauksessa todella hieno.
Hieno figuuri! Säistys on onnistunut mahtavasti.
Aihe on todella mielenkiintoinen ja erikoinen. Tämän aihepiirin malleja pitä saada enemmän!
ei paha idea