Pienoismallit.net

P-51 D Mustang "Miss Ellen"

Ikuisuusprojekti 1. Vuosia sitten aloitettu musse on vihdoinkin valmiina, vaikka muutaman muuton aikana osa osista katosi maailman savuihin. Hasegawan mallia pönkitin Paragonin resiiniohjaamolla ja laskulaipoilla. Renkaat ovat True detailsilta. Siipien ja rungon muutama ojaa muistuttava upposauma täytyy kitata umpeen ja saumat kaivertaa uudelleen. Mustangin siivet ovat oikeasti erittäin sileät, joten niihin jätin vain kk-luukkujen saumat. Muodoiltaan vanha Hasegawan sarja on "sinnepäin". Kuitenkaan en verrannut mallia piirustuksiin ja korjaillut mitään mittoja. Onneksi nyt on saatavilla hieman parempia sarjoja aiheesta…toisaalta vanha Hase on rakentelusta ja lisäosilla virittelijästä varmaankin hyvä kohde upottaa aikas monta työtuntia.

Maalaus on Humbrolin hopeamaaleja. Nokan ruudutuksen piirsin erittäin ohuella tussilla ja täytyyn joka toisen ruudun mustalla. Edelleen tussilla värjäten. Nokan Miss Ellen onnistui maalaamalla teksti kirkkalle siirtokuvakalvolle Humbrolin mustalla. Varovasti käsitellen decali toimi moitteettomasti. Kuten huomaatte on teksti aivan liian iso esikuvaansa nähden, seikka jonka huomasin vasta myöhemmin mallin ollessa jo pitkällä. No ei malli muutenkaan ole kovin detaljitarkka, virheitä löytyy kosolti, mutta kyllä se Mustangilta näyttää.

Kommentit

"Pieni on kaunista" sanotaan,… Niin on isonkin mittakaavan kone, kun sen osaa tehdä! :) Erittäin hienosti onnistunut mustang, oikein oikein "miun maun mukkaan" :D
Mielestäni suorastaan loistavasti toteutettu Mussukka! Ensimmäiseksi kiinnitin huomion juuri tuohon nokkaan. Kaikkinensa todella huolellisesti tehdyt lapojan dekaalit ja ruudutus toimii. Eikä tuo "Ellen" haittaa mitään.Tästä on pakko antaa melkein täydet! Onnea ja menestystä H/H:lle!
Jopas on kaunotar ruudukkoineen; en kyllä tiedä noista detaljivirheistä mutta eipä niistä kannata aina stressata :) Työvaihekuvia olisi mielenkiintoista nähdä mikäli löytyy…
Työvaihekuvia ei valitettavasti ole, sillä projekti alkoi ehkä 5 vuotta sitten, eikä silloin ollut ajatusta ikinä julkaista materiaalia…
Hasegawassa on rungon muodossa häikkiä. Kuvissa ei ehkä näy että runko ei ole ylhäältä päin tarpeeksi kapea ja tasaleveä, ikäänkuin siiven kohdalta leveä, pullistunut. Nokkakin on hieman alikokoinen… Paljon pieniä yksityiskohtia voi sarjaan lisätä, ja ainakin upposaumoittaa koko höskän. Kadonneet kannuspyörän aukon luukut tein muovilevystä, ja selän antenni on hammastikusta vuoltu. Laskeutumisvalo pyöräkuilusta on myös hukkunut. lapojen akselit ovat hyvin ohuet, mutta sitä ei onneksi juuri huomaa. Paragonin ohjaamo on sikahyvä, mutta laskulaipat ovat noin 4mm liian lyhyet tyvestään. Masterin tekijä ilmeisesti mitannut laipat siiven tyven muotopellin reunaan, mutta laippa meneekin pidemmälle muotopellin alle. Lisäsin puuttuvan osuuden muovilevystä.

Pahoittelen kuvien sinisyyttä, sillä kuvasin illan jo hämärtyessä.
Erittäin hieno Mustang.Varsinkin hopeaväri on todella hienosti maalattu ja näyttää luonnolliselta.Ilmanotto aukon detaljit ovat hienot myös jne.Ainoa mikä pistää silmään ovat ylikorostuneet paneelirajat.Katselin kymmeniä Mustangeja hopeavärillä alan julkaisusta ja paneelirajat eivät erotu näin voimakkaasti.Silti tämä malli on mielestäni viikon malli ainesta. 4,5 staraa itse antaisin tälle.
T.L. 23.6.2010 19:42 Vastaa lainauksella
Upea en huomautettavaa löydä.
Sanat eivät riitä kertomaan - FIVE POINTS!

Erittäin kaunista katseltavaa.
Näin se pitää lentokone rakentaa. Sopivasti säistetty ja True Detailsin renkaitten "lintta" on viimeinen niitti.
Komppaan yllä olevia herroja, mukava tuo viimeinenkin foto, omaa työpistettäni en vielä kehtaa esitellä,mutta kun muutkin näköjään uskaltavat,jonain päivänä siitäkin voisi fotoa pistää.Oma Lady Ellen III ei mallinnuksessakaan pärjää tälle Jenkille,pysyn silti 1:48 malleissa.On tämä Mustang kyllä hieno malli.
Mustangi on hieno kone ja malli vielä hienompi.Kehua kai voisi vielä lisääkin.Jospa itse saisi joskus jotain tällaista aikaan.Kai meitä keskiverto mallareitakin pitää olla jotta jyvät erottuvat akanoista.Täydet pisteet.
Loistavan tasapainoinen ja kauniisti rakennettu mustang. Nokan ruutukuvio ja teksti tuovat mieleen hot rodit ja antavat mallille mukavan teknisromanttisen ilmeen:) Todella näyttävä kaikin puolin, five points,,
Lyydia 24.6.2010 20:21 Vastaa lainauksella
kaunis neiti ;)