Pienoismallit.net

Ystävä hädässä

Neuvostojoukkojen asemat on saatu vallattua, mutta hyökkäyksen tiimellyksessä kaveri on loukkaantunut kranaatin räjähdyksessä. Hengissä on, mutta mies on kovin pamahtaneen näköinen. Taistelun jo rauhoittuessa Untersturmführer viittoo tietä omien luokse, jossa mies saadaan hoitoon.

Vinjetti itsessään on useampi vuosi sitten aloitettu koemalli, johon alkuperäisenä tarkoituksena oli toimia alustana Static Grass kokeilulle. Olin rakentanut omatekoisen "sihdin" jolla staattisella sähköllä saisi ruohon nousemaan realistisesti pystyyn. Vastaavaa tuotetta saa mm. Nochilta Static Grass Applicatorin nimellä, mutta hinnat huitelevat yli 100$ paikkeilla.

Lopulta testimaaston palasta kehkeytyi ihan vinjettikin, jolla on jonkinlainen idea. Saksalaiset figuurit ovat Tristarin valmistetta ja varsin hyviä sellaisia. Kuollut neuvostosotilas on Legendsin ja konekivääri Plusmodelsilta. Laatikot MIG:ltä ja maassa lojuvat kranaatit, ammuskammat ja lipas Dragonin ylimääräisiä hiluja.

Suurimpana haasteena olivat mielestäni saksalaisten maastopuvut, joiden kuvio vaatii lähes hermojaraastavaa tarkkuutta ja hienorakenteisuutta, että se olisi näin pienessä mittakaavassa uskottavaa. Noh, kai ne jotenkin onnistuivat.

Kommentit

Ville J 21.6.2010 23:38 Vastaa lainauksella
Upean vinjentin olet tehnyt ja hyvästä ideasta vielä plussaa. Erityisesti pidän realistisen näköisestä maastosta, mutta se kaipaa ehkä hiukan värjostuksia jyrkkiin seinämiin. Saksalaisten asetakit vaativat ehkä vähän parannusta.
Upea maasto. Figuurien asennot myös hienon luontevat. Komea työ, that´s it. :)
Komeaa jälkeä! Sekä maasto, että figuurit ovat hienosti toteutettuja, ja ennenkaikkea tasoltaan yhtä laadukkaita. Myös asetelma toimii hyvin.

Kertoisitko lisää tuosta tekemästäsi sihdistä? Itseäkin kiinnostaisi moisen värkkääminen.
Vainajan housujen "yliampuvat" ja liian täsmälliset "varjostukset" saavat figuurin näyttämään nukelta.

Muuten upea satsi ja tunnelma.
Hyvä tunnelma ja maasto minusta toteutettu hyvin eteenkin kun ajattelee että tuo kk pesäke kaivettu tuohon multaan. Yksi seikka tosin jotenkin pistää omaan silmään jos venäläisten asemat on vallattu niin nopea ja täsmällinen ylläkkö ollut kun kk ei paljon ole ehtinyt ampua kun kanisteri täynnä mattoa.
Aidon näköinen dio. Noi figujen vaatteiden kiilto voi korostua kuvatessa, mutta silmääni hivelee esim. juurakot poteron seinissä ja figut on todella hienot. Figuurien pöly/kura on onnistunut upeasti. Mielestäni yksi parhaista dioraamoista näillä sivuilla, ellei paras. Muistuu mieleeni panssarin torjunta tykki suomalaisten figujen kanssa. Tämä yltää samaan kastiin. Hienoa!! Vähä on paljon, niinkuin roots-musassa neuvotaan! Very nise, niinkuin ranskalainen sanoo!!!
Kiitoksia kommenteista. Täällä on hyvä rakennusohje kuvien kera tuollaisen sirottimen tekoon itse. Oioin ohjeissa hieman, enkä orjallisesti noudattanut niitä, mutta kyllä tämä toimii.

Tein vinjettiä hieman "Rangaistuspataljoona" mielessä kun kyseinen tv-sarja tuli muutama vuosi sitten ensimmäistä kertaa. Ehkäpä neuvostojoukoille tuli tarve vetäytyä "organisoidusti" taaemmille puolustusasemille. Taitaa vain olla politrukki vastassa.
Sam Susi 22.6.2010 10:14 Vastaa lainauksella
Youtubesta löytyy myös kolmiosainen opetuspätkä kys. sirottimen tekoon. Periaatteessa ruohon nostamiseen riittää myös pelkkä ilmapallo, jota on hangannt hiuksiansa vasten.

Komppaan muita - vinjetti on erittäin onnistunut.
Loistava, ei voi muuta sanoa. Erittäin onnistunut kokonaisuus! Ainoana tuo toisiksiviimeinen kuva, jossa figut tykkää vähän kiiltää, ei muuta.
Jonne 22.6.2010 19:21 Vastaa lainauksella
Erittäin hieno!
Olisin antanut täydet pojot, mutta pudotin puolikkaan asepukujen liiallisesta kiillosta. Mutta muuten loistava dio. Hyvin realistisen näköinen tilanne.
On se hieno! Tuli tossa mieleen onko sulla vielä ylimääräisiä kranaatteja vai oletko käyttänyt/tarvitsetko johonkin itse?
The Jone 23.4.2012 11:33 Vastaa lainauksella
Aivan loistava!
on hieno en ole vielä omia kuvia tänne laittanut ja en oikei osaa arvioida mutta on kyllä hieno