Pienoismallit.net

Finnair MD-82

OH-LMY

Minicraftin MD-80 sarja höystettynä DrawDecalin Finnairin uudenliveryn siirtokuvilla.

Totta ihmiset puhuivat, kun kirosin kaikki Minicraftin sarjat syvimpään helv… B757 sarjan perusteella. Tämä MD-80 sarja oli todella laadukas ja mitään isompia ongelmia ei syntynyt vaan malli meni helposti kasaan ja kittaukset olivat minimaalisia.

DrawDecalin siirtokuvat eivät mielestäni olleet kovinkaan kummoiset: jälki raidallista ja kuvat todella paksut maalin kohdalta. Itse kalvo pohjalla oli taas hyvinkin ohutta…

Malli sudittu kokonaan pensselillä ja Revellin väreillä.

Kommentit

Taas oikein nätti kone,ei moitittavaa.Tällaisen kyydis oon muutaman kerran poistunu aika rivakastikin taivaan korkeuksiin,vai olisko ollu 83;nen,mut aika samanlainen putkilo,rekkareita en enää muista.Yksi oli Turkkilaisten 83,pysyi hyvin ilmassakin ja henkilökunta oli kuvankaunista.
wade 23.6.2010 11:20 Vastaa lainauksella
Olen Tepon kanssa samaa mieltä, työn jälkeä ei voi kuin kehua jälleen kerran. Siirtokuvat näyttää ihan hyvältä tältä etäisyydeltä, ehkä tuo raidallisuus erottuu paremmin arkilta tai lähempää katsottuna.

Itselläni oli tilauksessa nämä samat siirtokuvat mutta hermo petti odottelussa ja hommasin TwoSixin Alitaliat tilalle kun ei alkanut kuulua. Nyt ei enää harmita niin paljon että DrawDecalit jäivät tulematta, jos laatu on sellaista kuten kuvailit.

Tarkoitatko muuten mustaraidallisilla siirtokuvilla siiven jäätymisen ilmaisevaa kolmiota? Mulla on sellainen käsitys että Finnairin MD-koneissa niitä ei ollut, mutta täysin varma en asiasta ole.
Juha K 23.6.2010 14:45 Vastaa lainauksella
wade kirjoitti:
Tarkoitatko muuten mustaraidallisilla siirtokuvilla siiven jäätymisen ilmaisevaa kolmiota? Mulla on sellainen käsitys että Finnairin MD-koneissa niitä ei ollut, mutta täysin varma en asiasta ole.
Käsittääkseni noita musraraidallisia maalauksia ei ole Finnairin koneissa koskaan ollut. Ei ole ollut ainakaan 1990-luvun alun jälkeen, kun itse olen ensimmäistä kertaa koneiden kanssa ollut tekemisissä. Finnairin koneissa oli käytössä (Finniarin oma patentti?) siiven tyveen maalatut keltaiset kolmiot mustilla reunoilla. Kolmioiden lukumäärä en tähän hätään muista, kaksi tai kolme. Kolmion keskelle oli liimattu lenkki punaista narua (joka siis jäätyi siiven pintaan kiinni, jos siivessä oli jäätä. Helppo havannoida visuaalisesti).
Juha K kirjoitti:
wade kirjoitti:
Kolmion keskelle oli liimattu lenkki punaista narua (joka siis jäätyi siiven pintaan kiinni, jos siivessä oli jäätä. Helppo havannoida visuaalisesti).
Aika hieno tapa havainnollistaa jäätyminen,entäpä alijäähtynyt vesi pitot putkessa ,joka kai harvinainen tilanne ? Voiko putken keskelle asentaa ohuemman putken ,joka hehkuu lämpimänä,jolloin putki ei jäädy niin helposti ja aiheuta nopeuden laskua ja sakkausvaaraa korkealla.Tuli mieleen noista jäätymisongelmista.Kuulemma viime aikoina useita pitot putken jää ongelmia on ilmaantunut.
Juha K 23.6.2010 19:23 Vastaa lainauksella
Pitot-putken lämmitys on vakiovaruste jokaisessa lentokoneessa. Yleensä lammitys hoidetaan sähkövastuksella, joka on integroitu putken rakenteeseen.
Nätti on tämäkin teoksesi. Näitten DC-9 -johdannaisten ulkonäössä on jotain minun silmääni miellyttävää. Samaten kun niistä rakennetuissa näin hyvissä malleissa.
Juha K kirjoitti:
Pitot-putken lämmitys on vakiovaruste jokaisessa lentokoneessa. Yleensä lammitys hoidetaan sähkövastuksella, joka on integroitu putken rakenteeseen.
Vakiovaruste, joka ei ole toiminut monissa tapauksissa ja aiheuttanut jopa suuronnettomuuksia ihmishenkien menetyksineen.
wade 24.6.2010 13:12 Vastaa lainauksella
Juha K kirjoitti:
-- Kolmion keskelle oli liimattu lenkki punaista narua (joka siis jäätyi siiven pintaan kiinni, jos siivessä oli jäätä. Helppo havannoida visuaalisesti).
Olikos se vielä niin että juuri tuossa kohdassa oli joku polttoainetankin kulma jonka takia siipi jäätyi erityisen herkästi? Joka tapauksessa SAS:n MD-81 Dana Vikingille tuli pakkolasku lentoonlähdössä vuonna 1991 kun siiven tyvestä irronnut jää rikkoi molemmat moottorit, eli sen takia tuo on se kriittinen alue jäänpoiston kanssa.