Pienoismallit.net

Fiat G.55

Italian ilmavoimien hävittäjä toisessa maailmansodassa.

Jos luulitte Airfixin tuottavan kasausongelmia,kokeilkaapa tätä sarjaa.Päätin,että jokainen ostamani pienoismalli myös rakennetaan valmiiksi.Malli meinasi useaan otteeseen lentää roskakoriin jo pelkän epätarkan mallinnuksen vuoksi,joten tätä en laita pisteytettäväksikään.Pitäisi olla taikuri,saadakseen tästä esikuvansa näköinen.Vertasin sarjaa vastaavaan Special Hobbyn sarjaan ja laatuero kuin toiselta planeetalta.No,eipä reilun 6 euron hintaiselta mallilta voi niin paljon vaatiakkaan.

Kommentit

sama malli takummaisena rivissä, ja ot onnistunu yhtä hyvin olosuhteisiin nähen, sinnikkäästi vedin loppuun minäkin…onnittelut siitä!
Janne Lahtinen kirjoitti:
sama malli takummaisena rivissä, ja ot onnistunu yhtä hyvin olosuhteisiin nähen
Kiitos kannustuksesta. Rakensin aikaisemmin toisenkin Smerin koneen ja näissä on oma jännityksensä, "ollakko vai eikö olla", tai "valmistua vai eikö valmistua". Rakennetaan vaikka läpi harmaan Smerin valmiiksi asti aina.
Rakennus jälkeen en ota kantaa. Sen sijaan katselin maalausjälkeäsi satunnaisesti malleistasi.

Näyttäisi kautta linjan olevan parantamisen varaa erityisesti maalauksessa. Likimain kaikissa malleissasi vaaleamuovi paistaa läpi. Ilmeisesti et "harrasta" pohjamaalausta. Etenkin vaaleiden sävyjen kohdalla on erityisesti parantamisen varaa.

Malleja kyllä rakennat mukavalla tahdilla, mutta jos vaikka seuraavan mallin kohdalla käytät hivenen lisää aikaa maalaukseen on tulos paljon vakuuttavampi.
Nätistihän se fiude on nippuun mennyt. Maalaus on vähän niin ja näin muttta ei katastrofi:) Yritin itte rakentaa revellin mig 3 ja se jäi kesken kun runko kiero ja osat ei oikein tahtonut sopia, joten hieno suoritus. Kaunislinjainen kone,
Jaakko Pihlaja kirjoitti:
Rakennus jälkeen en ota kantaa. Sen sijaan katselin maalausjälkeäsi satunnaisesti malleistasi.

Näyttäisi kautta linjan olevan parantamisen varaa erityisesti maalauksessa. Likimain kaikissa malleissasi vaaleamuovi paistaa läpi.
Totta,pyritään parantamaan kaikilla osa alueilla tuleviin malleihin.Maalaus on kenties mallin tärkein ominaisuus.Tässä mallissa ei varmasti "paista" mikään muovi läpi. Malli on maalattu ensin harmaalla spraylla,runko ihan kokonaan,(MotipColorsin Silver Gray).Tosin se jättää kiiltävän harmaata pintaa,joka ei aina paras mahdollinen.Useimmissa malleissani ei tosiaan ole pohjamaalia laitettu,pyritään olemaan tarkka,jotta "paistamista" ei olisi havaittavissa.Siellä missä on vähemmän maalia,pohjan muovilla on vaalentava osuus,sensijaan varsinaisia "reikiä" ei maalauksissa juurikaan esiinny.Hyvä huomio ja kiitos palautteestasi Jaakko.
jarno törmänen kirjoitti:
Nätistihän se fiude on nippuun mennyt. Maalaus on vähän niin ja näin muttta ei katastrofi:) Yritin itte rakentaa revellin mig 3 ja se jäi kesken kun runko kiero ja osat ei oikein tahtonut sopia, joten hieno suoritus. Kaunislinjainen kone,
Joo,samantapaisen maalauksen toteutin pienempään mittakaavaan ja se toimi paremmin.Tätä pitää vaan harjoitella lisää,sillä varsinkin rungon kuviorajat ovat turhankin voimakkaita.Totta,kiero runko on aika vaikeaa niputtaa siistiksi koneeksi, parin kolmen kans oon itse tapellut,mut yleensä aina jonkinlainen kone on syntynyt.Kiitos palautteesta.Special Hobbyn Fiiussa on huomattavan parempi mallinnus ja uskoisin siitä saatavan paljon paremman näköinen kone.