Pienoismallit.net

junkers Ju 52 m3

Immola kesäkuu 1944

Sarjassa Osasto Kuhlmeyn koneita on vuorossa Junkers Ju 52 m3/military-versio. Malli meni kasaan ilman suurempia ongelmia paitsi moottorit teettivät enemmin työtä. Sarjan detaljit suorastaan häikäisivät. Lisäksi dioon tuli Super Modellin mersu 3T kuormuri, joita suomalaisilla oli myös. Oli tarkoitus laittaa Opel Bliz, mutta en löytänyt jostain syystä mistään. Oheinen kuormuri löytyi setistä, jossa oli myös Henschel 129 maataistelukone. Jos joku jaksaa lukea tämän tekstin ja on kiinnostunut tästä lentokoneesta(siis henschel 129), laittakoon YV:tä minulle, niin saa sen omakseen postimaksulla. Koneen osat ja ohje omassa laatikossa, mutta dekaalit puuttuvat. Hahmot ovat Dragon, ICM, Eduard, Tamiya sekä Verlindenin. Dragonin olivat parhaimpia. Muu sälä on Verlindenin, Tamiyan ja ICM:n.
Aaltopeltipinta itse koneessa asetti kovasti haastetta dekaaleille ja Revellin omat olivatkin heikkotasoisia joten käytin Techmodsin arkkia osittain. Micro settiä ja sollia meni runsaasti. Lopputulokseen dekaalien osalta en voi olla täysin tyytyväinen, mutta dio kokonaisuutena kelpaa kuitenkin vaatimattomaan pikku museoomme.
Alusta on n.16mm koivuvaneria. Sivelin pintaan Helon mattalakka ja sirottelin hiekaksi ruokasoodaa. Maalasin sitten Tamiyan Buff-sävyllä, yksitoimisella Badgerilla "hiekkapinnan". Kun tämä oli kuivunut(kaksi vuorokautta) sivelin taas samaa mattalakkaa pinnalle ja sirottelin Fallerin meadow-green sirotetta(171643) ja puhasin paineilmalla varovasti suoraan ylhäältä päin, siten, että sirote painui kiinteästi lakkaan kiinni. Kun tämä oli kuivunut kaksi vuorokautta, vedin karkealla santapaperilla kulumia sirotteen pintaan, jolloin alta paljastui osittain myös "hiekka". Tähän vaiheeseen olen itse tyytyväinen.
Maaleina käytin:
Akryylit: Tamiya, Lifecolor, Vallejo
Emaalit: Xtracolor, Humbrol, Revell
Kitit: Magic Sculpt, Revell
Liimat: Zap a cap pikaliimat, Revell Contacta, Tamiya oikein ohut muoviliima.
Suuret pinnat maalasin ruiskua käyttäen, mutta pien osat enimmäkseen pensselipelillä.
Loppupäätelmä:
Kovin hitaasti tuntuu nämä diot valmistuvan, vaikka aikaa niihin tulee käytettyä ihan kohtuullisesti. Se on se ikä kait, kun asettaa nuita hidasteita. Kuitenkin totean, jotta hauskaa oli suurimman osaa aikaa. Projektissa kului muiden litkujen lisäksi myös jonkin verran virvokkeita, mutta ei tietysti rakentelun kanssa samaan aikaan!
Jos jollekulle jäi jotain ikäänkuin kysyttävää, vastaan mieluusti kysymyksiin. Toivon, en niinkään pisteitä, vaan kommentteja!! Sana on vapaa!

Kommentit

T.L. 5.6.2010 10:40 Vastaa lainauksella
Kokonaisuus on miellyttävä. Keltaisen maalin raja on vähän juosten poistettua virvoketta. ;)
Tykkään näkemästäni.
Todella loistokas dio. Kone näyttää ympäristöineen aidolta, leko on mennyt nippuun hienosti ja maalipinta on tosi hieno patinoineen. Kuormuri ja figut ovat myös nätisti rakentuneet. Kuvat ovat hyvät ja dion tunnelma henkii mukavasti mennyttä aikaa pienoiskoossa:)
Oikein mainio. Siirtokuvat eivät ole oikein istuneet aaltopeltipintaan, yksi vaihtoehto olisi maalata ainakin nuo isommat merkit. Maastoalusta on myös hyvin onnistunut.
Mukava kesä fiilis välittyy tästä, huomattavasti parempi fiilis kuin omasta ikkunasta.
Kosander 5.6.2010 14:06 Vastaa lainauksella
Erittäin onnistunut kokonaisuus. Kun oletuskuvasta peittää takana näkyvän nurmen (ja Sierran) niin voisi melkein kuvitella katsovansa vanhaa värivalokuvaa iltapäivän pitkine varjoineen.
Vot. Ompa ollut työnsarkaa. Jälki on kiehtovaa ja aidon näköistä. Lähes tässä kuolaan, kun kattelen tätä. Jännä, että Micro Sol ei ihan ole painanut tuota
vasemmanpuoleista rungon tunnusta kiinni aaltopeltiin ja siirtiksen sauma vähän näkyy. Se ei kyllä haittaa kokonaisuutta. Pieniä yksityiskohtia myöten tämä hätkähdyttää. Tuulilasin liat…figuurien ilmeikkyys…sanomalehti…
Mikä museo se teillä oikein on, johon nämä sinun taideteokset menee? Olet tehnyt aina kiitettävää työtä ja ihailen näitä saavutuksiasi.Olisi kiva nähdä livenä.
Kuvat on myös huolella otettuja. Varjot ja valo luo aidon näköisen tunnelman.
Laitan muuten tästä linkin yhdelle tuntemallesi kitaristille tuonne Savon ylämaille. Tietänet kelle…
Erittäin toimiva kokonaisuus. Miinusta tulee siirtokuvista, joiden tausta näkyy kiusallisesti. Muuten ei voi, kun kehua.
Nätti kun sika pienenä. Alusta onnistunut varsin mallikkaasti ja antennilanka on just niinkun pitääkin, huomaamaton mutta kuitenkin olemassa.
elmo.v 5.6.2010 18:32 Vastaa lainauksella
On kyllä komia kokonaisuus, itsekin olen juuri tuosta mallista kiinnostunut ja olisi itsekin hauska kokeilla rakentaa vastaava.
Kiitos tähänastisista kommenteista. Noi siirtokuvasössiminen johtuu muistaakseni siitä, että laitoin sitä Johnssonia liian aikasin dekaalien päälle. Tämä taas johtui siitä, että muutamat dekaalit hajosivat käsiin. Seli..seli.. Pelkkää huolimattomuutta. Jos se vielä siitä…
loppuarvosana voisi olla: " ei kestä macrotarkastelua" ehe…ehe…

Harmaaparta
Late 6.6.2010 09:59 Vastaa lainauksella
Kerro nyt jo se museo. Minkä niminen ja missä?
Jep! Etelä-Karjalan Ilmailumuseo Lappeenrannassa lentokentän laidalla. Auki kesäkuun alusta elokuun loppuun. 1:1 löytyy Mig 21 bis, Draken, Saab Safir sekä erilaista maasta kaivettua sodan aikaista lentokoneromua. Lentokonemoottoreita yms..yms..
Loistava suoritus :) Pientä vikinää tuosta mainitsemasta siirtokuvastasi, sekä (ilmeisesti valaistuksesta johtuvasta) vaatteiden kiiltämisestä. Mutta kuten sanottu, niin valokuva valehtelee enemmän kuin tuhat mallaria.
Tapio Huhtelin kirjoitti:
Loistava suoritus :) Pientä vikinää tuosta mainitsemasta siirtokuvastasi, sekä (ilmeisesti valaistuksesta johtuvasta) vaatteiden kiiltämisestä. Mutta kuten sanottu, niin valokuva valehtelee enemmän kuin tuhat mallaria.
Jep, en yrittänytkään, ainakaan tahallisesti, peitellä virheitä. Jyrkkä aamun valo(mielestäni paras valo luonnossa vuorokaudessa) suorastaan korostaa mokia, mutta rehellisyys maan perii(vaan ei rehelliset) ehe…ehe…