Pienoismallit.net

Lockheed F-104B

Silah al-Jaw Almalaki al-Urduni

Revellin pikkumittakaavan Starfighter on kai tuttu monellekin sivuston mallarille. Tässä on olisi kuitenkin hieman erilainen tulkinta kyseisestä mallista. Jordanian ilmavoimien kaksipaikkainen koulutuskone. Jordanialla oli käytössä neljä kappaletta F-104B versiota ja 22 F-104A hävittäjäversiota. (koneita oli ilmeisesti tarkoitus toimittaa enemmän.) Poistuttuaan Jordanien aktiivipalveluksesta 1977, koneita pääsääntöisesti käytettiin harhautusmaalitauluina tai luovutettiin Pakistanin ilmavoimille, jolla oli käytössä samantyyppisiä koneita.

B-versio eroaa jonkin verran Revellin TF-104G:stä, mutta mittakaavassa 1/144 nämä eivät ole huomattavat. Pääsääntöisesti kuomu ja moottori olivat eri tyyppiä. Jordanian käyttämissä koneissa oli kuitenkin valokuvien mukaan myöhempi, vahvistettu ohjaamakuomu, joka oli saman tyyppinen kuin TF-104G:ssä.

Taas kerran kuvat armotta paljastavat mallin virheet, jotka eivät näy suoraa paljaalla silmällä katsottaessa. Maalaus on harmittavat paksua, joskin ei huomattavissa normaalilta katseluetäisyydeltä. Kuomua maalatessa tuli tehtyä kämmi. Malli oli ollut kesken niin kauan, että unohdin mitä maalia olinkaan käyttänyt ja menin maalaamaan kuomun raamit Humbrolin hopeavärillä vaikka olin maalannut muun koneen Tamiyan hopealla. Malli on litkutettu tummanharmaalla öljyvärillä. Paikoin jopa onnistuneesti ja rikkoo yksivärisen pinnan monotonian.

Siirtokuvat ovat sieltä sun täältä, Jordanian ilmavoimien tunnukset napattu Xtradecalsin Hunter arkilta. Tunnukset ovat hieman liian isoja Starfighterille, mutta kun ei muitakaan ole saatavilla. Tässä asussa kone kiiltelee aika paljon ja tarkoituksenani on vielä maalata kone puolikiiltävällä lakalla. Tarkoituksena on esittää koneyksilöä uransa loppupuolelta ja valokuvien perusteella nämä olivatkin aika kulahtaneen näköisiä.

Kommentit

Todella on pieni mallina. Koneenahan tämä on aika kookas. Ihan näyttävä tuohon mittaan. Itse jo kerroitkin ne parannettavat asiat. Siirtokuvat jotenkin iskee silmiin? Onko ne oikean kokoiset, en tiedä? Kuomun maalauksesta, paneeliurien näkymisestä ja liimailusta plussaa.
Jos tällaisen veisi johonkin yleisötapahtumaan näytteille, niin valitettavasti kukaan ei sitä katsoisi. Syystä että se on liian pieni. Hienoa, että olet viitsinyt huolella tehdä moisen "pikkujättiläisen".
Huolella tehty pieni Starfighter. Maali tahtoo aina näissä näyttää paksulta, mutta niinpä on detaljitkin paljon pienempiä, eli ne saa helpommin tukkoon. Metallipintaan on saatu monotonisuutta rikkovia sävyeroja. Tämä kone ei siipipinta-alalla juhli.:)
Yhden tämänkokoisen Starfighterin koonneena tiedän,että on aika vaikeaa saada virheetöntä konetta tällaisesta.Ihan mainiosti rakennettu ja mielenkiintoinen aihekin.