Pienoismallit.net

Pelimannit

Kv-1 vaunu miehistöineen

Aikaisin keväällä -42 Luutnantti Igor Zermolov sai komennon lähteä, uudehkolla Kv-1:llän, puolustamaan Leningradin lähettyvillä olevaa syrjäisen tien siltaa. Tiedustelioiden mukaa Saksalaisia ei olisi odotettavissa ennen seuraavaa iltapäivää joten kovana musikkimiehenä Igor päätti ilahduttaa miehistöä haitari musiikilla. Siitä innostuneena vaunun ampuja Juri Gagga kaivoi itsetehdyn banjonsa ja yhtyi musisointiin.

Siinä hieman tarinaa.. mutta itse dioraamaan. Pohja on tehty finfoam levystä johon leikkasin sopivaa muotoa. Foamin päälystin pakkelilla. Tämän jälkeen levitin koko alustalle erikeeper hiekkaseoksen joka sai monenmoista väri pintaansa. Kasvillisuuteen käytin sammalta ja erinlaisia kuivattuja oksia sekä mausteita. Puut ovat pensaiden oksia. Puro on tehty maalaamalla hieman valkoista pohjalle ja valuttamalla päälle Johnsonin Muovi kirkas vahaa.

Vaunu on kasattu suoraan lootasta ilman mitään lisä virityksiä. Hyvin meni mielestäni vaunu kasaan ilman sen suurempia ongelmia.
Miehistö on 4kpl trumpan soviet red army at rest paketista ja yksi dragonin saksalainen vaunumies. Melkoiset kokoerot figuille valmistajilla. Pitkään pähkäilin miehitön asusteiden väriä. Ohjeiden mukaan pukujen pitäsi olla mustat, päädyin kumminkin tähän sinertävään asusteeseen koska istui jotenkin silmään paremmin. Käsittääkseni velivenäläisillä oli jos minkälaista variaatiota puvuista.

Maalaukset tehty siveltimellä ja Model Colorin maaleilla.

Kommentit

hyvältä näyttää. Onks muuten tuo siirtokuva yhtenäinen vai 2 erillistä?
Mieleni tekisi sanoa, mutta kun en ole varma niin mutisen vain omiani… Mutta tuo "valonheitin", eikö varsin monissa kuvissa ko osassa tunnu olevan maalaus, tai maski päällä joka rajoittaa tuon valon kapeaksi viiruksi… En siis tiedä, tuli vain mieleen kun se niin selkeästi paistaa esiin tuolta…

Muuten mukavan oloinen ja muutenkin fiksun oloisesti tehty. Kelpaisi omaan hyllyyn kyllä.
Mielestäni tähän olet saanut tunnelmaa mukaan. Puro on kivan näköinen.
Asiallisen näköinen Klimi/porukka. Tuo iskulause on jäänyt jostain syystä vajaaksi. Siitä puuttuu "meidän"(nami)
Siis suomeksi kuuluu olla "voitto on meidän"/tulemme voittamaan" "Bobeda budjet sa nami". Jos toi teksti on joltain valmistajalta, on se valmistajan virhe. No, ei se kuitenkaan maata kaada ja malli on hieno, joskin saisi olla minun makuuni enämpi säistetty.
Pertsaaaa 27.5.2010 20:40 Vastaa lainauksella
Hieno dio kyllä on. Hyvin toteutettu "hetken tauko" tunnelma. Ei tekstin vajavuus minua haittaa. Kun kielitaidon perusteella siinä näyttää lukevan vain, 3A nopea zydem :D .
Minä pidän tästä. Malleista ensimäisellä kurkkaisulla mitään sanomatta, on todettava että aihe on kerta kaikkiaan hieno. Jotain sellaista jonka voi hyvin kuvitella todeksi. Jotain mikä tuo teräshirviöiden miehistön inhimillisyyden esiin. Pahoittelen etten ainakaan tähän hätään osaa sanoa malleista mitään, mutta tunnelma on hyvä.
Ihan loistavan hieno, todella luonnollisen oloinen. Mistä tuon tulen tuohon nuotioon teit?
Jani V 27.5.2010 21:34 Vastaa lainauksella
Kiitoksia kommenteista.

Niko- 3A on oma ja nuo teksti omia

Toni- En osaa sanoa "pitäisikö" suoja olla mutta ainakaan pakkauksessa ei tullut mukana suojaa.

Mikael- Liekit maalasin. Nuotio oli ukkopaketin matkassa. Aika montaa väriä piti käyttää.
T.L. 27.5.2010 21:53 Vastaa lainauksella
Jani Väärälä kirjoitti:
Kiitoksia kommenteista.

Toni- En osaa sanoa "pitäisikö" suoja olla mutta ainakaan pakkauksessa ei tullut mukana suojaa.
Ei pidä. Veli Venäläisellä oli niin paljon kalustoa, ettei niitä tarvinnut "piilottaa"

Samanlaiset dekaalit minun Klimissänikin on
Loistava tunnelma välittyy diosta (En puhu Ronnie Jamesista…)
Huono huumori sikseen.
Kaikilla toisen Woimainkoitoksen sotilailla oli inhimillisyys, kuten myös näillä balalaikkaa soittavilla kännikaloilla… ;)
Ompa tosi hieno teos. Banjon soittajan ilme…vot. Kaikki on kohallaan.
JJ Hilska 30.5.2010 22:33 Vastaa lainauksella
Pekko Räsänen kirjoitti:
Ei tekstin vajavuus minua haittaa. Kun kielitaidon perusteella siinä näyttää lukevan vain, 3A nopea zydem :D .
Hienoa että löytyy kielitaitoisia. Minä kun luulin että se "Nopea" olisi ollut joku venäläinen automerkki. Eli siis autotehtaan sponsoroima tankki;D :) Myös esim. kolhoosithan lahjoittivat lentokoneita yms. eri taisteluosastoille.

Kokonaisuutena todella huomiotaherättävän näyttävä dioraama. Tekijällä on taidon lisäksi myös silmää ja "tilannetajua" rakentamiselle.
taitanee tuo banjo olla kuitenkin viulu…