Pienoismallit.net

VL Myrsky II

MY-22

Pitkästä aikaan sain laitettua tänne jotain, kun oli alkuvuodesta n. 3kk:n rakentelupaussi.

Tällainen VL Myrsky tuli kasattua, joka esittää konetta heti jatkosodan päättymisen jälkeen.
Keltaiset omakonetunnukset on rakennusohjeen mukaan maalattu yli hieman vaaleammalla vihreällä, ilmeisesti silloin ei ollut saatavissa täysin samaa vihreää.

Säistin konetta hyvin maltillisesti, vain lievät pakokaasuvanat ja vähän maalin kulumaa siiventyveen.
Näillähän ei juurikaan ehditty paljon jatkosodassa sotimaan.

Konekiväärit on tehty 0,5 mm juotostina langasta, jätin ne metallinkiiltäviksi, jotta tulevat esiin yksityiskohtana paremmin. Antennilanka on 0,10 pilkkisiimaa ja porsliiniset eristemunat on puuliimalla tehdyt.

Kommentit

Jees,

Naamakirjaa siteeraten: Tykkään!

Kagi
Kosander 23.5.2010 19:49 Vastaa lainauksella
Oikein onnistunut. Siisti maalaus ja hyvännäköinen potkuri.
Oikein hyvän näköinen kone. Värisävyt näyttää mukavilta ja tuo potkuri tosiaan on komea. Viimeisessä kuvassa näkyy siiven johtoreunassa ylä- ja alapinnan värirajassa hieman epätasaisuutta.
Siisti ja hyvä Myrsky. Oikein hävettää pitää omaa versiotaan esillä. Potkuri on vaikuttava. Valokuvissa Myrskyissä näkyy aika voimakkaitakin pakokaasuvanoja, mutta sehän ei tarkoita että jokaisen koneen pitäisi olla kuin meikäläisen auto: kerran vuodessa pesty, jos silloinkaan.
Pidän.
MJE 24.5.2010 09:03 Vastaa lainauksella
Potkuriin minänäkin olen oikein tyytyväinen…muutenkin hieno ilmestys.
Ainut asia mikä häiritsee niin on tuo johtoreunan rajan epätasaisuus.
Komppaan edellisiä! Potkurilavat pisti het silimmään!! Hieno!!
Reijo P 24.5.2010 11:29 Vastaa lainauksella
Kiitokset taas pisteistä ja palautteesta.

Olen itsekkin tyytyväinen potkuriin, vaikka kyllä piti monta kertaa yrittää, että pääsin mieleiseen lopputulokseen.

Maalasin ensin lavat okrankeltaisella ja päälle kirkas lakkakerros. Seuraavaksi levitin siveltimellä punaruskean värin, jonka heti tuoreena pyyhin hyvin kevyesti vaahtomuovitupolla, jolloin siihen jäi raitaisuutta esittämään puunsyy kuviointia.

Johtoreunan epätasaisuuden huomasin itsekkin vasta, kun laitoin noita kuvia tänne, on tainnut jäädä maskiteippi osittain irti pinnasta. Ei tosin näytä noin pahalta, kun sitä katsoo normaali katseluetäisyydeltä.

Terv. Reijo
Nätti Myrsky, olisipa tätä 1:48 mittaankin saatavana jossain ?
Siististi tehty malli, erityisesti potkuri on hieno. Muutoin olisi voinut hieman enemmän kulumaa, esim oljyvuotoa, hiekkakenttien pölyä ja pakokaasuvanaa. Siipien johtoreunan värirajassa on pientä epätasaisuutta, mutta sellainenhan on helppoa korjata jälkeenpäin.

Eniten kuitenkin häiritsee hakaristien vaalea sävy. Itärintamatunnusten ylimaalaus on sävyltään vaaleampi arvatenkin siksi, että pohjaväri,so. keltainen sävyttää päällemaalattua suojaväriä. Kyse siis tuskin on suojamaalauksen vaaleammasta perussävystä, vaan pohjamaalin vaikutuksesta, ilmeisesti yhden maalikerroksen suojamaaliin. Periaatteessa uusi maali pitäisi näkyä myös pohjan sinisessä, esimerkiksi puhtaampana sävynä = tuoreempana maalina.
Reijo P 24.5.2010 15:59 Vastaa lainauksella
Perttu Ahonen kirjoitti:
Eniten kuitenkin häiritsee hakaristien vaalea sävy.
Käytin sarjan mukana tulleita merkkejä, ovat kieltämättä hieman normaalia vaaleammat, mutta kamera näkee ne vieläkin vaaleampina.
Tally-ho 24.5.2010 21:58 Vastaa lainauksella
Erittäin siististi tehty malli. Paunat siitä. Olisin kuitenkin säistänyt mallia hiukan enemmän. Esimerkiksi koneen nokkapellissä oleva salama ja "älä astu" merkinnät hyppäävät silmille. Niitä olisi voinut pastelliliiduilla tummentaa ja saada terävyyttä hieman häipymään
Hiukan arvostelua hyvintehdystä mallista.
SIH 14 Suomalaiset Hävittäjät, sivu 67 on kuva koneesta. Siinä on ylimaalattu koko konepeitto, ei vain keltainen osuus, todennäköisesti toisen puolen mustakin on ylimaalattu (joistain muista saman porukan koneista se on ylimaalattu). Uudelleen maalaukset ja niiden päällä olevat merkinnät suht siistejä, mutta muuten kone erittäin "kulahtanut". Mallin vihreä väri ei aivan oikea, pitäisi olla enemmänki oliivin vihreä (Xtracolor 701) vaalennettuna mittakaavaan.
Reijo P 25.5.2010 14:42 Vastaa lainauksella
PMi kirjoitti:
Mallin vihreä väri ei aivan oikea, pitäisi olla enemmänki oliivin vihreä.
Lisäsin uuden kuvan joka kuvattu aurinkoisella säällä ja muut ovat kuvatttu pivisellä, siis kuvaan näitä malleja ulkona. Eli valaistus olosuhteet vaikuttaa tuon verran värisävyihin.

Terv. Reijo
Aika huomattava ero, ja viimeisessä kuvassa parempaan päin. Ehdottomasti hyvä lisäys. Tuo ohjaamon putkirakenne on aika vaikuttavan näköinen. Komea Myrsky, ei siitä mihinkään pääse.

Lisäys: Kulumista en ole nyt ihan varma. Näyttävät metallisilta ja Myrsky taisi olla puuta. En sitten tiedä oliko osa päällysteestä metallia.