Pienoismallit.net

RB-36H Peacemaker

The Big Stick

Tästä lentokoneesta ja tästä rakennussarjasta kirjoitin jo aikaisemmin laatikkoarvostelun, ja se löytyy täältä:
www.pienoismallit.net/kirjoitukset/arvostelu_433/ joten tuolta voi jokainen halutessaan lukea niitä "taustoja".

Malli on nyt siis valmis. Olihan tämä haastava rakennettava lähinnä tuon valtavan kokonsa takia - ja etenkin samasta syystä tämä oli haastava maalattava.
Maalauksessa käytin ainoastaan Humbrolin emalimaaleja, ja sorruin tekemään osan maalaustöistä kynäruiskun avulla - joten Sisäinen Pensselisetä sydämessäni itkee .. nyyh.
Rakennusvaiheessa en kohdannut mitään ihmeempiä ongelmia - osien yhteensopivuus oli aivan huippuluokkaa. Rakensin ja maalasin rungon ensin - ja sitten ihan erikseen rakentelin/maalasin koneen siivet omina isoina kokonaisuuksinaan. Laitoin myös siirtokuvat koneen runkoon, ennenkuin liimasin siivet kiinni - se helpotti kovasti tämän ison mallin käsittelyä - siipien kärkiväli on öbaut yksi metri!

Olen erittäin tyytyväinen, että sain tämän nyt valmiiksi - nyt olohuoneen katossa killuu sitten uusi hopeanhohtava sisustuselementti :-)

Oli tämä myös erittäin hankala valokuvattava tuon ison siipien kärkivälin takia - kuten kuvista näkee.

Kommentit

J Pokki 15.5.2010 20:54 Vastaa lainauksella
Tässä ei voi nyt kuin siteerata eräältä radiokanavalta tuttua lausetta "Stig on valtava!"
Hohhoh, reilun kokoinen on lentovehje. Värisävyjen vaihtelu on mielestäni onnistunut erinomaisesti, tuo hyvää vaihtelua pintaan. Kaikin puolin uljas ja komea malli. Minkähänlainen "peace" saavutetaan, kun tällaisella kalustolla sitä ruvetaan sorvaamaan? :)

Hyvä, että muistat suojalasit, muuten turvottaisi liimat/ohentimet silmämunia varmasti enempi. :D
KimmoR 15.5.2010 21:03 Vastaa lainauksella
On se iso!! ..tikku nimittäin. Tohon kun olis tehnyt pienillä ledeillä laskeutumisvalot, jotka syttyis vaikka ajastimella, niin siinä olis täydellinen sisustuselementti kattoon. Ai niin, itse mallista.. no tuttua ja turvallista Raimoa, ei mitään shokeeraavia yllätyksiä.
Jaska Rissanen kirjoitti:
Minkähänlainen "peace" saavutetaan, kun tällaisella kalustolla sitä ruvetaan sorvaamaan? :)
Ööh, eikös se "peace" silloin 1950-luvulla saavutettu ainakin osittain tämän konetyypin ansiosta? Nämä koneet lastattuina atomipommeilla olivat ilmeisesti tarpeeksi suuri pelote Neuvostoliiton suuntaan … kunnes kehitettiin mannertenväliset ohjukset, eikä jenkkien enää tarvinnut roudata lentokoneella atomipommia Moskovaan …
Jaska Rissanen kirjoitti:
Hyvä, että muistat suojalasit, muuten turvottaisi liimat/ohentimet silmämunia varmasti enempi. :D
Suojalasit ovat muuten ihan aidot muoviset replikat II-maailmansodan brittiläisten hävittäjälentäjien laseista - nuo kun laittaa naamalleen, niin munat ei todellakaan turpoa.

;-)
J Akke 15.5.2010 21:38 Vastaa lainauksella
Upea on piecemaker ja todellakin sisustus elementtinä vangitsee katseita, mitä sitä pikkukoneita… isoja ne olla pitää, kuten tekijä. Ilme on kuvassa kun naapurin pojalla hiekkalaatikolla kun uusimman ja suurimman lelun sai :lol) Muksutkin ois varmaan onnellisia jos kone tiputtelis pääsiäisenä " kinderpommeja".
On se iso, kyllä tuo eri metalli sävyjen maalaaminen tuo sitä "eloa" malliin. Kyllä on huolella taas maalattu, katselen kateellisena suhteellisen haastavan näköistä ohjaamon lasitusta kuinka nätisti ja siististi maalattu.
Teit sen sittenkin pyöräkuilut auki, hyvä näinkin. Siirtokuvat istuu avot, kyllä viikonmalli ainesta taas Raimolta.
Hyvältähän tuo "studiokuvakin" näyttää, malli on oikein siisti.Kuvaa sellaista suoraan tehtaalta mallia, öö eikun laatikosta, mut sama asia.
Tuota mittakaava kuvaa kun katsoin niin hetken aikaa luulin Irwinin heränneen henkiin…Mutta Lallihan se taitaa ollakkin:) Oikein on hieno olohuoneen koristaja syntynyt. Toivottavasti koukut katossa pitää ettei kuulu jossain vaiheessa rysähdystä:)
Taas kerran loistavaa työtä Raimolta, eipä tuosta parhaalla tahdollaankaan löydä juuri moittimista, vaikka periaatteeni mukaan en tähtiä annakaan.

Minua rupesi arveluttamaan koneen laskutelineiden kestävyys (jos siis joku haluaa jossain mielenhäiriössään tehdä tästä maassa olevan mallin). Lisäksi keulaan saanee mättää aikalailla lisäpainoa, koska tämä lienee myös painoltaan aika vaikuttava malli?
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
En tiedä telineiden kestävyydestä, mutta en usko että tuo kovin paljoa painoa vaatii. On nimittäin keula niin pitkällä että saa aika hyvin vipu vartta, näin ollen melko pienellä painolla voisi kuvitella selviävän. Kun taas katsoo jotain pienempiä koneita joissa päälaskutelineet on kirjaimellisesti puolessa välissä konetta ja silti keula on varsin lyhyt niin niissä ei saa painolle vastaavaa vipuvartta joten painon määrä kasvaa. Tämä nyt vain mutua, mutta sehän on tunnetusti paras tiedon lajeista.
Joni Lupunen kirjoitti:
Teit sen sittenkin pyöräkuilut auki, hyvä näinkin.
Juu niin tein, koska rupesi laiskottamaan - huomasin nimittäin jo aikaisessa vaiheessa, että ne on huomattavasti helpompi rakentaa auki-asentoon kuin kiinni - sama koskee koneen pommiluukkuja.
Nyt tämä sitten lentelee tuolla katonrajassa laskutelineet alhaalla ja pommiluukut auki - saattaapi jonkun asiantuntijan mielestä näyttää hyvinkin typerältä, mutta minua tuo ei niinkään haittaa.
Paavo Virolainen kirjoitti:
Toivottavasti koukut katossa pitää ettei kuulu jossain vaiheessa rysähdystä:)
Koukut kyllä pitää, mutta siimat olen jo vaihtanut paksumpiin näiden valokuvien ottamisen jälkeen. Onhan tämä melko painava kasa muovia.
Tämän nähtyäni ja ihmettä katseltuani tökkäsin äkkiä viisi pistettä. Täydellisen upea malli. Superlatiivien huippua. PS. En muuten nähnyt tuon näköistä miestä Model Expossa, taidettiin olla eri aikaan paikalla.
Komea kone. Mahtavan kokoinen pienoismallinakin. Hyvin tehty, erisävyiset pinnat elävöittävät mallia realistisella tavalla. Ehdotin vaimolleni (esimerkistäsi rohkaistuneena) josko meidän vitriinikaapin päälle olohuoneeseen laitettaisiin sisustuselementti B-52G sitten kun se joskus valmistuu. Katseesta tulkitsin ettei saanut idea kannatusta…:)
AJ 26.5.2010 09:31 Vastaa lainauksella
Moi Raimo,

Mahtavan näköinen ja kokoinen ilmestys - loistavaa työtä jälleen kerran kaikinpuolin.

Kuten KimmoR jo kommentoi pienet ledlaskeutumisvalot jättiin, niin siinä olisi täydellinen sisustuselementti olkkariin. Kyllä tuo vaan on iso malli ja teit sen ilmeisesti vielä todella nopeasti valmiiksi, huh!

Huippukuvat Raimo, kiitos niistä - kaipaan kyllä vielä sitä mustavalkoista kuvaa…, kiitos.

Eihän tästä lekosta voi olla antamalla viittä pistettä - seuraavan viikon malli kenties?

Aivan mieletön malli sekä kokonsa, että kokonaisuuden kannalta!
AJ 28.5.2010 12:00 Vastaa lainauksella
Moi Raimo,

Kiitokset mustavalkokuvista - hienosti onnistuneet ja tuovat, kuten totesit, mainiosti 1950-luvun nostalgiaa - diggaan noita black & white kuvia malleistasi.

PS Ei niistä kuvista mitään mokia näy - olet tehnyt jälleen kerran huippumallin Raimo ja hyvät kuvasi (molemmat sekä värilliset, että mustvalkoiset) mielestäni tuovat mallia hienosti esille.
Hienon mallin olet taas kerran rakentanut ja nuo mustavalkokuvat luovat tosiaan 1950-luvun tunnelmaa. Ainoa pieni "kauneusvirhe" mallissasi on takarungon kupurivistö, jonka pitäisi alkaa pommikuilun takareunasta. Itse samaisen mallin 1980-luvulla rakentaneena tiedän hyvin kuinka iso ja näyttävä malli luonnossa on (oman mallini maalasin virheellisesti alapuolelta valkoiseksi). Jatka vain samaan malliin.
Satunnainen arvesteltava osu thän helmeen.
Huima lentopeli. Tosi mahtavasti saanut maalipinnan näin isoon härveliin. Itesellä kanssa itse iso junkerss 88 odottaa työtiloja. ei oikein onnistuut keittiön nurkassa moista kunnollaa maalaamaan. muka lapset joskus tarvii jotain syötävää. Tosi hankala saada tyydyttävää pintaa.