Pienoismallit.net

Jakovlev Jak-9K

"valkea 23", 3. IAK, 1944

No laitetaan nyt tämä esille, pitkin hampain ja siitä syystä, että ostin mallin palstalaiselta. Onhan hänellä tietynlainen oikeus nähdä millainen repustus tästä tuli…

Sarja on ICM:n Jak-9 T/DD/K -boksaus. Pikaisen tuumailun jälkeen päätin tehdä K-alatyypin koneen “valkea 23”. Ja ihan vain siitä lapsellisesta syystä, että K on Jakeista munakkain; nokalla on kapitalisteja vapauttamassa 45mm Nudelman-Suranov -tykki.

Ohjaamoon rakentelin scratchistä uuden tähtäimen tukirakenteineen, vyöt sekä jotain pikkuhilkkeitä mm. trimmipyörän. Eivät ne hilkkeet sieltä mihinkään näy paksun, joskin kyllä ihan kirkkaan kuomun alta.

Sarjassa tulee mukana Klimov M105 -moottori, jonka jätin asentamatta, koska laitoin moottoripellitykset kiinni ja olin (olen yhä) aikeissa rakentaa moottorin pukeille mallin viereen. Tästä syystä väsäsin myllyn tilalle styroksista sopivan kokoisen palikan, jotta saisin pakoputket myöhemmin kiinni johonkin. Itse pakoputket korvasin Quickboostin resiiniputkilla. ICM:n tarjoamat sopisivat kokonsa puolesta paremmin Soliferiin ja ovatkin sarjan kehnoimmat osat. Moottoripeltejä piti veistellä urakalla, että sopivat paikoilleen.

Alapintojen uritukset ovat sarjassa osin päin mäntyä. Mm. laskusiivekkeiden osalta vaikuttaa kuin hommat olisivat jääneet jotenkin kesken. Ne kittasin ja kaivertelin uudestaan. Pitot-putken tein injektioneulasta ja metallilangasta. Niinikään nokalla oleva UBS-konekivääri on injektioneulasta tehty. Antennimasto on puusta veistetty, alkuperäinen kun ei varmasti olisi antennin vetoa kestänyt.

Kahden harmaan kaavio on maalattu ruiskulla vapaalla kädellä. Tummempi harmaa on oma sekoitus, joka ensin vaikutti ihan hyvältä, mutta sitten valaistuksesta riippuen se taittuu välillä liikaa vihreän suuntaan.

Siirtokuvat hieman epäilyttivät ja kun testiuitto osoitti, että ne hajoavat tuhansiksi palasiksi, sivelin ne moneen kertaan Liquid Decal Filmillä. Ei auttanut. Rungon ja siipien tunnarit ovat Eagle Striken punatähtiarkilta ja sivuvakaajan tähti on ritsattu Gavian Po-2:sta. Tietenkin Gavian tähden pitää olla erisävyinen ja huonosti rekisterissä. Taktinen numero oli pakko maalata. Onneksi kuin ihmeen kaupalla nokan “siivekäs miekka niittaa hakaristin”-tunnus siirtyi melkein ehjänä mallin pintaan ja vielä molemmille puolille. Se kun olisi ollut melko hankala korvata millään.

Olihan tässä monenmoista sompailua enkä ole itse kovinkaan tyytyväinen lopputulokseen. Mutta kiitos MikkoHeikkiselle, jolta mallin hankin, tällainen siitä nyt sitten tuli.

Kommentit

Hampaista huolimatta esillelaiton arvoinen malli.Aika realistinen vaikutelma,hyvä maalaus.Itselläni vartoo Alangerin Jak-9 rakentamista,väittäisin sen olevan vaikeampi kasattava,mitä ICM tuotokset.Ainakin Mig-3 oli täyttä tuskaa rakentaa,mutta valmiiksi sen sain.Omasta mielestäni hyvä Jak malli tämä.
Hieno Jakki, tämä vissiin se joss aseena hurja NS-45 jos oikein muistan ? Eikö jossakin Jakissa ollut jopa 60mm tykki ?
Komea maalipinta tasainen ja nuo antennilangat ovat asennettu taidolla.
Kaunis malli. Hyvin tehty ja ennenkaikkea siisti. Sopivasti paneeliurat ja keijumaiset pakokaasuvanat sopii hyvin. Valu näyttäisi aika paksulta noissa siivekkeissä? Lienee näin, kun maalikaan ei ole paksua. Komia on ja antennilangoista iso plussa.
Ite tykästäisin vähän enempi kuluneesta, mutta hyvä näin.
Mixa Aho 13.5.2010 10:39 Vastaa lainauksella
Teppo Toiviainen kirjoitti:
Alangerin Jak-9 rakentamista,väittäisin sen olevan vaikeampi kasattava,mitä ICM tuotokset.Ainakin Mig-3 oli täyttä tuskaa rakentaa,mutta valmiiksi sen sain.
Alangerin kaikki 1/48 Neukkukoneet ja myös ainakin osa vaunumalleista (T-28 ja T-35) ovat ICM:n uudelleen paketointeja. Periaatteessa Alangerit saattavat olla kehnompia vaikka samoilla muoteilla ovatkin valetut, tämä johtuen muottien kulumisesta
Mixa Aho kirjoitti:
Alangerin kaikki 1/48 Neukkukoneet ja myös ainakin osa vaunumalleista (T-28 ja T-35) ovat ICM:n uudelleen paketointeja. Periaatteessa Alangerit saattavat olla kehnompia vaikka samoilla muoteilla ovatkin valetut, tämä johtuen muottien kulumisesta
ICM;lle voi tehdä myös ehdotuksia ,jos on kiinnostavia konemalleja.Netissä oli tehdaskuva uudesta teknologiasta. VL-Myrsky 1:48 voisi olla sellainen,en ole itse ehdottanut.Sitä en ole tavannut kuin 1:72 koossa.
Kosander 13.5.2010 14:15 Vastaa lainauksella
Timo Rissanen kirjoitti:
Valu näyttäisi aika paksulta noissa siivekkeissä? Lienee näin, kun maalikaan ei ole paksua.
Joo, ICM:n detaljiikka on vähän pehmeää/pyöreähköä. Itse asiassa siivekkeet ovat mielestäni ihan ok (paitsi mitoissa taitaa olla pientä sanomista), mutta korkeusvakaajat ja etenkin siipien jättöreunat ovat paksuhkot. Jättöreunoja olisi pitänyt ohentaa krouvimmin.
Mixa Aho 13.5.2010 21:11 Vastaa lainauksella
Teppo Toiviainen kirjoitti:
VL-Myrsky 1:48 voisi olla sellainen,en ole itse ehdottanut.Sitä en ole tavannut kuin 1:72 koossa.
1/48 MY on ollut tulossa AZ-Modelsilta jo pidemmän aikaa. Toivottavasti saavat sen joskus julkaistuakin. Mieluummin näkisin Myrskyn joltain Tsekki-valmistajalta, kuin ICM:ltä.
Varsinkin tuo spinnerin läpi sojottava tykinpiippu kiinnitti huomioni. Hyvin tehty kone.
Ihan hienoa, että olet saanut urakan kunnialla sioritettua. ICM Jak-9 rakentamisessa on avuksi, jos ei tiedä ko. koneesta liikaa, sillä tieto lisää tuskaa ja nostaa kynnystä aloittaa projekti - ainakin itselläni.

Yleisesti ottaen ICM Jakin pahimmat virheet on liian suuret siivekkeet, väärät uritukset, vääränmalliset luukut, lasittomat polttoainemittarit siivissä ja liian paksut jättöreunat, myös siiven V-kulma on liian suora.

Sitten huomioita tekemästäsi mallista: Mielestäni tumma harmaa on liian RLM 74 ja vaalea harmaa RLM 75. Molemmat harmaat ovat Jakissa harmaita; tumma harmaa hieman siniseen sävyttynyt ja vaaleampi harmaa aivan hitusen tai ei ollenkaan punaisella sävytetty, ei kuitenkaan niinpaljon, kuin RLM 75.
Pohjan väri on mielestäni liian sininen ja tumma, kun se mielestäni pitäisi olla vaaleampi ja enemmän vihreään sävyttynyt. Näin ainakin omalta ruudultani käsin katsottuna ja on toki muistettava, että venäläisillä itselläänkin nuo maalit eivät todellakaan aina olleet aivan standardi sekoituksia.

Muutoin työ on siistiä ja sopivasti vanhennettu, ehkä pieni paloharmaa pakokaasuvanoihin olisi ollut paikallaan, mutta se on aika suhteellinen seikka.

Sitten yleisesti Jakeista ja vähän muistakin venälaisista koneista.

Jakien sisäosat ovat yleensä maalattu vaalean sinertävän likasenharmaiksi ja siinä on pieni ripaus vihreää, telinekulut on yleensä keskiharmaat, tai sitten keskivihreät tai vaaleanharmaat. Telineet ovat keskiharmaat ( harmaa, + ripaus sinistä sävyä) ja joskus vaalean harmaat. Potkurin lavat voivat olla mustat, tumman harmaat, tumman vihreät ja joskus alumiinihopeiset tai jopa puhdas metalli.

Liian orjallinen ei kuitenkaan koskaan tule olla ja kuva koneesta on ainakin jonkinlainen apu asiassa.

Myös itselläni on tuo kyseinen malli - ollut jo 10 vuotta - ja odottaa aloittamista. Kynnys on vain kovin korkea aloittaa, sillä kyseessä on todellakin projekti.
Kosander 19.5.2010 12:24 Vastaa lainauksella
Kiitos kommenteista ja hyvistä huomioista.

Tiedolla on tosiaan taipumus lisätä tuskaa. Omassa melko saksalaispainotteisessa referenssikirjastossani on valitettava neuvostoilmavoimien mentävä aukko. Vaikka aihe sinällään kiinnostaakin ja komerossa odottelee useampikin punakone zavodin linjalle pääsyä.

Tämän Jakin suhteen olen ollut melko lailla netistä löytyvien tietojen varassa. Monille sarjan puutteille olen viitannut kintaalla ja muutenkin rakentelussani korjaan yleensä vikoja jotka keskivertokatselija voi ilman työntömittaa havaita. Nuo polttoainemittarit siivissä olisin kyllä laittanut, jos tosiaan olisin asian ajoissa tajunnut. Ovat kyllä aika näkyvä puute ja ICM:n karkeiden urien kanssa melko lattean näköiset.

Värien suhteen olet aivan oikeassa, ne on melko fiiliksellä vedetty. Vaaleampi harmaa on muistaakseni Tamiyan Dark Sea Grey. Tummempi on tosiaan oma cocktail, josta onnistuin saamaan sellaisen kameleonttivärin, joka valaistuksesta riippuen näyttää joskus ihan siedettävältä ja joskus taittuu liikaa vihreään. Jännä juttu, siniharmaata kun olen nimenomaan tavoitellut ja seassa on ihan sinistä väriä. Alapintojen väri on ihan tietoinen oikaisu, ilmeisesti tähänkin olisi kuulunut se venäläinen häiritsevän turkoosi alapuolen sininen.
Perttu Ahonen kirjoitti:
on toki muistettava, että venäläisillä itselläänkin nuo maalit eivät todellakaan aina olleet aivan standardi sekoituksia.
…ja tällä perustelen valintani ;)
AJ 26.5.2010 09:50 Vastaa lainauksella
Moi Kosander,

Hyvin tehty Yak-9K, kokonaisuus miellyttää silmääni. Kiitos myös hyvästä rakentamis/maalauskuvauksesta.

Erityiskiitos myös Perttu Ahosen asiantunteville kommenteille Yakeista, aina oppii uutta mielenkiitoista asiaa; kiitos Perttu!

Itse tykkään tästä Yak-9K:sta, kuten edellä jo totesin, mutta en tunne Yak-koneita riittävän hyvin, joten numeerista arvointia on hieman vaikea antaa, etenkin luettuani Pertun asiantuntevaa tietämystä ko. konetyypistä - toisaalta itsessään malli on erinomaisesti rakennettu/maalattu/merkitty, joten kyllä malli ansaitsee hyvät pisteet.