Pienoismallit.net

Hell Raiser MPT C-2

Merijalkaväki Johannesburgissa vuonna 2028 ...

Multi Purpose Trike MPT C-2 HELL RAISER UNIT

Kun USA:n asevoimat vuoden 2028 lopulla olivat olleet jo 12-vuotta jämähteneenä turhauttavaan asemasodan kaltaiseen konfliktiin Etelä-Afrikassa Johannesburgissa - kaupungin yläpuolella taivaalla leijuvan valtavan avaruusaluksen takia (alueella District 9), päätti USA:n presidentti Jesse Ventura perustaa Yhdysvaltain Merijalkaväkeen ns. Hell Raiser yksiköitä. Näiden nopeasti liikkuvien yksiköiden perusajoneuvoina olivat kolmipyöräiset "triket", joissa oli kahden hengen miehistö.

Tällaisen triken tyypillisenä aseistuksena olivat Browningin 50 cal laserohjattu konekivääri ja 2 kpl 40 mm pulssitykkejä. Normivarustukseen kuului myös kaksi tehokasta savunheitintä.
Miehistö hallitsi näitä aseita tietokoneen välityksellä ns. henkilökohtaisen infrapunavarmisteisen näkökenttätähtäyksen periaatteella - tietokone oli siis kytketty suoraan miehistön aivoihin.

Hell Raiser-nimisten yksiköiden kulkuneuvot oli panssaroitu ja ohjaamoa suojasi luodinkestävä lasitus.

edit: suosittelen katsomaan leffan nimeltä District 9

edit 2: suosittelen myös katsomaan leffan nimeltä Predator - siinä USA:n tuleva presidentti Jesse Ventura esiintyy edukseen, siihen asti kunnes tuhma alieni tulee ja tappaa :-)

Niin no, todellisuudessa tämä on kasattu miljoonalootan romuista. Laatikon pohjilla oli jo pitemmän aikaa lojunut 1/32 Apache helikopterin rungonpuolikas, ja nyt päätin ottaa sen tämän hullun projektin perustaksi. Apachen puolikkaan lisäksi tähän kulahti melkoinen määrä 1 mm ja 2mm muovilevyä.

Kommentit

WWAUUU. Raimolle ei vissiin ole enää valmismalleja. Olet tainut tehdä jo kaikki markkinoilla olevat? Tämähän sykähdyttää ja pysäyttää miettimään, että mitä tästä kaikesta nykymenosta tuleekaan.
Aikoinaan ihmeteltiin jo televisiotakin. Kun ohjelmia ei tullut, niin katsottiin pisteitä. Lumisadetta, - äikkä sanoi, mutta katsottiin silti ja viihdyttiin.
Kiva malli ja hyvin tehty.
Olemus on jotakuinkin uskottava.
Todella upea malli, mielikuvitusta on käytetty tyylillä. Katsoin jo hetken, että tämä olisi jokin huippuhartsinen sarja jostain minulle tuntemattomasta scifi-aiheesta. Näitä lisää, kiitos!
Timo ja Petri - kiitokset mieltä lämmittävistä sanoistanne.

Mielikuvitus on jokaisen ihmisen isoin aarre - ikävä kyllä monet elävät elämänsä läpi tuota aaretta löytämättä …
District 9 oli aiva huippuhyvä leffa, ja tämä räpytin istuu ideaan kuin nenänrähmä ovenkahvaan. :) Tosi upea toteutus. Mitäpä niillä valmismalleilla tekee, jos tällasta saa roippeista aikaseks. Hienoa.
Jaska Rissanen kirjoitti:
Tosi upea toteutus.
Thank you very shady!

Kyseinen leffa todella pisti ajattelemaan - Helsingin kaduilla ainakin vastaavia surkeita "rapuihmisiä" /Romaniasta lojuu kerjäämässä :-(
Ihan kauhean mahtava ajatus. Ja tietenki toteutus myös, ja myös minä suosittelen elokuvan katsomista!
Ensimmäisenä kiinnitin huomiota tuohon takasiipeen tai -spoileriin, jonka tarkoitusta tällaisessa ajoneuvossa en oikein ymmärtänyt. Hieman kauemmin aparaattia tutkiskeltuani alkoikin tuo takasiipi olla vähiten ihmetystä herättävä kohta. Onnitteluni, hra Leino. Jokaisessa päässä ei tällaisen piirustuksia asu.
Aivan mahtava hökötys! Kaikesta päätellen Raimolla on lapsena ollut hiekkalaatikossa useampaa eri lajia kiviä ja muutama eri kohtaa puristava pipo toisin kuin minulla aikanaan ;-)

Vaikka moni näistä sinun mitäjosseistasi vaikuttaa aluksi sairaan mielen tuotteilta, niin voipi olla, että yllättävän moni on joskus jossain päin maailmaa ollut jonkun piirustuspöydällä lähes samassa muodossa ja ihan oikeasti. Onko suvussasi mahdollisesti ollut saksalaisia insinöörejä joskus seitsemisenkymmentä vuotta sitten? ;-)
Vau, ei voi oikein muuta sanoa. Tyylikäs toteutus niinkuin sinun malleissasi aina. Ja vaikka onkin taas mielikuvituksen tuotos, on se samalla myös uskottava. Kumpa omakin mielikuvitus loisi ideoita tälläisistä kummajaisista.
Aivan mahtava. Ei malta olla linkittämättä tätä MIG-foorumin peliä joka edustaa samaa henkeä: www.migproductionsforums.com/phpBB3/viewtopic.php?f=9&t=7951

Mutta näitä soisi näkevän enemmänkin.
Hienoimpia ,sanonpas; Mitä jos mallejasi.Kuivunut hiekka renkaissa,loistava ja hieman virttyneen tai pölyisen värinen maalaus.Huippu, ehkä pientä kuivaharjausta olisi tuohon pintaan sopinut,no se on kokonaan makuasia,upea näin myös.Raimo se rakentaa mallin kuin mallin sieltä miljoonalaatikosta ja vielä uskottavan.Se on aina hieno asia.
A Lappalainen kirjoitti:
Ensimmäisenä kiinnitin huomiota tuohon takasiipeen tai -spoileriin, jonka tarkoitusta tällaisessa ajoneuvossa en oikein ymmärtänyt.
Spoileri on tässä sen takia, kun se näyttää mageelta. Siispä se on erittäin tärkeä :-)
Ossi Hiekkanen kirjoitti:
Onko suvussasi mahdollisesti ollut saksalaisia insinöörejä joskus seitsemisenkymmentä vuotta sitten? ;-)
Ei. Tosin itse olen henkisesti sellainen saksalainen insinööri, joka on ollut koko elämänsä avohoitopotilaana ja korvannut pillerit sienillä :-)
Jope L 8.5.2010 15:42 Vastaa lainauksella
Mitäköhän noihin edellä kirjoittettuihin kehuihin oikein olisi lisättävää, tylyn näköinen laite. En tiedä mikä scifi leffa tai sarjakuva minulle tulee tämänkaltaisesta laitteesta mieleen poliisi ajoneuvona. Idean voisi kyllä yhtähyvin toteuttaa niinkin, mustavalko maalaus seriffi dekaalit kylkeen ja tuon spoilerin päälle hälytysvalot. Tämän poliisi version voisi varmaan toteuttaa konversiona? Joka tapauksessa loistava idea ja toteutus.
Pakko korjata Raimon vajaita referenssejä. Tuo spoileri ei ole ulkonäkösyistä vaan sen tarkoitus on heijastaa 40 mm pulssitykkien emittoima Gammasäteily ylöspäin jotteivat takana lymyilevät omat ukkelit altistu sille ja nosta oikeusjuttua.

Pienestä asiavihreestä huolimatta erinomainen malli esikuvastaan.
Minulla tuli tästä ainakin mieleen xbox360 peli Borderlands, lisää tämmöisiä tänne.
kaikki nyt miljoonalaatikon kimppuun.
Raimolle taas pisteet yhdestä uskomattomasta miljoonalaatikkoa raiskanneesta luomuksesta. Tästä on kyllä paha mitään rakentavaa sanoa sen kummemmin, vähän tuo keulan 50kal näyttää kyllä orvolta, panosvyö/syöttölinja ehkäpä olisi antanut enemmän detailia/kuuluvuuden tunnetta?
Ronnie F 8.5.2010 20:38 Vastaa lainauksella
Tuosta tulee ihan mieleen C&C sarjan ensimmäinen osa mieleen missä oli saman näköisiä vempeleitä
Oskari Balk kirjoitti:
Tuo spoileri ei ole ulkonäkösyistä vaan sen tarkoitus on heijastaa 40 mm pulssitykkien emittoima Gammasäteily
Jo muinaiset roomalaiset punaviinipöhnässään sanoisivat tässä vaiheessa, notta HÄH? Tai mistäs minä tiedän - ehkäpä spoileri on tässä just tuon takia.
Ronnie F kirjoitti:
Tuosta tulee ihan mieleen C&C sarjan ensimmäinen osa mieleen missä oli saman näköisiä vempeleitä
Mikä ihme on C&C sarja? Tässä on nyt minulla aukko sivistyksessä.
Command&Conquer ehkä.
Jope L kirjoitti:
Idean voisi kyllä yhtähyvin toteuttaa niinkin, mustavalko maalaus seriffi dekaalit kylkeen ja tuon spoilerin päälle hälytysvalot. Tämän poliisi version voisi varmaan toteuttaa konversiona?
Kiitokset Jopelle hyvästä vinkistä - nimittäin tämä kyseinen ajoneuvo on kovaa vauhtia muuttumassa mustavalkoiseksi, hälytysvaloilla varustetuksi poliisiversioksi - myös aseistus tulee muuttumaan :-)