Pienoismallit.net

Panther Ausf A

Revellin pikkuskaalan Pantteri, jonka tein ns viikonloppumallina. Hieman kuitenkin parantelin mallia mm metallisilla kahvoilla, koukuilla ja runko kk:lla sekä tekemällä torni kk:n kehän oluttölkistä löytyneestä metallista. Tykin putki, vetokoukkujen reiät ja pakoputket porattu auki. Maalauksessa kokeilin ensimmäistä kertaa chippausta, muuten ihan perus maalailua ja sotkemista. Tarkoitus oli tehdä oikein kunnolla taistelussa rähjääntynyt vaunu, joka on mahdollista tulevaa dioraamaideaa varten ollut kenties hylättynäkin jo tovin.

Kommentit

Ville J 3.5.2010 16:31 Vastaa lainauksella
Tosi hieno tankki. Huomaa, että on huolella tehty. Kulumat ja telaketjut tyylikkäitä. Oletuskuva ei välttämättä paras, vaikka taiteellinen onkin. ;)
Hieno pikkuskaalan pantteri. Vanhennukset chippailut ja kulumat tehty hienosti ja huolella, varsin onnistunut kokonaisuus. Osaavissa käsissä näyttää saavan revellistäki hienon tankin:) Oletuskuva hieno
MRB 3.5.2010 20:06 Vastaa lainauksella
Kiitokset Ville ja Jarno kommenteista. Olin itsekkin yllättänyt miten hyvin chippaukset onnistuivat skaalaan nähden. Voisi kyllä seuraavaksi ostaa jonkun oikean pienoismallin Revellin pikkuskaalan vaunujen sijaan ;)
kertoisitko hieman tarkemmin noista cippauksista, miten teit ja millä? olisi suuri apu!
Kokonaisuutena näyttävä malli. Omaan silmään chippaukset hieman liijoiteltuja.
Varsin messevä pikkuskaalan malliksi! Minunkin silmääni noi chippaukset on vähä yli, mutta jälleen on kyllä makuasia. Liekin sammuttajaan pitäisi kyllä saada ruutijäämiä eli tummaa. Oukkei malli!
MRB 3.5.2010 22:54 Vastaa lainauksella
Chippaukset olisivat omastakin mielestäni saaneet olla hieman maltillisempia, mutta ensiyritys niin laitetaan sen ja pienen skaalan piikkiin… Kulumat tein sekoittamalla tumman ruskeaa ja tumman harmaata maalia keskenään ja sitten tuputtelin tätä seosta aivan pienellä teräsvillan palasella kulmiin ja muihin kohtiin joista maali kovassa käytössä irtoaisi. Kannattaa käyttää todella pientä teräsvillan palaa josta tekee pienen mytyn ja pinsettien avulla pitää siitä kiinni. Sitten kastaa ko mytyn maaliin, pyyhkii paperilla ylimääräiset pois ja käsittelee halutut kohdat hyvin varovasti. Maalia saa olla aika vähän siinä tupossa, muuten tulee vain maaliläiskiä. Ja kannattaa kokeilla ensin johonkin toissijaiseen malliin, kuten tällaiseen markettisarjaan.