Pienoismallit.net

Jälkeen jätetty

Tulevaisuudessakin taistelukentällä eksyminen tietää huonoa.

Odessa, UC 10.11.0079.
Hävityn Odessan taistelun jälkeen perääntyvien Zeonin joukkojen huolto-osien vanhanmallinen Zaku I on saapunut hylätylle luolastolle, jossa on selvästi yritetty virittää jonkinnäköistä ansaräjähdettä eteneville vihollisen joukoille. Zakun pääkamera on suunnattu taivaalle, missä viimeiset evakuointialukset kiipeävät kohti avaruutta, tämä yksikkö myöhästyi evakuoinnista. (Ja sekös se Zakun pilottia ottaakin päähän)

Bandain mechamalli MS-05B Zaku I:sestä oli ihan hyvälaatuinen, vaikka kittausta saikin toteuttaa ainakin jalkoihin ja käsiin. Päätin lisätä joitain yksityiskohtia, joita ei juuri tähän malliin oltu laitettu, kuten olkapanssarin ja jalkojen paneelirajat, pultteja, porasin muutaman reiän, lisäsin rakettirepun suuttimiin vähän putkea ja kahvan oikeaan olkapäähän. Lisäksi korvasin pääkameran, joka olisi ollut vain tarra miljoonaloodasta löytyneellä sopivankokoisella linssinnäköisellä palalla osalla. 90-millisen konetykin otin toisesta sarjasta.

Alkuperäisestä vihreän ja sinisen sekoitusvärityksestä en pitänyt yhtään jotenpa päätin maalata koko yksikön Revellin satiinivihreällä, joka muistutti lähiten alkuperäisvihreää, nivelet, konetykki ja ohjaamon panssariluukku vallejon Black Greyllä, lisäksi vähän yritin chippailuja maalaamalla ja lyijykynällä, mikä ei mielestäni niin hyvin onnistunut. kiiltolakat päälle, siirtokuvia (sarjan mukana tuli tarroja, joten ne jätin suosiolla pois ja käytin hankkimaani siirtokuva-arkkia) ja litkuja peliin, enimmäkseen mustaa ja erittäin tummaa vihreää. Pölyttelin vähän panssaroinnin reunoja ja jalkoja pastelleilla. Tähän sitten GW:n spreijattava mattalakka päälle, ongelmana vain se että se ei tuntunut tykkäävän ollenkaan Vallejon väreistä vaikka päällä oli jo kiiltolakka ja aiheutti muutamia ikäviä sivuvaikutuksia.

Päätin sitten huvin vuoksi tehdä myös alustan mallille, tähän käytin halpaa valokuvakehystä, johon tein pahvinpalasista maastonmuodot, jotka valitettavasti eivät kovin hyvin erotu, tähän päälle Mastonin pikasilotetta. Kallio on jokun vanha kipsitekele jonka olin joskus tehnyt joten käytin sitä ja vähän täydensin sitä. Kivet on ihan normikiviä ja kisunhietaa, tie santapaperia. Pitkää heinikkoa tein marketista löytämästäni turvehuovan tapaisesta. Ruohomultahommahommasirotetta murskasin itse kuivatusta sammalesta siivilän läpi. ja lopuksi käyty kaikki läpi akryyliväreillä ja pastelleilla.

Onnistuin mallissa mielestäni aika hyvin, varsinkin maalausjälki miellyttää silmääni, vaikkakin lakka aiheutti pientä päänvaivaa. Yllättävä ongelma tuli jalkojen kanssa, kun eivät taipuneet tarpeeki oikeaan asentoon, kiitos panssaroinnin. Alustassa tuli vähän ongelmia kun teipit ei oikein pitäneet ja päästi vähän maalia puulle, ja vahingossa tuli leikattua veitsellä vähän jälkeä puuhun.

Kommentit

Jämäkän näköinen mecha; hienosti onnistunut maalaus ja alusta.
Tyylikäs kokonaisuus! Plussaa traagisesta ideasta, ehkäpä Zeonin solttu on aloittanut hiljaiselämän farmarina nyt kun sota hänet hylkäsi :)
hieno on, kaipaisi minun mielestä vielä parit jalanjäljet nurmikolle.
on hieman taivaalta tipahtaneen oloinen ilman niitä.
nurmikko on kyllä siististi muuten onnistunut, kateeks käy.