Pienoismallit.net

F-51D Mustang

"Koreassa"

Korean sodasta onkin harvemmin nähty kalustoa, joten lisään oman lusikkani soppaan.
Mustangia sanotaan Toisen Maailmansodan nopeinmaksi mäntämoottorikoneeksi. Sen takia se oli vielä 50-luvun alussa USA:n ilmavoimissa. Kun Korean sota puhkesi, Amerikka lähti auttamaan Etelä-Koreaa, jonka kimppuun Pohjois-Korea oli hyökännyt. Luonnollisesti USA varusti Etelä-Korean ilmavoimia erilaisilla konetyypeillä, kuten F-51 Mustangeilla.
Tämä malli esittää Eversti Dean Hessin konetta Korean sodan aikana.
Tein tämän mallin Italerin kohtuu laadukkaasta sarjasta. Tehty aivan suoraan laatikosta, tosin dekaaleina käytin Escin kolmekymmentä vuotta vanhaa dekaaliarkkia. Siirtokuvat olivat pahasti kellertyneitä, joten ne saivat olla noin kuukauden ikkunassa, jotta niistä saisi käyttökelpoisia. Maalasin Humbrolilla pensseliä käyttäen.

Kommentit

Nätisti rakennettu mustangi. Hopea pinta onki veikeä saada elävämmäksi, ihan hyvin näkyy nuo sävy vaihtelut. Pientä pakovanaa ja kulumaa kone kaipaisi, ootko kokeillut taittaa harmaalla hopeaa? seki on yksi kikka. siirtokuvat istuu hyvin ja eipä nuissa ikä juuri näy. Siistiä työtä ja mukavan erilainen aihe.
Hyvän näköinen kone.Tuo hopeapinnan elävöittäminen on aika vaikeaa.Teen itse parhaillaan 50 luvun kiiltäväpintaista isoa konetta,johon säistin parillakin vanhennusmetodilla.Katsotaan se joskus ,kuvataankin ekaksi.Tästä Mustangista pidän kyllä.Olet kehittynyt hienosti näissä 1:72 koneissa.
Kiitoksia kannustuksesta kummallekkin!
En ole kokeillut taittaa hopean sävyä harmaalla, koska en ole hirveästi hopeapintaisiin koneisiin perehtynyt, vaan olen rakennellut maastoväreissä olevia enemmänkin.
Metallipinnasta tahtoo tulla aina jokseenkin tylsä, mutta niinpä se on esikuvissakin. Tuo harmaalla (tai gun metalilla) sävytys on hyvä keino. Mattaharmaa muuttaa tietysti pinnan kiiltoastettakin joten ero on selvempi. Hyvin rakennettu lentolaite ja "Pepsin logot" ovat kiva piriste ainaisien "stars´n´barsien" sekaan.
Ihan kiva Musse. Metallipintakaan ei ole liian monotoninen, eikä pilattu liiallisella sävyttämiselläkään. Rakettivarustus on aina minun mieleeni. Mustang kuuluu niihin koneisiin, joista voi rakennella mielekiintoisia malleja hieman harvinaisemmistakin esikuvista. Hienona esimerkkinä juuri tämä Etelä-Korean ilmavoimien kone. Jos pisteyttäisin, antaisin lisäpisteitä aihepiiristä.

Yksi asia on hyvä muistaa: Mustangien siiven yläpinnat maalattiin aina ensin korroosionestomaalilla, eli sinkkikromaatilla tai Interior Greenillä. Sen jälkeen, jos kone muuten jätettiin metallipintaiseksi, maalattiin siiven yläpinnat hopealla tai metallinvärisellä maalilla, miksi kukakin sitä haluaa kutsua. Tästä touhusta on valokuva Squadronin Mustang in Action - kirjassa. Mallailussa tällä ei kuitenkaan ole juuri merkitystä, paitsi siinä, että siiven yläpinnan tulisi näin olla melkolailla yksivärinen tai yksisävyinen.

Noista tunnareista vielä: olen ostanut saman Escin arkin n. 30 vuotta sitten, enkä ole uskaltanut sitä käyttää, mutta hyvin näyttää toimivan. Käytitkö pehmentimiä siirtokuvissa?
Kiitos Lappalainen ja Phantom!
Käytin pehmentimiä ainoastaan alapuolen tunnukseen, koska pitot-putki oli hieman tiellä ja dekaalin reuna olisi muuten "repsottanut" ilkeästi.