Pienoismallit.net

Ferrari 166MM

Touring Berlinetta LM '51

Malli esittää vuoden 1951 Le Mansin 24 tunnin ajoissa naiskaksikon Yvonne Simon ja Betty Haig ajamaa Ferrari 166MM:ää. Lopputuloksista kaksikko löytyi sijalta 15, ajettuaan vuorokauden aikana 3124,69 kilometriä. Värillisiä referenssikuvia ei tästä autoyksilöstä alkuperäisessä entisöimättömässä asussaan internetin ihmemaasta löytynyt, joten joissain kohtia, ml. sisusta, on menty tunteiden ja valistuneiden arvausten perusteella.

Rakensin mallin pääosin suoraan laatikosta löytyvistä osista ja ohjeiden mukaan, Model Factory Hiron karmeat valkometalliklönttipenkit tosin korvasin Skale Kraftin Ferrari 212 MM:n penkeistä tekemilläni hartsikopioilla. Muita lisäyksiä ei kohtuullisen täydellisesti detaljoituun rakennussarjaan tarvinnut tehdä. Maalaus suoritettu jälleen Motipin spray-maaleilla, kiillotus Tamiyan loistavilla tahnoilla 3600 karkeuksisen hiomalapun jälkeen.

Kommentit

Jope L 1.5.2010 18:16 Vastaa lainauksella
Näyttää melkoiselta möhkäleeltä tai tiiliskiveltä, aerodynamiikka ei tainnut olla tuolloin päivän sana. Rakennusjälki on kyllä loistavaa. Etenkin nuo vanteet erottuu taas kerran näissä sinun Ferrareissa edukseen.Eikä tuo konepellin kiinitys noine remmeinneen ole ollenkaan huono. Onpa hyvin onnistunut malli. Miten rakennat nämä pinnavanteet se kiinnostaa kovasti ovat sen verran tyylikkäät.
Nätti ja hyvin maalattu. Olisko voinut lisäillä vähän ajon jälkiä? Nyt se on niinkuin museoon kiillotettu. Toimii näinkin. Onko nuo vanteet maalattu, vaiko valmiina kromiset?
Huvittava tämä systeemi. Kun annoin kolmosen, joka mielestäni on ihan hyvä arvosana, niin saan herjausta siitä etten anna niin korkeita pisteitä kuin muut, ja ääniä oli annettu kaikkiaan viisi minun mukaan laskien ja ka. oli neljä.
Ylläpito voi laittaa sen keskiarvon näkyville, niin tiedetään antaa oikeita pisteitä!
Ja anteeksi mallin tekijälle tästä vuodatuksesta, tuo ilmoitus vain äryttää silloin harvoin kun se tulee.

Pidin mallista enkä kaipaa siihen paljoa ajon jälkiäkään, koska tällaisia kai puunattiin ennen kisoja. Moottori teki suurimman vaikutuksen, renkaissa ja vanteissa taas oli mielestäni jotain lelumaista. Ei tosin kovin pahasti. Nätti automalli kaiken kaikkiaan.

Ja nyt on se kommenttikin annettu, niin kaikki lienevät tyytyväisiä.

ps. Täsmennetään, että vanteissa tietty sävyttömyys oli se mikä häirtsi, ei työn laatu joka on erinomaista.
Niko J 1.5.2010 19:48 Vastaa lainauksella
Hyvän näköinen automalli.
Timo Rasimus kirjoitti:
Huvittava tämä systeemi. Kun annoin kolmosen, joka mielestäni on ihan hyvä arvosana, niin saan herjausta siitä etten anna niin korkeita pisteitä kuin muut, ja ääniä oli annettu kaikkiaan viisi minun mukaan laskien ja ka. oli neljä.
Ylläpito voi laittaa sen keskiarvon näkyville, niin tiedetään antaa oikeita pisteitä!
Ja anteeksi mallin tekijälle tästä vuodatuksesta, tuo ilmoitus vain äryttää silloin harvoin kun se tulee.
Hieno auto ,ainakin kolmosen arvoinen,jopa nelosen.Mikäs nyt systeemissä huvittaa ? Minä menetin pisteiden anto oikeuteni,kun en ajoissa kommentoinut erästä tankin mallia.Mitään ennakkovaroitustakaan en saanut,vaan heti oikeus iäksi pois.Jos sellainen sattuisi jossakin työpaikalla,se olisi päivänselvää syrjintää ja asia tutkittaisiin jossain arvovaltaisella taholla.No, ymmärsin asian ja hyvässä hengessä keskusteltiin onneksi,joten siitä ei sen kummempia hampaan koloon jäänyt.Se jäi ihmetyttämään,miten voi pisteiden jakajana ja arvostelijana kehittyä,jos oikeuden menettää iäksi.Opin virheestäni ja sen ,että pitää olla riittävän nopea kommentissa,jos antaa poikkeavan äänen tai tähdityksen.Hitaalta viedään arvosteluoikeus.No,mukavaa nähdä nopeita autoja malleina,kuten tämä sininen ja hieno Ferrari on. ++++ ,pojoa jos saisin antaa.
nniemi 2.5.2010 09:38 Vastaa lainauksella
Kiitoksia kaikille kommenteista ja kysymyksistä, vaikka osin pakottamalla tulivatkin ;).

Pinnavanteiden rakennustapa selvinnee helpoiten parilla linkillä: Ohjeet, syövyteosat ja sorvatut osat. Ohjeiden linkki ei ole juuri tähän malliin, mutta periaate on sama. Sorvatuista osista ei parempaa kuvaa tähän hätään löytynyt, mutta vasemmalla alhaalla navat ja oikealla ylhäällä kehien osat. Vanteet ovat siis sorvattua alumiinia, mitään pintakäsittelyä en niissä käytä. Vanteet eivät siis ole varsinaisesti vaikeat rakentaa, joskin hiukan työläät. Lopputulos kuitenkin on ainakin omaan silmääni huomattavasti muovista valettuja paremman näköinen. Parhaan saa tietysti tekemällä pinna kerrallaan, mutta yhdessä mallissa kokeilleena en pidä tuota ratkaisua kuitenkaan enää vaivansa veroisena.

Lelumaisuus vanteissa ja renkaissa saattaa kyllä johtua osittain valmistustekniikan aiheuttamasta ongelmasta, eli pinnathan eivät mene syvyyssuunnassa ristiin, kuten oikeissa vanteissa. Varsinkin tällaisissa ulkoreunasta pinnatuilla vanteilla se aiheuttaa hieman enemmän ongelmia, kuin keskeltä pinnatuissa. Myös renkaan "Englebert" -teksti on hiukan liian iso, mutta kumirenkaassa tuollaisen ongelman korjaaminen on lähes tekemätön paikka.

Malli on kuin museoon kiillotettu, koska se on osa tuota minun omaa museotani, jossa tykätään pitää autot puhtaina. Myönnän, että hyvin tehdyt ajon jäljet antavat usein mallille lisää henkeä, mutta kuten T. Rasimus tuossa ylempänä totesi, uskoakseni nämä ovat kisapaikalle tulleet kohtuullisen puhtaana.

-Niko
paavo p. 2.5.2010 20:41 Vastaa lainauksella
No huh huh, kylläpä on kulunut kahvia ja tupakkaa tuota kaunotarta työstäessä.
Antti Tirri 10.12.2011 23:23 Vastaa lainauksella
On toi pinnavanteen teko kyllä semmosta rakettitiedettä että hei vaan sun heiluvilles:D