Pienoismallit.net

Airco DH2

Brittien maineikas työntömoottorikone vuodelta 1916.
Eduardin viikonloppu-painoksesta saa hienon mallin hyllyynsä suoraan laatikostakin.Lisäsin kuitenkin etsiosista istuimen ja vyöt sekä väsäsin tuulilasin.
Värit on humbrolleista sekoitettuja näppi-ja silmätuntumalla.Ensimmäinen ruiskumaalaukseni.
Takilointia riitti useammaksi viikonlopuksi,sen toteutin 0,14 siimalla ja suoraksi vedetyllä kuparilangalla.
Tätä mallia voikin suositella kaikille takiloinnista pitäville.Viikonloppupaketin ohjeissa ei ole takilointiohjeita joten
ihanuus on moninkertainen.

Kommentit

Heikki 28.4.2010 20:14 Vastaa lainauksella
Olet rakentanut onnistuneen mallin eräästä suosikkikoneestani. En tunne tätä rakennussarjaa, mutta paljon on mallissasi yksityiskohtia mm. ohjaamon nahkareunus, yläsiiven päällä oleva polttoainesäiliö, upea potkuri. Ehkäpä tässä on parempi lähtökohta kuin vanhassa Smerin sarjassa ;-).
Komeasti rakennettu leko. Takilointi on kyllä hienosti tehty ja huolella, maalaus ja rakennusjälki siistiä. Potkuri ja moottori on mukavasti toteutettu, todella näyttävä ja erikoinen.
Potkuri on todella "puisevan" näköinen ja ohjaamon "rottinkituoli" painonnostovöineen erittäin hyvän näköinen. Siistit yksityiskohdat aikaansaavat tyylikkään kokonaisuuden.
Esko Rusi 28.4.2010 21:01 Vastaa lainauksella
Upea malli,hienosti toteutettu. On kyllä vaatinut rohkeutta lentää tällaisella "katiskalla".
Jope L 28.4.2010 21:02 Vastaa lainauksella
Siis muutama pikku kysymys. Onko tämän näköisellä laitteella todellakin lennetty? Ja onko se tosiaankin pysynyt ilmassa? Mitenkä hullun tyypin on saanut yleensäkin tälläisen koneen puikkoihin? Tuo takiloinnin teko on varmaan vaatinut muutamankin ###keleen?
Mielettömän hieno. Takilointi sai haukkomaan henkeä. :) Tuommosen nakkihimmelin puikkoihin tuskin kukaan muu kuin britti menee.
Tupe 28.4.2010 21:46 Vastaa lainauksella
Nostan kyllä hattua, kun joku edes uskaltaa ryhtyä takiloimaan tätä konetta!

Nimimerkki "Siimat sekaisin jo Albatrossissa"
Lentääkö tämä! Komeasti rakennettu vaijerihässäkkä, siististi, mutta elävästi maalattuna. Siinä se lyhyesti.

Jotenkin tämä lentolaite on viehättänyt meikäläistäkin aina siitä saakka, kun sai joskus 70-luvulla 1/72 version käsiinsä. Eli näin sekin olisi pitänyt koota :)
Helkkari,kadotin sanakirjani ; (Viikon malli.) , no löytyihän ne sanat.
Todella komea malli hienosta hävittäjästä, joka kuten tiedetään, lensi hyvin ja oli vaarallinen vastus aikanaan. Oliko tämä malli Model Expossa? Ainakin siellä oli vastaava, myös hienosti rakennettu.
Erityisesti takilointi ja ohjaamon istuin tekevät vaikutuksen.
-Sanat jäivät kurkkuun- Mielettömän hieno! Viehättäviä nämä 1 Rähinän koneet. Takilointi näyttää hirvittävältä mutta kunnialla oot tehnyt sen.
En pysty hillitsemään itseäni - joudun antamaan täydet 5 tähteä jo toisen kerran saman viikon aikana!
Muuten, mikäs on tuon vaseman alasiiven yläpinnassa himmeästi näkyvän kokardin idea?
Tämä on hieno myös livenä, kuten Expossa nähtiin!

Ensimmäisenä Suomessa Eduardin DH2 niin etteivät takapuomit ole luokilla! Siitä jo ekat pojot!

Maalaustyö on erinomaista ja yläpintojen suojaväri, PC 10, oikean oloinen. Tämän vihreämpää se ei koskaan ollut ja sodan loppua kohti sekoitusten yleissävy muuttui vielä ruskeammaksi. Tässä koneyksilössä oli jossain vaiheessa rikkoontunut vasen alasiipi korvattu yläsiivellä - DH2:ssa ne olivat identtiset - ja siiven yläpuolen brittiroundeli nakyy koneessa otetussa kuvassa. Itse en usko, että kansallisuustunnus oli ylimaalattu, mutta tuo koneesta säilynyt valokuva antaa kyllä perusteita Timonkin tulkinnalle.

Ohjaamo näyttää hyvältä ja siihen kannattaakin satsata, kun ohjaamo kerrankin näkyy! Sarjan Profipack -versiossa onkin etsikaamaa runsaasti lentäjän kopin koristeluun. Etsiosat olisivat tässä mallissa tehneet terää Lewis-kk:n rumpujen ja moottorin viimeistelyssä. Ne on muoviosissa jätetty niin pelkistetyiksi, että itsekin jäin aikanaan odotelemaan Profipackia suosilla.

Takilointi on asiallisesti tehty, mutta minun silmiini 0,14 mm lanka tässä mallissa on liian paksua. Joku 0,1 ohjausvaijereissa ohuempikin voisi olla ideaali.

Tämmöisillä härveleillä britit tosiaan häätivät saksalaisten "Fokker-vitsauksen" länsirintaman taivaalta keväällä ja kesällä 1916. Syksyllä rintamalle pikku hiljaa tulleille Albatroseille ei työntöpotkurikoneella kuitenkaan enää pärjäilty

t. Mikko
Tuo roundelin ylimaalaus perustuu tosiaan yhteen Windsock datafilestä löytämääni valokuvaan.Kuvan perusteella näyttäisi siltä että siiven päälle olisi vedetty ylimääräinen kerros vernissaa.
Mallissa se on kuvaan verrattuna ehkä liiankin tumma mutta kun innostuin uudella ruiskulla suhuttelemaan.
Täytyy harjoitella pistämään hienompaa usvaa putkeen.
Antti Pentikäinen kirjoitti:
Takilointi näyttää hirvittävältä mutta kunnialla oot tehnyt sen.
AeroScalen sivuilta löytyy selkeän oloinen selostus DH2:n takiloinnista.
On muuten upeasti tehty malli.
Hatunnostoni loistosuorituksesta. Erittäin onnistunut jatko kangaspuu-sarjaasi. Niissä on sitä jotain…
Erinomainen toteutus vaativasta aiheesta. Maalaus on juuri oman makuni mukainen, samoin virheetön rakennustekniikka. Ainoa mikä tosiaan hieman häiritsee on takiloinnin aavistuksenomainen "liika"paksuus joka korostuu takarungon (?) rakenteiden hentoudesta johtuen. Kuva tosin voi valehdella juuri paksumpaan suuntaan mutta luotan Mikon silminnäkijätodistukseen ja asiantuntemukseen tässä. Osin kyse on makuasiastakin mutta oma ideologiani kaikissa detaljeissa on, että liian hento on parempi kuin liian paksu. Joskus jopa liian ohut näyttää paremmalta kuin oikea mittakaavapaksuus.

Joka tapauksessa suorastaan kaunis malli.
Sanattomaksi vetää! Fem boeng ja pöllö ohtaan!
Holy moley! Tämä on kyllä tosi nätti malli. Ainoastaan nuo alasiiven päällä olevat pölyhiukkaset häiritsevät kuvissa.
Jos 0,1 mm olisi sopiva tähän skaalaan, mitä hämhäkinseittiä sen pitäisi sitten olla 72-skaalassa?:O En muuten mutta muuten van kyselen;)